Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Netflix: Στην πλατφόρμα η 5η σεζόν του Prison Break

O Michael είναι ζωντανός και επιστρέφει!

1 Μαΐου 2020 13:40
Netflix: Στην πλατφόρμα η 5η σεζόν του Prison Break
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Πρόκειται σίγουρα για μια από τις πιο πολυσυζητημένες σειρές! Το Prison Break ακόμα και στην κααντίνα και παρότι οι περισσότεροι την έχουν δει, την επέλεξαν για να γεμίσουν την ώρα τους με δράση και περιπέτεια.

Ωστόσο μέχρι και σήμερα παραμένουν πολλοί εκείνοι που δεν έχουν δει την 5η σεζόν της Αμερικής σειράς, αφού και στο Netflix δεν υπήρχε μέχρι και... χτες. Εκείνη έκανε πρεμιέρα το 2017 μέσα από την συχνότητα του καναλιού Fox, σχεδόν 11 χρόνια μετά τον 4ο κύκλο και έφερε την ανατροπή! Η σειρά δεν τελειώνει με τον θάνατο του Michael, όπως πολλοί θα νόμιζαν, αλλά επιστρέφει δυναμικά για να δώσει απαντήσεις στο πιστό κοινό της.

Η 5η σειρά αποτελείται από 9 επεισόδια, ενώ σε ένα επεισόδιο έχουν γίνει γυρίσματα και στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη. Βασικός πυρήνας του cast επιστρέφει πίσω στο πόστο τoυ και αυτή τη φορά θα ταξιδέψουν ως τη Μέση Ανατολή όπου βρίσκεται η νέα τοποθεσία των φυλακών. Όπως και στους προηγούμενους κύκλους, κάθε ρόλος έχει σημαντική βαρύτητα για την εξέλιξη της ιστορίας, ενώ παράλληλα έχουν προστεθεί νέα δεδομένα, προσαρμοσμένα στη σημερινή εποχή, τα οποία συνδέονται με την πλοκή των πρώτων σεζόν.

Επτά χρόνια μετά το θάνατο του Michael, o T-Bag αποφυλακίζεται και μαθαίνει το πρώτο στοιχείο το οποίο του φανερώνει πως ο Michael είναι ζωντανός. Έχοντας στο μυαλό του την παλιά του έριδα με τον πρωταγωνιστή, το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να βρει τον αδερφό του Michael, Lincoln και να του δείξει τις φωτογραφίες που μαρτυρούν ότι είναι ακόμα ζωντανός. Όντας απελπισμένος ο Lincoln μετά το θάνατο του αδερφού του στρέφεται προς τη Sarah και φέρνει το θέμα στην επιφάνεια. Η Sarah όλα αυτά τα χρόνια μεγάλωνε το γιο που απέκτησε με τον Michael μιας και είναι το μοναδικό πράγμα που της απέμεινε από αυτόν, ανακαλύπτοντας μέρα με τη μέρα πόσο μοιάζει στον πατέρα του. Παράλληλα η ίδια έχει προχωρήσει τη ζωή της με έναν άλλο άντρα, τον Jacob, που έχει αφοσιωθεί στη Sarah και τον Michael Junior. H πιθανότητα επιστροφής του ”νεκρού” άντρα της αρχίζει και δημιουργεί τριγμούς σε αυτή τη σχέση.

O Lincoln λοιπόν ξεκινάει ένα μεγάλο ταξίδι στη Μέση Ανατολή για να βρει τον αδερφό του. Η πρώτη κίνησή του πριν ξεκινήσει το ταξίδι είναι να βρει άλλο ένα παλιό μέλος της ομάδας με την οποία απέδρασαν, τον C-Note, μέσα από τις διασυνδέσεις του οποίου θα φτάσουν πιο κοντά στον στόχο τους. Ο Michael βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στις φυλακές της Υεμένης, χωρίς, βέβαια, να έχει επαφές με κανέναν από τους παλιούς του συνεργάτες. Μέσα στο νέο cast εντάσσονται οι νέοι κρατούμενοι όπως ο Whip που είναι το δεξί χέρι του Scofield στη νέα απόδραση. Άλλος ένας νέος χαρακτήρας είναι η Shiba, μια νεαρή ακτιβίστρια που μάχεται κατά της τρομοκρατικής της ISIS και με τις επαφές της θα βοηθήσει τον Lincoln και τον C-Note στην περιήγησή τους στην Υεμένη.

Όπως και στους προηγούμενους κύκλους, έτσι και εδώ αυτό που έχει χαρακτηρίσει τόσο τον κεντρικό ήρωα όσο και τη σειρά είναι τα τατουάζ, τα οποία παίζουν καταλυτικό ρόλο στην απόδραση. Έτσι λοιπόν και εδώ ο Μichael ως ”μαρκαρισμένος άνδρας” πέρα από την εξυπνάδα του θα βασιστεί ξανά σε καινούρια τατουάζ που έχει “χτυπήσει” πάνω του. Φυσικά όλοι ξέρουμε τη λατρεία του Scofield να μιλάει μέσω των σημαδιών του και των κρυφών μηνυμάτων που στέλνει με αυτά. Σχεδόν όλα τα γυρίσματα ήταν εξωτερικά και όλη η παραγωγή μαζί με τους ηθοποιούς μεταφέρθηκαν στο Μαρόκο. Οι καιρικές συνθήκες έκαναν τα γυρίσματα πολύ δύσκολα ενώ ταυτόχρονα προσέδιδαν στην εικόνα το προαπαιτούμενο κινηματογραφικό στυλ της Μέσης Ανατολής.

Αγαπημένοι funs του Prison Break, ετοιμαστείτε! Ο Michael Scofield επιστρέφει δυναμικά. Η 5η σεζόν θα είναι μια αποκάλυψη και αρκετοί αναφέρουν πως θα ξεπεράσει ακόμα και την επιτυχία της πρώτης σεζόν. Δεν είναι τυχαίο που η ονομασία αυτού του κύκλου ονομάζεται ”Νεκρανάσταση”. Ο σεναριογράφος και όλη η παραγωγή με τους ηθοποιούς έχουν βάλει τα δυνατά τους για να βγει ξανά στις οθόνες μας ένα αξιοζήλευτο αποτέλεσμα για το οποίο ανυπομονούμε!

Πλέον μπορείτε να δείτε στο Netflix την 5η σειρά της σειράς "Prison Break":

 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share