Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Η Βασίλισσα Ελισάβετ γιορτάζει δύο διαφορετικές ημερομηνίες τα γενέθλιά της - Δεν πάει το μυαλό σας στον λόγο

Και όμως εξηγείται!

28 Φεβρουαρίου 2020 17:36
Η Βασίλισσα Ελισάβετ γιορτάζει δύο διαφορετικές ημερομηνίες τα γενέθλιά της - Δεν πάει το μυαλό σας στον λόγο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το γνωρίζατε ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ έχει δύο διαφορετικές μέρες για να γιορτάζει τα γενέθλιά της; Πρέπει να είναι ο μοναδικός άνθρωπος στον πλανήτη που το κάνει αυτό και η απορία μας είναι τεράστια.

Τα πραγματικά της γενέθλια είναι στις 21 Απριλίου, καθώς γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 1926. Στη συνέχεια, γιορτάζει τα δεύτερα, που είναι και δημόσια γιορτή, στο δεύτερο Σάββατο του Ιουνίου.

Πολλά δεν γνωρίζουμε για την ζωή της, όπως για τους κώδικες που έχουν στο Παλάτι, και περνάνε ακόμα και από τον τρόπο που κρατάει την τσάντα της η Βασίλισσα, όπως θα δείτε εδώ. Γιατί λοιπόν δύο γενέθλια για τη Βασίλισσα και πώς τα γιορτάζει;

Στο παρελθόν, οι επίσημοι εορτασμοί των γενεθλίων ενός βασιλιά ή Βασίλισσας στο Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποιούνταν σε μια μέρα που δεν είναι τα πραγματικά γενέθλιά τους.

Η παράδοση των δύο γενεθλίων ξεκίνησε πριν από περισσότερα από 250 χρόνια από τον βασιλιά Γιώργο Β 'το 1748.

Γεννήθηκε τον Νοέμβριο, που δεν φημίζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον καλό καιρό του. Αλλά ο βασιλιάς Γιώργος ήθελε να είναι μια μεγάλη δημόσια γιορτή - και ο Νοέμβριος δεν ήταν η ώρα να το κάνει.

Έτσι, δεδομένου ότι τα πραγματικά γενέθλιά του δεν θα ήταν μια καλή εποχή του χρόνου για μια παρέλαση γενεθλίων, αποφάσισε να το συνδυάσει με μια ετήσια στρατιωτική παρέλαση το καλοκαίρι, όταν ο καιρός θα ήταν καλός.

Και γι 'αυτό ξεκίνησε η παράδοση για τον μονάρχη!

Η βασίλισσα περνάει συνήθως τα γενέθλιά της με την οικογένειά της, αν και θα υπάρξουν ειδικοί εορτασμοί στο Λονδίνο προς τιμήν της.

Θα υπάρξει ένας χαιρετισμός 41 πυροβόλων όπλων στο Hyde Park, χαιρετισμός 21 πυροβόλων όπλων στο Windsor Great Park και χαιρετισμός 62 πυροβόλων όπλων στον Πύργο του Λονδίνου.

Για τα «επίσημα» γενέθλιά της τον Ιούνιο, η ημέρα είναι δημόσια γιορτή με μια μεγάλη παρέλαση στο Λονδίνο με τίτλο Trooping the Color.

 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share