Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Οριστικό: Αυτή τη μέρα γίνεται επίσημα η έξοδος του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ από το παλάτι!

Πότε γυρίζουν στη Βρετανία;

19 Φεβρουαρίου 2020 19:05
Οριστικό: Αυτή τη μέρα γίνεται επίσημα η έξοδος του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ από το παλάτι!

Οριστικά αποκαλύφθηκε σήμερα (19/2) η ημέρα, που ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ θα αποχωρήσουν και τυπικά από το παλάτι, μην έχοντας πια γραφείο στο Μπάκιγχαμ. Θυμηθείτε το σάλο που έγινε για τους 15 εργαζομένους του γραφείου τους, που θα απολυθούν.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ θα αποχωρήσουν επίσημα, λοιπόν, από τα βασιλικά τους καθήκοντα την 1η Απριλίου του 2020, εκπροσωπούμενοι έκτοτε από την ομάδα της φιλανθρωπικής τους οργάνωσης.

Ο Χάρι θα κρατήσει τους τίτλους του στο στρατό, αν και δε θα έχει δικαίωμα στην χρήση τους για 12 μήνες, λόγω μιας δικαστικής του διαμάχης. Το ζευγάρι, πάντως, αναμένεται να επιστρέψει για μερικές υποχρεώσεις του στη Βρετανία, όπως το Grand Prix της Formula 1 στο Σίλβερστοουν, την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας και μερικές ακόμη φιλανθρωπικές δράσεις.

Η επόμενη συνάντηση με τη Βασίλισσα Ελισάβετ, μάλιστα, θα γίνει στο πλαίσιο βασιλικής εκδήλωσης στις 9 Μαρτίου.

«Χρυσό» ζευγάρι ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ! Προχωρούν σε συμφωνία που θα τους φέρει 1 δισ. δολάρια!

Σε μια μεγάλη επιχειρηματική κίνηση φαίνεται πως προχωρά ο Πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος συζήτησε με τον τραπεζικό κολοσσό της Goldman Sachs, για να δημιουργήσει με τη Μέγκαν Μαρκλ το brand «Sussex Royal», το οποίο σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να φτάσει την τιμή του στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια, ένα μήνα μετά την παραίτησή τους.

Ο Δούκας του Σάσεξ ακολουθεί τα χνάρια άλλων διάσημων, όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και η Γκουίνεθ Πάλτροου, που έκαναν αντίστοιχη κίνηση στο παρελθόν, με την ομάδα του να έχει επικοινωνήσει με την GS από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν και το ζευγάρι σκεφτόταν ανοικτά την παραίτησή του, έχοντας μάλιστα αγοράσει βίλα με τον Πρίγκιπα Άρτσι στο Βανκούβερ.

Στην περίπτωση του Χάρι, μάλιστα, θα υπάρξει ιδιαίτερη εξαίρεση, αφού κανονικά οι διάσημοι δεν πληρώνονται για επαφές με την εν λόγω τράπεζα, αλλά όπως αναφέρει η Daily Mirror, φαίνεται πως ο ίδιος θα απολαύσει μια επικερδή μελλοντική σχέση μαζί της.

«Θα φέρουν σπουδαίο πλούτο, είτε μέσω ομιλιών είτε γινόμενοι πρέσβεις. Πρόκειται για συμφωνίες του δισεκατομμυρίου», τόνισε ο διάσημος PR, Μαρκ Μπορκόφσκι, με το θέμα να γίνεται γνωστό, μετά την πρώτη εμφάνιση του ζευγαριού, ύστερα από την παραίτησή του, όταν προθυμοποιήθηκε και η JP Morgan για παρόμοια συμφωνία, αλλά τελικά την είχε απορρίψει, παρότι η τράπεζα τους είχε υποδεχθεί πλουσιοπάροχα.

Οι Σάσεξ, λοιπόν, είχαν πετάξει με το αεροπλάνο της εταιρείας από το Βανκούβερ, τη στιγμή που ζητούσαν από τον κόσμο να αγκαλιάσει φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους, για να ταξιδεύει, ενώ ο Πρίγκιπας Χάρι είχε μιλήσει και στο Μαϊάμι, σε πολυτελές ξενοδοχείο, μπροστά σε ένα κοινό διακεκριμένων ανθρώπων, όπως ο Μάτζικ Τζόνσον.

Ο Πρίγκιπας μίλησε για τη «θεραπεία» των τελευταίων τριών ετών, όπου υποβλήθηκε για το θάνατο της μητέρας του, της Πριγκίπισσας Νταϊάνα, σε μια ημερίδα υπέρ της επένδυσης στο αστικό τοπίο των ΗΠΑ και την εκπαίδευση.

Το παλάτι, από την πλευρά του, ήταν έκπληκτο με την προσέλευση του κοινού στην εν λόγω εκδήλωση, ενώ παρά τις ουκ ολίγες ερωτήσεις, δεν απάντησε για το αν το ζευγάρι είχε πληρωθεί για την παρουσία του. Την ίδια ώρα, δε θέλησε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα, που το εμφανίζουν να πετά στο Μαϊάμι με το ιδιωτικό τζετ της JP Morgan.

Τα στοιχεία που προκύπτουν, δείχνουν ότι το αεροπλάνο έφυγε από το Βανκούβερ, τον κοντινότερο προορισμό σε σχέση με τη βίλα που αγόρασε το ζευγάρι, αλλά δεν υπάρχει ένδειξη, για το αν υπήρξε επιστροφή. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ακόμη ένα γεγονός, που προστίθεται στην ήδη υπάρχουσα κριτική για τη ζωή που ακολουθεί το ζευγάρι, με ουκ ολίγες πρήσεις.

Ένας υπεύθυνος επικοινωνίας των Σάσεξ τοποθετήθηκε μόνο για το ζήτημα, λέγοντας πως όντως βρέθηκαν σε μια σύναξη της JP Morgan, ενώ ομόλογός του στην τράπεζα αρνήθηκε να σχολιάσει.

Παρά το γεγονός αυτό, όμως, σύμφωνα με την New York Post, ο Χάρι εμφανίστηκε στη σκηνή με τη Μέγκαν Μαρκλ και την κολλητή της, Γκέιλ Κινγκ, διάσημη τηλεπαρουσιάστρια στις ΗΠΑ, με τον Χάρι να ανοίγεται για τα παιδικά τραύματά του, από τότε που έχασε τη μητέρα του, το 1997.

Πηγή κοντά στο ζεύγος ανέφερε πως «ο Χάρι μίλησε για την ψυχική του υγεία και τη θεραπεία που έκανε τα τελευταία χρόνια, με αφορμή το θάνατο της μητέρας του και το τραύμα που του προξένησε, όπως και για τα γεγονότα που επηρέασαν την παιδική του ηλικία. Μίλησε, επίσης, για την απόφαση να παραιτηθεί με τη Μέγκαν Μαρκλ, κάτι που η οικογένεια προσπάθησε να μην πάρει έκταση δημόσια».

Η εφημερίδα δημοσίευσε ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες, προσθέτοντας πως «ο Χάρι επεσήμανε το πόσο δύσκολη ήταν η διαδικασία για τον ίδιο και τη Μέγκαν, αλλά δε μετανιώνει την απόφαση της παραίτησης, γιατί θέλει να προστατεύει την οικογένειά του. Δε θέλει η Μέγκαν και ο Άρτσι να περάσουν, όσα ο ίδιος πέρασε ως παιδί».

Εντύπωση προκαλεί, πάντως, και η αναφορά πως η Βασίλισσα Ελισάβετ, ο Πρίγκιπας Κάρολος και ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ είδαν την είδηση της παραίτησης σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ, αν και σε πρώτη φάση γνώριζαν για την επιθυμία του Χάρι, ελπίζοντας πως δε θα προχωρούσε το θέμα και θα βρισκόταν μια κοινή λύση.

Η Ελισάβετ, βέβαια, λίγες μέρες αργότερα συγκάλεσε συμβούλιο, το οποίο ενέκρινε την απόφαση των Σάσεξ, που επέμειναν να διατηρήσουν τον τίτλο του οίκου των Ουίνδσορ και το Φρόγκμορ Κότατζ, αλλά και να πληρώσουν το ποσό των 2.4 εκατομμυρίων λιρών σε φόρους για το δεύτερο.

Η επιστροφή του Χάρι μια μέρα στη Βρετανία αναμένεται, ενώ σύντομα θα υπάρξουν και περισσότερες λεπτομέρειες για το «πακέτο εξόδου».

 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share