Super League 2: «Μαύρη Θύελλα» χτύπησε τη Νέα Σμύρνη και πάμε για τελικό ανόδου Καλαμάτας – Κηφισιάς!

Όλα θα κριθούν στο ντέρμπι στην Καλαμάτα σε δύο εβδομάδες
Η Καλαμάτα επικράτησε του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη με 2-1 και πλέον ετοιμάζεται για ένα καθοριστικό μπρα-ντε-φερ με την Κηφισιά. Στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των playoffs της Super League 2, η «Μαύρη Θύελλα» πήρε πολύτιμη νίκη στην Πλατεία, την ίδια στιγμή που η ομάδα του Σεμπάστιαν Λέτο επικρατούσε με 1-0 στο Αιγάλεω. Με αυτή τη νίκη, η Κηφισιά διατήρησε την πρωτοπορία της στον βαθμολογικό πίνακα, με διαφορά ενός βαθμού (+1), οδηγώντας τις δύο ομάδες σε έναν τελικό ανόδου.
Η Καλαμάτα άνοιξε το σκορ στο 55ο λεπτό, εκμεταλλευόμενη την ταχύτητα και την καλή οργάνωση της επίθεσής της. Έπειτα από ένα βαθύ γέμισμα του Κότσαρη, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ελεύθερο χώρο, με τον Παλμίδη να προωθείται από την αριστερή πλευρά. Με εξαιρετικό τάιμινγκ, έδωσε την κατάλληλη πάσα στον Κατάλντι, ο οποίος εκτέλεσε άψογα από το ύψος του πέναλτι, διαμορφώνοντας το 0-1.
Η απάντηση ήρθε άμεσα, με τον Βενάρδο να κάνει εξαιρετική κίνηση από τα δεξιά, στέλνοντας τη μπάλα στον Σεμπά, ο οποίος με εντυπωσιακό τακουνάκι τροφοδότησε τον Κολοβό. Ο τελευταίος πλάσαρε από κοντά, ολοκληρώνοντας μια όμορφη συνεργασία. Από σέντρα του Μορέιρα, ο Γρίβας επιχείρησε σουτ στην κίνηση, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Η ομάδα του Σπανού βρήκε το νικητήριο γκολ στο 86’. Ο Μορέιρα έκανε μια ιδανική σέντρα από τα αριστερά και ο Γρίβας, με άψογο σουτ στην κίνηση, διαμόρφωσε το 2-1, αποδεικνύοντας την αξία του ως «χρυσή» αλλαγή.
Νωρίτερα, ο Πανιώνιος είχε αγγίξει δύο φορές το δεύτερο γκολ. Στο 79’, χάθηκε μια απίστευτη ευκαιρία, όταν ο Τσέρισεφ μπήκε στην περιοχή, έφερε τη μπάλα στο αριστερό, αλλά αντί να εκτελέσει, προτίμησε την πάσα στον Νοικοκυράκη. Ο τελευταίος, αν και σε εξαιρετική θέση, δεν κατάφερε να τελειώσει σωστά τη φάση, με τον Ουές να επεμβαίνει σωτήρια. Στο 83’, ο Σεμπά, από πλεονεκτική θέση, πλάσαρε άστοχα, χάνοντας μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία.
Αιγάλεω – Κηφισιά 0-1
Η Κηφισιά πήρε προβάδισμα στο 22ο λεπτό. Ο Πόμπο εξαπέλυσε ένα σουτ έξω από την περιοχή, ο Χριστοδουλής απέκρουσε αλλά δεν κατάφερε να απομακρύνει αποτελεσματικά, και ο Μάναλης, που καραδοκούσε, εκτέλεσε με δυνατό σουτ, γράφοντας το 0-1.
Στις καθυστερήσεις, ο Σιμόν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με δέκα παίκτες. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την αριθμητική υπεροχή, με τον Ενομό να στέλνει την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Ξενόπουλου, χάνοντας την ευκαιρία για την ισοφάριση.
Α’ ΟΜΙΛΟΣ
PLAY OFF
ΣΑΒΒΑΤΟ 29.03.2025
- AEL FC ARENA, ΑΕΛ – ΠΟΤ Ηρακλής 1-1
- ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ, Μακεδονικός – Καμπανιακός 1-1
- ΡΕΠΟ: ΠΑΣ Γιάννινα
PLAY OUT
- Α ΔΑΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, Εθνικός Νέου Κεραμιδίου – Διαγόρας 0-1
- ΑΝΘΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, Καβάλα – Νίκη Βόλου 0-0
- ΡΕΠΟ: ΠΑΟΚ Β
Β’ ΟΜΙΛΟΣ
PLAY OFF
ΚΥΡΙΑΚΗ 30.03.2025
- ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ, Πανιώνιος – Καλαμάτα 1-2
- ΣΤ. ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ, Αιγάλεω – Κηφισιά 0-1
- ΡΕΠΟ: Ηλιούπολη
PLAY OUT
- ΣΕΡΑΦΕΙΔΕΙΟ, ΑΕΚ Β’ – Παναργειακός (14:00)
- ΑΓΥΙΑΣ, Παναχαϊκή – Χανιά (14:00)
- ΡΕΠΟ: Asteras AKTOR B