ΑΡΧΙΚΗ SPORTS

Σπαραγμός στην κηδεία του Ντιόγκο Ζότα: Ράκος η σύζυγός του – Ξέσπασε πάνω στο φέρετρό του

Σπαραγμός στην κηδεία του Ντιόγκο Ζότα: Ράκος η σύζυγός του – Ξέσπασε πάνω στο φέρετρό του
Καταρρακωμένη η σύζυγος του Ντιόγκο Ζότα στην κηδεία του
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Πορτογαλία και ειδικά η γενέτειρα του Ντιόγκο Ζότα, το Γκοντομάρ, μετά τον θάνατο εκείνου και του αδελφού του, σε τροχαίο δυστύχημα την περασμένη Πέμπτη.

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στην κηδεία των δύο αδελφών. Συγγενείς, φίλοι και παράγοντες της διεθνούς ποδοσφαιρικής σκηνής βρέθηκαν εκεί για το τελευταία αντίο.

Συντετριμμένη η σύζυγος του Ντιόγκο Ζότα

Η σύζυγος του Ζότα, Ρούτε Καρντόσο, εθεάθη συντετριμμένη και ντυμένη στα λευκά έξω από την εκκλησία από νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Κάποια στιγμή, μάλιστα, είχε πέσει πάνω στο φέρετρο του συζύγου της, με τον οποίο ότι είχαν ανταλλάξει όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης.

Η Ρούτε Καρντόσο ξέσπασε μπροστά στο φέρετρο του συζύγου της και πατέρα των τριών παιδιών της, οπότε έπρεπε να την παρηγορούν επανειλημμένα σε διαφορετικές στιγμές. Το χαμένο της βλέμμα, οι χειρονομίες όσων την κρατούσαν αγκαλιά και τα συνεχή δάκρυά της έδειχναν ότι ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει τι είχε συμβεί .

Η νεαρή γυναίκα στηριζόταν στην οικογένειά της και στον στενό κύκλο του ποδοσφαιριστή. Οι παρευρισκόμενοι παρέμειναν στο πλευρό της σιωπηλοί, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχουν αρκετά λόγια για να απαλύνουν ένα τέτοιο πλήγμα.

Συντετριμμένη η Ρούτε Καρντόσο πάνω από το φέρετρό του

Οι εικόνες της έχουν συγκινήσει ολόκληρο τον κόσμο. Μέσα ενημέρωσης από την Πορτογαλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία την έχουν αναδείξει, επισημαίνοντας πόσο λυπημένη ήταν η έκφρασή της. Κανείς δεν μπορούσε να μείνει αδιάφορος στον πόνο της.

Υποβασταζόμενη από τους οικείους της

Στους δρόμους γύρω από την εκκλησία επικρατεί σιωπή – άνθρωποι κάθε ηλικίας στέκονται χωρίς να μιλούν, μόνο και μόνο για να είναι παρόντες. Την ίδια στιγμή, στο Άνφιλντ του Λίβερπουλ, φίλαθλοι έχουν αφήσει λουλούδια και μηνύματα προς τιμήν του Ζότα, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα των «κόκκινων» από το 2020, σημειώνοντας 65 γκολ σε 182 εμφανίσεις.

Συντετριμμένος ο παππούς του

Η τελετή στην εκκλησία Igreja de Matriz ολοκληρώθηκε, και ξεκίνησε η πομπή προς το νεκροταφείο, όπου θα ταφούν τα δύο αδέλφια.

Η είσοδος του φερέτρου στην εκκλησία

Ποδοσφαιρικοί παράγοντες

Ανάμεσα στα πιο γνωστά πρόσωπα που ταξίδεψαν στο Γκοντομάρ ήταν ο Τιάγκο Αλκάνταρα, ο Ρικάρντο Καρβάλιο, ο Ζοάο Φέλιξ και άλλοι παίκτες από διαφορετικές γενιές. Ωστόσο, μια από τις πιο συμβολικές στιγμές ηγήθηκε ο Βίρτζιλ φαν Ντάικ, ο αρχηγός της Λίβερπουλ, ο οποίος ηγήθηκε της νεκρώσιμης πομπής.

Πλήθος ποδοσφαιριστών και αθλητικών παραγόντων έδωσαν το παρών στην κηδεία
Ο Βίρτζιλ φαν Ντάικ, ο αρχηγός της Λίβερπουλ, ηγήθηκε της νεκρώσιμης πομπής

«Για πάντα ένας από εμάς»

Κρατούσε ένα στεφάνι με τον αριθμό 20, τον ίδιο αριθμό που φορούσε ο Ντιόγκο στη φανέλα του. Αυτή η χειρονομία καταγράφηκε από τα μέσα ενημέρωσης ως ο πιο συγκινητικός φόρος τιμής από την αγγλική ομάδα, η οποία παραμένει σοκαρισμένη από την ήττα.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου