ΑΡΧΙΚΗ SPORTS

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 27-30: Ζωντανή η Ένωση – Έστειλε τον τίτλο στον 5ο τελικό

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 27-30: Ζωντανή η Ένωση – Έστειλε τον τίτλο στον 5ο τελικό
ΑΕΚ - Ολυμπιακός (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Η ΑΕΚ επέζησε κόντρα στον Ολυμπιακό, επικρατώντας με 30-27, και έστειλε τον τίτλο της Handball Premier να κριθεί σε πέμπτο τελικό, στο κεκλεισμένων των θυρών «Γ. Κασιμάτης».

Η Ένωση «άλωσε» την έδρα των «ερυθρόλευκων» στην Ηλιούπολυ, παίζοντας καλή άμυνα. Με τον εκπληκτικό Ζεντί και τους καταιγιστικούς Τουρέ και Αραμπατζή στην επίθεση, ισοφάρισε τη σειρά των τελικών σε 2-2, μετά τη νίκη-προβάδισμα του Ολυμπιακού.

Ο πέμπτος τελικός είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί το απόγευμα της Παρασκευής (13/06, 17:00).

Ο αγώνας σε βάθος

Ο τέταρτος τελικός άρχισε όπως ο τέταρτος, με τον Λιάπη δηλαδή να πετυχαίνει το πρώτο τέρμα.

Η ΑΕΚ ισοφάρισε άμεσα, ενώ ο Τέπερ απέκρουσε το πέναλτι του Πέριτς για να διατηρήσει το 1-1.

Ο Αραμπατζής με δύο τέρματα από τη θέση του δεξιού εξτρέμ έβαλε μπροστά την Ένωση με +2 (2-4), με τον αρχηγό των φιλοξενούμενων να διαμορφώνει το 2-6, ενώ ενδιάμεσα ο Σακό είχε κάνει το 2-5.

4ος τελικός Ολυμπιακός - ΑΕΚ (ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ / EUROKINISSI)

Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» ξύπνησαν άμεσα και με δικό τους σερί 4-0 έφεραν τη σπουδαία αναμέτρηση στα ίσια μέσα σε τέσσερα λεπτά.

Ο Βλαστός δεν λάθεψε απέναντι στον Κοτανίδη (6-7) και ο Σάββας Σάββας σημείωσε το πρώτο του γκολ στον τέταρτο τελικό από το σημείο του πέναλτι (8-8).

Ο Ολυμπιακός ανέκτησε τα ηνία του αγώνα για πρώτη φορά μετά το 1-0 με τον Παπαβασίλη να ολοκληρώνει άψογα την εκπληκτική ασίστ του Κοτανίδη (9-8).

Οι φιλοξενούμενοι με τρία διαδοχικά γκολ και τον Τουρέ να “πιάνει δουλειά” πήγε προηγούμενη με 12-11 στο τελευταίο πεντάλεπτο.

Ο Λιάπης με το τέταρτό του τέρμα ισοφάρισε σε 12-12, αλλά ο Δικέφαλος με τους Τουρέ και Γκαρέν ξέφευγε ξανά με +2 (12-14).

Μια απόσταση που διατηρήθηκε μέχρι και τη λήξη του πρώτου 30λεπτου.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Παπαντωνόπουλο να αποκρούει με φοβερό τρόπο το πέναλτι του Ντάβιες και στη συνέχεια ο Σάββας Σάββας να «πυροβολεί» από τα 9 μέτρα (14-15).

Ο Ολυμπιακός δέχθηκε δίλεπτη και ο Τουρέ είπε «ευχαριστώ» στο πέναλτι για το 15-17.

Οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν σε 16-17, όμως η ΑΕΚ με ένα σερί 3-0 χάρις στους Παναγιώτου, Ντουάρτε και Κεϊτά εκτόξευσε την απόσταση στο +4 (16-20) στο 40′.

Τα δύο γρήγορα γκολ του Λιάπη ροκάνισαν τη διαφορά για τους Πειραιώτες (19-21), με τον Κουκουλά όμως να εφορμά και να σκοράρει για το 19-22.

Σε εκείνο το σημείο ο Σάββας Σάββας το πήρε προσωπικά και με διαδοχικά γκολ μείωσε σε 22-23 και 23-24 για τον Ολυμπιακό, με Τουρέ όμως να διατηρεί το «μαξιλαράκι» του +2 για την Ένωση (23-25).

Ωστόσο, το μομέντουμ του Σάββα διεκόπη μετά τον τραυματισμό του στον αριστερό αστράγαλο.

Στα τελευταία λεπτά κυριάρχησε το πάθος, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να μην έχουν καθαρό μυαλό και να χάνουν κρίσιμες επιθέσεις.

Καθαρό μυαλό που όμως είχαν οι αθλητές του Φρεντερίκ Μπουζόν, με το τελικό 27-30 να επιτρέπει στην ΑΕΚ να ισοφαρίσει τη σειρά των τελικών σε 2-2 και να στείλει τον τίτλο να κριθεί σε πέμπτο ντέρμπι.

Τα πεντάλεπτα: 2-4, 4-6, 6-7, 10-10, 11-12, 13-15 (ημχ), 15-16, 16-19, 20-23, 23-25, 26-28, 27-30

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου