ΑΡΧΙΚΗ SPORTS

Κηφισιά – Άρης 0-1: Ο Μισεουί χάρισε τη νίκη και κράτησε το απόλυτο του Χιμένεθ

Κηφισιά – Άρης 0-1: Ο Μισεουί χάρισε τη νίκη και κράτησε το απόλυτο του Χιμένεθ
«Απόδραση» από την Κηφισιά με γκολ του Μισεουί – 100% επιτυχία για Χιμένεθ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Ο Γκάμπριελ Μισεουί έδειξε την κλάση του περνώντας στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή στο 56′ και στο 88′ λύτρωσε τον Άρη, δίνοντάς του τη νίκη με 1-0 κόντρα στην Κηφισιά για την 4η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Ο αγώνας

Οι “κίτρινοι” με αυτό το αποτέλεσμα διεύρυναν το απόλυτο που έχουν με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο τους, καθώς πλέον “τρέχουν” με “τρία στα τρία” σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας Betsson. Από την άλλη η ομάδα του Σεμπάστιαν Λέτο ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά από τρία παιχνίδια μένοντας στους τέσσερις βαθμούς, ενώ οι Θεσσαλονικείς αναρριχήθηκαν στην 4η θέση με εννέα πόντους.

Η Κηφισιά προσπάθησε σθεναρά να πάρει κάτι από το παιχνίδι, ωστόσο η κόκκινη του Διαμαντή Χουχούμη στο 45+3′ για μαρκάρισμα πάνω στον Λορέν Μορόν της έκοψε τη φόρα που είχε ανακτήσει. Την επόμενη αγωνιστική ο Άρης υποδέχεται τον Πανσερραϊκό στο “Κλ. Βικελίδης” (27/09, 20:30), ενώ η Κηφισιά φιλοξενείται από τον ΟΦΗ στην Κρήτη (28/09, 19:00).

SUPERLEAGUE 2025-2026 / ΚΗΦΙΣΙΑ - ΑΡΗΣ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η έλλειψη μεγάλη φάσης και το μαρκάρισμα που άλλαξε τις ισορροπίες

Σε ένα παιχνίδι που το πρώτο μέρος θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα, ο Άρης είχε την πρώτη του τελική στο 6΄με τον Ντουντού. Ο Μορόν έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο εξτρέμ των “κίτρινων” έπιασε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, ωστόσο η μπάλα κατέληξε πολύ μακριά από την εστία του Ξενόπουλου.

Για να καταγραφεί η πρώτη τελική στο παιχνίδι έπρεπε να φτάσουμε στο 17′. Ο Γαλανόπουλος είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του μετά από την απομάκρυνση της άμυνας της Κηφισιάς σε φάουλ εκτός περιοχής, ο διεθνής Έλληνας χαφ σούταρε, η μπάλα πέρασε από τα πολλά σώματα που υπήρχαν μπροστά της, όμως ο Ξενόπουλος έπεσε και μπλόκαρε.

Δευτερόλεπτα αργότερα η Κηφισιά βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα των φιλοξενούμενων. Ο Αλβάρο έκανε τραγικό λάθος στην εκτίμηση της φάσης, πήδηξε σε λάθος χρόνο με συνέπεια η μπάλα να περάσει πίσω του, ο Τεττέι το εκμεταλλεύτηκε, μπήκε στην περιοχή, προσποιήθηκε, από καραμπόλα η μπάλα έφτασε στον Πόμπο, που με δυνατό σουτ σημείωσε το 1-0.

Ωστόσο το τέρμα ακυρώθηκε μετά από on field review για χέρι του Έλληνα φορ της ομάδας των Βορείων Προαστίων.

Στο 28′ ο Ντουντού δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής, με το σουτ να μην ανησυχεί τον Ξενόπουλο. Στο 31′ ο Άρης μετέφερε υπέροχα την μπάλα από τον χώρο του κέντρου στη δεξιά πλευρά της “κίτρινης” επίθεσης, ο Τεχέρο πρόλαβε να βγάλει τη σέντρα πριν η μπάλα καταλήξει άουτ, με τον Μορόν να πετάγεται στο πρώτο δοκάρι, να κάνει το σουτ, όμως την μπάλα να βρίσκει ναι μεν δίχτυα, αλλά τα πλαϊνά από την εξωτερική πλευρά της εστίας της Κηφισιάς.

Συνεχίζει αήττητος ο Άρης (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Στο 45+3′ σημειώθηκε η φάση που άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα. Ο Χουχούμης δέχθηκε αρχικά την κίτρινη για μαρκάρισμα με τις τάπες στον αριστερό αστράγαλο του Μορόν. Ο κ. Κουμπαράκης κάλεσε τον κ. Γιουματζίδη σε on field review, που έκρινε ότι το μαρκάρισμα επισύρει απευθείας κόκκινη κάρτα, την οποία και έδειξε στον Χουχούμη. Με 10 παίκτες συνεχίζει η Κηφισιά.

Με διαθέσεις να “κολλήσει στα σχοινιά” την Κηφισιά μπήκε ο Άρης στο δεύτερο μέρος, με την πρώτη καλή στιγμή να παρουσιάζεται στο 50′.

Καταπληκτική μπαλιά του Μόντσου, δείγμα της τεράστιας κλάσης του, στην πλάτη της άμυνας της Κηφισιάς και συγκεκριμένα του Σόουζα, ο Μορόν την κατέβασε υπέροχα, όμως το “κρέμασμα” που προσπάθησε πάνω από τον Ξενόπουλο πέρασε πάνω από την εστία της Κηφισιάς.
Στο 55′ ο Χιμένεθ έκανε πιο επιθετική την ομάδα του, περνώντας εκτός τους Γαλανόπουλο και Ντουντού και βάζοντας στη θέση τους τούς Μιζεουί και Γιαννιώτα.

Ο Άρης συνέχισε την προσπάθειά του να “χτυπήσει” την ομάδα των Βορείων Προαστίων στην πλάτη της άμυνάς της, στοχεύοντας κατά κύριο λόγο τον Σούουζα. Ο Ράτσιτς τροφοδότησε τον Μορόν, ο Ισπανός επιθετικός έγινε κάτοχος της μπάλας, πρόλαβε την έξοδο του Ξενόπουλου, βρήκε σχεδόν εκτός περιοχής από τα πλάγια και με αριστουργηματικό τελείωμα επιχείρησε να κάνει το 0-1, όμως ο Έλληνας γκολκίπερ έδιωξε με το δεξί του χέρι σε κόρνερ.

Στο 71′ οι φιλοξενούμενοι είχαν ακόμη μία μεγάλη φάση. Ο Γιαννιώτας σέντραρε από το δεξί φτερό της επίθεσης, ο Μόντσου έκανε την κίνηση στην καρδιά της περιοχής της Κηφισιάς, πήρε την κεφαλιά, όμως τον έπιασε περισσότερο απροετοίμαστο η ευκολία με την οποία πέρασε η μπάλα, με συνέπεια να μην βάλει καλά το κεφάλι του και να τη στείλει εκτός εστίας.

Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο Κηφισιά – Άρης

ΑΡΗΣ (Χιμένεθ): Διούδης, Τεχέρο, Φαμπιάνο, Αλβάρο (90+5′ Ρόουζ), Μεντίλ, Ράτσιτς, Μόντσου, Γαλανόπουλος (56′ Μιζεουί), Μορουτσάν (42′ Σίστο), Ντουντού (56′ Γιαννιώτας), Μορόν

ΚΗΦΙΣΙΑ (Λέτο): Ξενόπουλος, Σιμόν, Σόουζα, Ποκόρνι, Χουχούμης, Πόμπο (46′ Έμπο), Αντονίσε (65′ Λαρουσί), Πέρεθ (89′ Εσκιβέλ), Βιγιαφάνιες (25′ Ντίας), Παντελίδης (65′ Τζίμας), Τεττέι

Πηγή: sport24.gr

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου