Euroleague: Πέρασε αέρα από την Μπολόνια ο Ολυμπιακός και «αγκάλιασε» την πρωτιά!

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε την ιδανική επιστροφή του στην Euroleague, επιδεικνύοντας την ανωτερότητά του στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια και κατακτώντας μια επιβλητική νίκη με σκορ 92-70!
Οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν από τη διακοπή της Euroleague πιο έτοιμοι από ποτέ, εντυπωσιάζοντας με μια επιβλητική εμφάνιση στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια και επικρατώντας άνετα με 92-70!
Με ένα εκρηκτικό ξεκίνημα από την πρώτη περίοδο, οι Πειραιώτες πήραν τον έλεγχο του αγώνα, δημιουργώντας μεγάλες διαφορές που δεν απειλήθηκαν ποτέ. Παρά τις προσπάθειες της ιταλικής ομάδας να αντιδράσει στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός διατήρησε την ψυχραιμία του και έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στην έβδομη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη του στη φετινή διοργάνωση.
Διαβάστε επίσης
Με αυτό το αποτέλεσμα, ο Ολυμπιακός βελτίωσε το ρεκόρ του σε 20-7, παραμένοντας ακλόνητος στην κορυφή της βαθμολογίας. Στη συνέχεια, οι Πειραιώτες θα υποδεχθούν την Παρτίζαν στο ΣΕΦ (7/3, 21:15) για την επόμενη αγωνιστική. Από την άλλη, η Βίρτους Μπολόνια έπεσε στο 7-20, παραμένοντας στα χαμηλά στρώματα της κατάταξης.
Η επιθετική «πολυφωνία» ήταν το κλειδί της νίκης για τους θριαμβευτές, καθώς έξι παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το ματς με εξαιρετικά ποσοστά: 63,4% στα δίποντα (26/41), 9/26 τρίποντα και 26 ασίστ. Πρωταγωνιστές οι Φαλ, Μιλουτίνοφ, Φουρνιέ, Βεζένκοφ και Πίτερς, που πέτυχαν από 12 πόντους ο καθένας, ενώ ο Παπανικολάου σημείωσε 11. Για την ομάδα της Μπολόνια, κορυφαίος σκόρερ ήταν ο Κορντινιέ με 15 πόντους.
Euroleague ματς
Με Γκος, Φουρνιέ, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Φαλ ξεκίνησε το παιχνίδι ο Γιώργος Μπαρτζώκας, μην υπολογίζοντας στις υπηρεσίες των Γουόκαπ, Έβανς, Ράιτ, αλλά και του νεοφερμένου Σέιμπεν Λι, έχοντας όμως ξανά στη διάθεσή του τον Βιλντόσα. Από την άλλη, ο Ντόσκου Ιβάνοβιτς επέλεξε τους Μόργκαν, για την αρχική του πεντάδα, μην έχοντας στη δωδεκάδα του Σενγκέλια, Πολονάρα και Κλάιμπερν.
Η αναμέτρηση της Euroleague ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να βάζουν το πρώτο καλάθι με τον Μόργκαν, όμως ο Ολυμπιακός δεν άργησε να βρει τα πατήματά του, έχοντας μπει απόλυτα συγκεντρωμένος στην άμυνα. Δεν επέτρεπε στους αντιπάλους του να μπουν στη ρακέτα του, έκανε καλή δουλειά στα ριμπάουντ και χτύπησε με συνεχόμενους αιφνιδιασμούς, φτιάχνοντας εντυπωσιακό σερί 17-0! Ο Παπανικολάου έβαλε buzzer-beater και ο Φουρνιέ έκανε το 2-8, αναγκάζοντας τον Ιβάνοβιτς να πάρει πολύ γρήγορα το πρώτο του τάιμ άουτ, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» ξέφυγαν με 17-2 έχοντας 7/7 δίποντα! Ο Κορντινιέ έβαλε δύσκολο καλάθι για το 4-17, ο Μιλουτίνοφ κάρφωσε και έβαλε 6 σερί πόντους για το 8-23, ενώ Λαρεντζάκης και Βεζένκοφ με συνεχόμενα τρίποντά τους διαμόρφωσαν το 10-29, πριν ο Φουρνιέ ευστοχήσει και αυτός από μακριά, βάζοντας τον Ολυμπιακό στο +20 (14-34), με τη λήξη της πρώτης περιόδου και με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν 10/11 δίποντα, μαζί με 3/7 τρίποντα, 3/3 βολές και 11 ασίστ!
Το δεύτερο δεκάλεπτο του ματς της Euroleague εκίνησε με τον ΜακΚίσικ να σερβίρει υπέροχη ασίστ και με τον Φαλ να καρφώνει για το 14-36, ενώ στο 13ο λεπτό του αγώνα, ο Λαρεντζάκης προσγειώθηκε άτσαλα στο παρκέ μετά από φάουλ που πήρε και είδε τη μύτη του να ματώνει, πηγαίνοντας άμεσα στα αποδυτήρια, αλλά επιστρέφοντας στο ματς στην τρίτη περίοδο. Ο Παγιόλα έκανε το 16-36 μετά από λάθος επαναφορά, με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει να επιβάλλει απόλυτα τον ρυθμό και την ανωτερότητά του κόντρα στην προβληματική αντίπαλό του! Πίτερς και Ντόρσεϊ με διαδοχικά τρίποντα διαμόρφωσαν το 18-42, ο Φαλ κάρφωσε για το 18-44, πριν ο Μόργκαν με τρεις βολές μετά από φάουλ του Ντόρσεϊ, μειώσει σε 21-44. Ο Φαλ έφτασε τους 10 προσωπικούς πόντους διαμορφώνοντας το 21-48, ο Ντόρσεϊ ευστόχησε για τρεις για το 24-51, με τον Πίτερς να ευστοχεί από μέση απόσταση και με τον Κορντινιέ να βάζει τρίποντο, για το 29-54 του πρώτου ημιχρόνου!
Με την επιστροφή των δύο ομάδων από τα αποδυτήρια, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε νωθρά, μένοντας χωρίς καλάθι για σχεδόν τρία αγωνιστικά λεπτά. Ο Χάκετ έσπασε την αφλογιστία με ένα εύστοχο τρίποντο, ενώ ο Κορντινιέ σκόραρε με follow μετά από δικό του άστοχο σουτ, μειώνοντας τη διαφορά σε 34-54. Στο 25ο λεπτό, ο Γκος στραβοπάτησε, αποχώρησε και παρακολούθησε το υπόλοιπο ματς από τον πάγκο. Ο Φουρνιέ, από την άλλη, «έσπασε το ρόδι» στο δεύτερο ημίχρονο, επαναφέροντας τους «ερυθρόλευκους» στο +24 (34-58) με floater και εύστοχες βολές. Λίγο αργότερα, ο Ακέλε με τρίποντο μείωσε σε 37-58.
Η Μπολόνια κατάφερε να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους 20 πόντους μετά από αρκετή ώρα, χάρη σε διαδοχικά τρίποντα των Χάκετ και Ντιουφ. Ο ΜακΚίσικ απάντησε με εντυπωσιακό κάρφωμα μετά από ασίστ του Φαλ για το 40-60, αλλά ο Τάκερ ανταπέδωσε με τον ίδιο τρόπο, μειώνοντας τη διαφορά στο -18 (42-60). Σε εκείνο το σημείο, ο Ολυμπιακός υπέπεσε σε συνεχόμενα λάθη στην επίθεση, δίνοντας την ευκαιρία στους Κορντινιέ και Ντιουφ να μειώσουν σε 46-60. Ο Μόργκαν πρόσθεσε δύο εύστοχες βολές, διαμορφώνοντας το 48-60, ολοκληρώνοντας ένα επιμέρους 19-6 υπέρ των γηπεδούχων στο τρίτο δεκάλεπτο.
Τότε, οι Βιλντόσα και Βεζένκοφ ανέλαβαν δράση, ευστοχώντας σε κρίσιμα τρίποντα και επαναφέροντας τον Ολυμπιακό στο +16 (50-66). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Ντιουφ να καρφώνει μετά από επιθετικό ριμπάουντ, διαμορφώνοντας το σκορ στο 54-68.
Ο Ολυμπιακός βρήκε ξανά τον ρυθμό του στην τέταρτη περίοδο, με ΜακΚίσικ και Πίτερς να σκοράρουν για το 54-70, ενώ ο Λαρεντζάκης πήρε έξυπνα επιθετικό φάουλ από τον Χάκετ, ο οποίος δέχθηκε και τεχνική ποινή για έντονη διαμαρτυρία. Κάπου εκεί το μομέντουμ γύρισε ξανά προς το μέρος των «ερυθρόλευκων», με τον Λαρεντζάκη να τους βάζει ξανά στο +20 (56-76). Ο Παπανικολάου με τρίποντο διαμόρφωσε το 60-83, με τον Ολυμπιακό να φτάνει τελικά με άνεση στο τελικό 92-70!
Τα δεκάλεπτα: 14-34, 29-54, 54-68, 70-92






0 ΣΧΟΛΙΑ