Θλίψη: Πέθανε ο Χουάν Ισκιέρδο – Είχε καταρρεύσει εν ώρα αγώνα

Ο Χουάν Ισκιέρδο της Νασιονάλ απεβίωσε σε νοσοκομείο, λίγες ημέρες μετά την κατάρρευσή του κατά τη διάρκεια αγώνα με τη Σάο Πάολο.
Στις 22 Αυγούστου, ο Ουρουγουανός ποδοσφαιριστής Χουάν Ισκιέρδο κατέρρευσε και έχασε τις αισθήσεις του στο γήπεδο MorumBis, στο 83ο λεπτό του αγώνα μεταξύ της Νασιονάλ και της βραζιλιάνικης ομάδας Σάο Πάολο, κατά τη φάση των 16 του Copa Libertadores.
Ο αμυντικός της Νασιονάλ βρισκόταν στο κέντρο του γηπέδου όταν άρχισε να τρικλίζει. Ο συμπαίκτης του, Λεάντρο Λοζάνο, που ήταν κοντά, έσπευσε να τον βοηθήσει, καταφέρνοντας να τον πιάσει. Έτσι, η πτώση του Ισκιέρδο στο χορτάρι ήταν πιο ήπια.
Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, ένα ασθενοφόρο διέσχισε το γήπεδο και οι γιατροί ξεκίνησαν να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στον 27χρονο ποδοσφαιριστή. Τελικά, ο Ισκιέρδο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.
«Με τον βαθύτερο πόνο και τον αντίκτυπο στις καρδιές μας, η Εθνική Ποδοσφαιρική Λέσχη ανακοινώνει τον θάνατο του αγαπημένου μας παίκτη Χουάν Ισκιέρδο. Εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους, τους συναδέλφους και τους συγγενείς του. Όλη η Νασιονάλ θρηνεί για την απώλειά του ανεπανόρθωτη, Χουάν, θα είσαι μαζί μας για πάντα», ανέφερε η Νασιονάλστα κοινωνικά της δίκτυα.
La CONMEBOL lamenta profundamente la partida de Juan Izquierdo, futbolista de Nacional de Uruguay.
Extendemos nuestros sentidos pésames para sus familiares y amigos. QEPD. pic.twitter.com/Yeuu3SGf4a
— CONMEBOL.com (@CONMEBOL) August 28, 2024
Ο Χουάν Ισκιέρδο πέθανε από μετά «από καρδιακή ανακοπή», σύμφωνα με το νοσοκομείο
«Το Hospital Israelita Albert Einstein ανακοινώνει με λύπη του τον θάνατο του κ. Χουάν Ισκιέρδο, ο οποίος πέθανε την Τρίτη 27 Αυγούστου, στις 21:38 (τοπική ώρα), ως αποτέλεσμα εγκεφαλικού θανάτου μετά από καρδιοαναπνευστική ανακοπή που σχετίζεται με αρρυθμία» , ανέφερε το νοσοκομείο.
Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής (Μοντεβιδέο, Ουρουγουάη, 4 Ιουλίου 1997), έπαιξε στην καριέρα του για την Τσέρο, Πενιαρόλ, Γουόντερες, Νασιονάλ.






0 ΣΧΟΛΙΑ