Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Σκληρός με τον εαυτό του ο Μίλτος Τεντόγλου: «Σάπιο το μετάλλιο που πήρα, αυτό που έκανα το μετράω σαν ήττα» (video)

«Ακόμα και να έχανα σ' αυτόν τον αγώνα, θα ήταν καλύτερο»

5 Μαρτίου 2024 12:08
Σκληρός με τον εαυτό του ο Μίλτος Τεντόγλου: «Σάπιο το μετάλλιο που πήρα, αυτό που έκανα το μετράω σαν ήττα» (video)
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από Εύη Κουρίδου

Τα πάτρια εδάφη πάτησαν ο Μίλτος Τεντόγλου και ο Εμμανουήλ Καραλής, μετά την κατάκτηση του χρυσού και χάλκινου μεταλλίου, αντίστοιχα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου της Γλασκώβης.

Την ελληνική αποστολή περίμενε πολύς κόσμος στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ εκεί βρέθηκε και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Μαρία Σακοράφα.

«Αυτό που έκανα το μετράω σαν ήττα - Ο Μανόλο ήταν καλύτερος»

«Είδα τους αντιπάλους μου και είναι πολύ δυνατοί, και θα είναι πολύ δυνατοί φέτος, και μου αρέσει εμένα αυτό. Μου αρέσει να έχω καλούς αντιπάλους. Ακόμα και να έχανα σ' αυτόν τον αγώνα, θα ήταν καλύτερο, γιατί θα με πείσμωνε περισσότερο. Αυτό που έκανα το μετράω σαν ήττα. Για μένα είναι ήττα. Άρα, είναι πολύ καλό, πιστεύω, για τη συνέχεια», είπε ο Μίλτος Τεντόγλου μιλώντας στους δημοσιογράφους, ενώ όσον αφορά το μετάλλιο και την… κόντρα του με τον Εμμανουήλ Καραλή ανέφερε:

«Δεν το αφιερώνω κάπου. Αυτό το μετάλλιο είναι σάπιο μετάλλιο. Με 8.22 δεν το αφιερώνω πουθενά. Δεν κρατάω κάτι, κρατάω απλά ότι η αποστολή μας ήταν πολύ καλή σαν Ελλάδα. Και ο Μανόλο, συγχαρητήρια. Να πω κιόλας ότι ο Μανόλο -πρέπει να το πω αυτό- με κέρδισε, ήταν καλύτερος από μένα σ' αυτόν τον αγώνα, αλλά θα πάρω εκδίκηση στον ανοιχτό το καλοκαίρι».

Γι' αυτό είναι ξανά Πρωταθλητής Κόσμου ο Μίλτος Τεντόγλου: «Ήταν χάλια ο αγώνας μου, ούτε στο χειρότερο εχθρό μου»

Ο Μίλτος Τεντόγλου συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο άλμα εις μήκος, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης. Παρόλα αυτά, μετά το τέλος του αγώνα, φάνηκε απογοητευμένος.

Λίγο μετά το τέλος του αγώνα του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, ο Μίλτος Τεντόγλου μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ και αναφέρθηκε σε ένα "χάλια αγώνα", εκφράζοντας και πάλι τη δυσαρέσκειά του για τις πρωινές αναμετρήσεις.

Ο κορυφαίος Έλληνας άλτης τόνισε πως για τον ίδιο είναι δύσκολο να βρει κίνητρο μετά από τόσα μετάλλια και αγώνες όπως ο τελικός στη Γλασκώβη δεν τον διευκολύνουν. Χαρακτήρισε δε τα τέσσερα άλματά του πάνω από τα 8 μέτρα “χαμηλά”, δείχνοντας έτσι και το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται ο ίδιος.

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο του Παγκόσμιου πρωταθλητή κλειστού στίβου, δείχνοντας ότι η κορυφή του κόσμου στον στίβο ανήκει αναμφίβολα σε αυτόν!

Ο αγώνας ήταν εντυπωσιακός, με τον Έλληνα πρωταθλητή να δίνει μεγάλη μάχη με τον Ιταλό Ματία Φουρλάνι. Οι δύο αθλητές ξεκίνησαν με 8.22 και ο αγώνας κρίθηκε στο δεύτερο καλύτερο άλμα (8.19 ο Τεντόγλου, 8.10 ο Φουλάνι).

Ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε… αγριεμένος με το «καλημέρα» και έκανε μεγάλο άλμα στα 8.22μ.Την ίδια επίδοση έκανε και ο Ματία Φουρλάνι, με τους δύο αθλητές να πηγαίνουν χέρι-χέρι σε όλον τον αγώνα.

Στο δεύτερο άλμα του ο Τεντόγλου έμεινε λίγο κάτω από τα 8μ., πηδώντας συγκεκριμένα στα 7.94μ.

Στην τρίτη του προσπάθεια, ο Έλληνας πρωταθλητής πήδηξε μακριά και φαινόταν ότι έκανε ένα άλμα γύρω στα 8.30μ. όμως η προσπάθειά του δεν μετρήθηκε, ως άκυρη.

Ένας... μικρός χαμός έγινε στο τέταρτο άλμα. Ο Ματέο Φουρλάνι πέρασε για λίγα λεπτά στην κορυφή, αφού μέτρησε καλύτερη δεύτερη προσπάθεια από τον Τεντόγλου με 8.10. Ο Έλληνας πρωταθλητής, όπως συνηθίζει, απάντησε αμέσως με άλμα στα 8.15 και διατήρησε τη θέση του στην κορυφή.

Στην πέμπτη προσπάθεια ο Τεντόγλου πήδηξε στα 8.11 και ο Ιταλός στα 8.04, πηγαίνοντας σε φινάλε… θρίλερ.

Το φινάλε, ωστόσο, ήταν άδοξο για τον Φουρλάνι και ιδανικό για τον Τεντόγλου. Ο Ιταλός έκανε άκυρο, σφραγίζοντας, ουσιαστικά την κορυφή για τον Έλληνα πρωταθλητή, που χωρίς άγχος πήδηξε στα 8.19μ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share