Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

Πρώτος μάγκας: Παγκόσμιος πρωταθλητής ξανά και ξανά ο Μίλτος Τεντόγλου! (videos)

Ποιος να σου πει τι αγόρι μου;

2 Μαρτίου 2024 13:49
Πρώτος μάγκας: Παγκόσμιος πρωταθλητής ξανά και ξανά ο Μίλτος Τεντόγλου! (videos)
(ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο του Παγκόσμιου πρωταθλητή κλειστού στίβου, δείχνοντας ότι η κορυφή του κόσμου στον στίβο ανήκει αναμφίβολα σε αυτόν!

Ο αγώνας ήταν εντυπωσιακός, με τον Έλληνα πρωταθλητή να δίνει μεγάλη μάχη με τον Ιταλό Ματία Φουρλάνι. Οι δύο αθλητές ξεκίνησαν με 8.22 και ο αγώνας κρίθηκε στο δεύτερο καλύτερο άλμα (8.19 ο Τεντόγλου, 8.10 ο Φουλάνι).

Ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε… αγριεμένος με το «καλημέρα» και έκανε μεγάλο άλμα στα 8.22μ.Την ίδια επίδοση έκανε και ο Ματία Φουρλάνι, με τους δύο αθλητές να πηγαίνουν χέρι-χέρι σε όλον τον αγώνα.

Στο δεύτερο άλμα του ο Τεντόγλου έμεινε λίγο κάτω από τα 8μ., πηδώντας συγκεκριμένα στα 7.94μ.

Στην τρίτη του προσπάθεια, ο Έλληνας πρωταθλητής πήδηξε μακριά και φαινόταν ότι έκανε ένα άλμα γύρω στα 8.30μ. όμως η προσπάθειά του δεν μετρήθηκε, ως άκυρη.

Ένας... μικρός χαμός έγινε στο τέταρτο άλμα. Ο Ματέο Φουρλάνι πέρασε για λίγα λεπτά στην κορυφή, αφού μέτρησε καλύτερη δεύτερη προσπάθεια από τον Τεντόγλου με 8.10. Ο Έλληνας πρωταθλητής, όπως συνηθίζει, απάντησε αμέσως με άλμα στα 8.15 και διατήρησε τη θέση του στην κορυφή.

Στην πέμπτη προσπάθεια ο Τεντόγλου πήδηξε στα 8.11 και ο Ιταλός στα 8.04, πηγαίνοντας σε φινάλε… θρίλερ.

Το φινάλε, ωστόσο, ήταν άδοξο για τον Φουρλάνι και ιδανικό για τον Τεντόγλου. Ο Ιταλός έκανε άκυρο, σφραγίζοντας, ουσιαστικά την κορυφή για τον Έλληνα πρωταθλητή, που χωρίς άγχος πήδηξε στα 8.19μ.

Η τελική κατάταξη:

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share