Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Φαβορί το ΟΑΚΑ μετά την επαναλειτουργία του - Από 25.000 εισιτήρια οι δύο φιναλίστ

Ο Παναθηναϊκός έχει κλείσει ήδη θέση

23 Φεβρουαρίου 2024 13:06
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Φαβορί το ΟΑΚΑ μετά την επαναλειτουργία του - Από 25.000 εισιτήρια οι δύο φιναλίστ
Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

To OAKA επανέρχεται και επίσημα από το πρωί της Παρασκευής (23/2) και αυτομάτως θεωρείται ιδανική επιλογή για τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ομάδα που θα προκύψει από το ζευγάρι Άρης-Παναιτωλικός.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, το Κεντρικό Στάδιο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων (ΟΑΚΑ) είναι απόλυτα ασφαλές για χρήση. Αυτό προκύπτει μετά την παράδοση της 3ης Έκθεσης Εμπειρογνωμοσύνης από τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), κ. Γιώργο Στασινό, στον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, κ. Γιάννη Βρούτση.

«Το συμπέρασμα που προκύπτει, σύμφωνα με όσα αναλυτικά περιγράφονται στην 3η Έκθεση Εμπειρογνωμοσύνης, είναι πως μετά την αφαίρεση των πολυκαρβονικών φύλλων του Στεγάστρου Καλατράβα, ουδείς κίνδυνος θα υφίσταται.

Κύπελλο Ελλάδος: Φαβορί το ΟΑΚΑ μετά την επαναλειτουργία του - Από 25.000 εισιτήρια οι δύο φιναλίστ
Πηγή φωτογραφίας: shutterstock.com

Όπως προανήγγειλε και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, οι εργασίες απομάκρυνσης των πολυκαρβονικών φύλλων αναμένεται, πλην καιρικού απροόπτου, να ολοκληρωθούν εντός της Άνοιξης, ώστε στα τέλη Απριλίου το Στέγαστρο να είναι απολύτως λειτουργικό», τονίζεται από τη ΓΓΑ μεταξύ άλλων.

Η εξέλιξη αυτή επηρεάζει άμεσα και το ελληνικό ποδόσφαιρο, μιας και στην ΕΠΟ υπήρχε το τελευταίο διάστημα προβληματισμός για την έδρα που θα φιλοξενήσει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Με τον Παναθηναϊκό να έχει ήδη εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για τη μεγάλη γιορτή, το ζευγάρι θα προκύψει από τον αγώνα Άρης-Παναιτωλικός στις 6 Μαρτίου. Οι Θεσσαλονικείς έχουν σαφές προβάδισμα μετά τη νίκη με 1-0 στο Αγρίνιο.

Κύπελλο Ελλάδος: Φαβορί το ΟΑΚΑ μετά την επαναλειτουργία του - Από 25.000 εισιτήρια οι δύο φιναλίστ
Πηγή φωτογραφίας: shutterstock.com

Το ΟΑΚΑ πρέπει να θεωρείται από τα φαβορί για να γίνει ο τελικός, από τη στιγμή που επαναλειτουργεί και είναι απόλυτα ασφαλές, μιας και έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν πολλούς τέτοιους αγώνες με κόσμο.

Στην ΕΠΟ επιδιώκουν να αποφύγουν την επανάληψη της φετινής φαρσοκωμωδίας με τις αναβολές και τη διεξαγωγή του τελικού χωρίς θεατές στον Βόλο. Εάν οι δύο φιναλίστ συμφωνήσουν, το μεγάλο παιχνίδι θα λάβει χώρα στο «Σπύρος Λούης».

Σε αυτήν την περίπτωση, αναμένεται από κάθε ομάδα να αγοράσει μεταξύ 20.000 και 25.000 εισιτηρίων. Αυτό θα γίνει σαφές μόλις αποφασιστεί αν ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας θα διεξαχθεί εκεί.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share