Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024

Οπαδική βία: "Λουκέτο" στα γήπεδα της Super League για δυο μήνες - Τα μέτρα της κυβέρνησης

«Αντάρτικο» και οι 5 ΠΑΕ ξεκινούν για το λουκέτο στις εξέδρες

11 Δεκεμβρίου 2023 12:51
Οπαδική βία:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οπαδική βία: Κεκλεισμένων των θυρών θα διεξάγονται πλέον οι αγώνες της Super League για τους επόμενους δύο μήνες, όπως ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος έδωσε συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του 18χρονου που ομολόγησε ότι πέταξε ναυτική φωτοβολίδα στον αστυνομικό στου Ρέντη και αμέσως προχώρησε στην ανακοίνωση των έκτακτων μέτρων της Κυβέρνησης για την εξάλειψη της οπαδικής βίας.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Μαρινάκης οι αγώνες της Super League δεν θα διεξάγονται με φιλάθλους στις εξέδρες μέχρι και τις 12-2-2024. Ωστόσο η επιτυχία αλλά και η εφαρμογή αυτού του μέτρου θα εξεταστεί εκ νέου κι αν κρίνεται σκόπιμο θα παραταθεί.

  • Διεξαγωγή όλων των αγώνων της Super League κεκλεισμένων των θυρών για όλους τους αγώνες
  • Κάμερες στα γήπεδα των αγώνων της Super League
  • Ηλεκτρονική είσοδος και ταυτοποίηση των φιλάθλων χωρίς αγώνες
  • Χωρίς φιλάθλους ο αγώνας του Ολυμπιακού με τη Μπάτσκα Τόπολα την προσεχή Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου
  • Εν δυνάμει θα αποφασίζεται αν θα μπαίνουν φίλαθλοι σε ευρωπαϊκούς αγώνες

Όπως τόνισε ο κ. Μαρινάκης, οι υπουργοί Πολιτικής Προστασίας και Αθλητισμού θα μεταβούν στον αρμόδιο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να αναβαθμιστεί ποινικά το φαινόμενο της οπαδικής βίας.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι αυτά δεν θα είναι τα μόνα μέτρα, αφού αν δεν παραδειγματιστούν οι υπεύθυνοι, η κυβέρνηση θα πάρει ακόμη πιο σκληρές αποφάσεις.

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι σύσσωμη η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την οργή της κοινωνίας για την οπαδική βία.

«Αντάρτικο» και οι 5 ΠΑΕ ξεκινούν για το λουκέτο στις εξέδρες

Οι αντιδράσεις, επίσημες και μη, ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και Άρη στο ενδεχόμενο να μπει λουκέτο στις εξέδρες των γηπέδων.

Η ΑΕΚ χάνει εισιτήρια

Στην ΑΕΚ δεν έχουν τοποθετηθεί επίσημα για αυτό το θέμα, κάτι που πιθανότατα θα κάνουν μετά τις σημερινές ανακοινώσεις, ωστόσο ρεπορτζικακά βγαίνει πως σε καμία περίπτωση δεν βλέπουν με καλό μάτι το ενδεχόμενο αυτό. Έχοντας ένα καινούργιο γήπεδο που γεμίζει στα περισσότερα ματς της, η Ένωση θα χάσει έσοδα από την απουσία φιλάθλων.

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει μόνος για την πρόκριση

Ο Παναθηναϊκός με την σειρά του, εκφράστηκε μέσω του Γιάννη Αλαφούζου χθες το μεσημέρι. Ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» αφού δημοσιοποίησε το mail που έστειλε η UEFA στους αντιπάλους των τριών ελληνικών ομάδων που θα παίξουν εντός έδρας, έγραψε την λέξη «ντροπή».

Βλέπετε, οι «πράσινοι» κινδυνεύουν να παίξουν το μέλλον τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όχι απλά σε άδειες εξέδρες, αλλά λες και αγωνίζονται εκτός έδρας. Και αυτό γιατί ότι απόφαση και αν πάρει η κυβέρνηση, οι φίλαθλοι της Μακάμπι Χάιφα θα είναι κανονικά στο γήπεδο.

Αντίθετος ο ΠΑΟ στα μέτρα, το "ανακοίνωσε" ο Γιαννακόπουλος - "Δεν πρόκειται εμείς να..."

Ξεκάθαρο μήνυμα από τον ισχυρό άνδρα της "πράσινης" ΚΑΕ, στα σενάρια για τα πιθανά μέτρα και το ενδεχόμενο κλείσιμο όλων των αθλητικών χώρων για φιλάθλους. "Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο να εναρμονιστούμε με μέτρα που θα τιμωρήσουν εμάς για καμώματα άλλων", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στην ανάρτησή του στο instagram.

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός προχώρησε σε δημοσίευση στον προσωπικό του λογαριασμό, στέλνοντας μήνυμα προς την κυβέρνηση με αφορμή τα σενάρια που κυκλοφορούν για τα μέτρα που θα ληφθούν για να αντιμετωπιστεί η βία.

Αναλυτικά το μήνυμα του κ. Γιαννακόπουλου στο Instagram:

Εμείς ως Παναθηναϊκός έχουμε φτιάξει στο ΟΑΚΑ μία οικογενειακή ατμόσφαιρα που τη ζηλεύει όλη η Ευρώπη και έρχονται παιδάκια και περνάνε ωραία.

Όλοι ανεξαιρέτως σέβονται την προσπάθεια και έτσι έχουμε συνύπαρξη οργανωμένων και απλών φιλάθλων σε περιβάλλον γιορτινό. Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο να εναρμονιστούμε με μέτρα που θα τιμωρήσουν εμάς για καμώματα άλλων.

ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Ο Ολυμπιακός τα ίδια με Παναθηναϊκό

Ο Ολυμπιακός τώρα, δεν έχει εκφράσει κάποια επίσημη θέση για το όλο ζήτημα, ωστόσο δεδομένα και οι «ερυθρόλευκοι» είναι αντίθετοι με το ενδεχόμενο αυτό. Άλλωστε, όπως και ο Παναθηναϊκός, έτσι και αυτοί, την Πέμπτη κόντρα στην Μπάτσκα Τούπολα παίζουν το ευρωπαϊκό τους μέλλον την Πέμπτη στο Γ. Καραϊσκάκης και ούτε που θέλουν να σκέφτονται πως το ματς αυτό θα το παίξουν χωρίς κόσμο.

Ο ΠΑΟΚ μιλάει για... τσουβάλιασμα

Ο ΠΑΟΚ πήρε επίσημα θέση μέσω της δήλωσης που έκανε το μέλος του ΔΣ και Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κυριάκος Κυριάκος, ο οποίος μίλησε για «τσουβάλιασμα» και για «παραδοχή ήττας». Θυμίζουμε πως ο «δικέφαλος» εκτός από το ματς με την Ελσίνκι, το οποίο μπορεί να είναι αδιάφορο βαθμολογικά, αλλά θα παίξει ρόλο στο ranking της ομάδας, έχει και το παιχνίδι με τον ΟΦΗ για το πρωτάθλημα.

Πλήγμα και για τον Άρη

Ο Άρης από την πλευρά του, ούτε και αυτός είναι σύμφωνος καθώς θεωρεί πως θα δεχθεί πλήγμα τόσο οικονομικό, όσο και αγωνιστικό από την απουσία φιλάθλων στα εντός έδρας παιχνίδια.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share