ΑΡΧΙΚΗ SPORTS

Basket League: «Σβηστός» Παναθηναϊκός στη Ρόδο, πάλεψε μέχρι το φινάλε ο Κολοσσός – Κορυφαίος ξανά ο Κεντρικ Ναν (videos)

Basket League: «Σβηστός» Παναθηναϊκός στη Ρόδο, πάλεψε μέχρι το φινάλε ο Κολοσσός – Κορυφαίος ξανά ο Κεντρικ Ναν (videos)
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Νικηφόρο ήταν το πέρασμα του Παναθηναϊκού AKTOR από το κλειστό της Καλλιθέας στη Ρόδο το απόγευμα της Κυριακής (26/11).

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, χαλάρωσε αρκετά μετά την ανάπαυλα, αλλά επικράτησε του Κολοσσού με 81-78 για να κάνει το 8/8 στην Stoiximan Basket League και να παραμείνει μόνη στην κορυρφή της βαθμολογίας. Στο 3-5 υποχώρησε το σύνολο του Κούρο Σεγκούρα, που έκανε εξαιρετική προσπάθεια μετά την ανάπαυλα και κατάφερε να μειώσει αισθητά τη διαφορά, όχι όμως και να απειλήσει το τριφύλλι.

Αυτό που κρατάει ο Παναθηναϊκός από αυτό το ματς είναι η νέα μεστή εμφάνιση του Κέντρικ Ναν, ο οποίος έπαιξε για 28’19” και μέτρησε 15 πόντους (6/10 δίποντα, 1/3 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 μπλοκ και 2 λάθη.

Δείτε επίσης: Basket League: «Βασιλική» ανατροπή της ΑΕΚ από το -17 με double-double Καμπενγκέλε και κατάρρευση ΠΑΟΚ (videos)




Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός AKTOR πήρε το πρώτο του διψήφιο προβάδισμα με τη συμπλήρωση πέντε αγωνιστικών λεπτών (6-16, 5′), όμως ο Κολοσσός έκλεισε την περίοδο σε μία καλή απόσταση (20-27, 10′), έχοντας πάρει 13 πόντους (5/5 δίποντα, 1/1 τρίποντο) και 5 ριμπάουντ από τον Λούκα Μπραΐκοβιτς.

Η επιθετική παραγωγή των δύο ομάδων έπεσε αισθητά στη δεύτερη περίοδο, ωστόσο, οι πράσινοι βρήκαν κάποιους μαζεμένους πόντους λίγο πριν την ανάπαυλα για να πάρουν μία διαφορά 16 πόντων (28-44, 20′). Μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Βιλντόσα ήταν ο πρώτος σκόρερ του τριφυλλιού με 13 πόντους (3/3 τρίποντα), ενώ οι Ροδίτες πλήρωναν την αστοχία τους από την περιφέρεια (2/17 τρίποντα).




Ο Ιωσήφ Κολοβέρος έδωσε κάποιες λύσεις στον Κολοσσό στο ξεκίνημα του β’ μέρους και οι Ροδίτες κατάφεραν να κατεβάσουν τη διαφορά στους 10 πόντους (51-61) στο 30′. Ο Κέντρικ Ναν ήταν αυτός που “κράτησε” τους πράσινους στην τρίτη περίοδο, βάζοντας 8 από τους 17 πόντους της ομάδας του.

Τρέχοντας ένα επιμέρους 7-13 μέχρι το 15′, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν ανέβασε ξανά τη διαφορά στους 16 (58-74). Ο Κολοσσός απάντησε με 7 συνεχόμενους πόντους του Λούκα Μπραΐκοβιτς για το 65-74 στα 3’37” πριν το τέλος. Ακολούθησαν δύο καλάθι από Βιλντόσα και Μήτογλου (65-78, 38′). Ο Σωτήρης Μπιλλής πήρε τη σκυτάλη και έβαλε 9 μαζεμένους πόντους για να πλησιάσει ο Κολοσσός στους 7 πόντους (74-81) στα 45″ πριν το τέλος. Ο Ιωσήφ Κολοβέρος έγραψε το 76-81 με 22″ στο χρονόμετρο, ενώ ο Λόντον Περάντες διαμόρφωσε το τελικό 78-81.




ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσώνος, Μαρινάκης, Δέλλας

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-27, 28-44, 51-61, 78-81

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Στην 9η αγωνιστική ο Κολοσσός θα παίξει με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη (4/12, 20:15), ενώ ο Παναθηναϊκός AKTOR θα υποδεχθεί την Καρδίτσα (2/12, 17:15).

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου