Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024

Η μάνα είναι μάνα: Σκόραρε στα 34 δευτερόλεπτα στο ντεμπούτο του με την Μπαρτσελόνα και η μητέρα του ξέσπασε σε κλάματα (video)

Για εκείνη δεν είναι ποδοσφαιριστής αλλά ο γιος της

23 Οκτωβρίου 2023 11:26
Η μάνα είναι μάνα: Σκόραρε στα 34 δευτερόλεπτα στο ντεμπούτο του με την Μπαρτσελόνα και η μητέρα του ξέσπασε σε κλάματα (video)
Από Εύη Κουρίδου

Το όνειρό του πραγματικότητα έκανε ο Μαρκ Γκίου, στο ντεμπούτο του με την ομάδα της Μπαρτσελόνα, πετυχαίνοντας μάλιστα το νικητήριο γκολ.

Σε ηλικία 17 ετών και 291 ημερών, φόρεσε την φανέλα της Μπαρτσελόνα και την οδήγησε στη νίκη με 1-0 επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο στο Μοντζουΐκ για τη 10η αγωνιστική της La Liga.

Εξαιτίας των πολλών απουσιών που αντιμετώπιζε η ομάδα του στην επίθεση, ο προπονητής της Μπάρτσα, Τσάβι Ερνάντεθ, πήρε στην αποστολή του τον Μαρκ Γκίου και πριν τον ρίξει στο ματς του είπε: «Θα έχεις μια ευκαιρία, να είσαι ήρεμος». Στην πρώτη μπάλα που άγγιξε στο παιχνίδι, ο νεαρός παίκτης προερχόμενος από την Λα Μασία της Μπαρτσελόνα, έκανε τη διαφορά. Συμπλήρωσε έπειτα στη συνέντευξη Τύπου: «Το έβλεπα στο πρόσωπο που πως… πεινούσε. Είχε τη φάτσα του παίκτη που φωνάζει “κόουτς βάλε μέσα”».

Έγινε και ο νεαρότερος στην ιστορία της Μπαρτσελόνα που σημειώνει γκολ στο ντεμπούτο του και ο 3ος πιο μικρός σε ηλικία στα χρονικά της La Liga. «Ο Τσάβι μου είπε να είμαι έτοιμος κι αυτό έκανα. Είμαι πολύ χαρούμενος», δήλωσε εκείνος. Όπως και οι συμπαίκτες του. Τού είπαν να τους βγάλει για φαγητό, αλλά ως παίκτης της ακαδημίας το συμβόλαιό του είναι μικρό. «Πήγαινε μας για fast-food», του είπε ο Ζοάο Κανσέλο.

Τα δάκρυα της μητέρας του

Στις εξέδρες του «Ολυμπιακού Σταδίου Λιουίς Κομπανίς» βρισκόταν και η οικογένεια του Μαρκ Γκίου προκειμένου να δει τον νεαρό άσο να παίζει. Φίλαθλοι της Μπαρτσελόνα δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, πόσο μάλλον όταν έβαλε και το νικητήριο γκολ στο 80ό λεπτό της αναμέτρησης, όπου οι «μπλαουγκράνα» αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα. Μάλιστα, η μητέρα του ξέσπασε σε κλάματα, με το βίντεο να κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Δείτε επίσης: «Λένε ότι είναι τρομακτικός»: Ραγίζει καρδιές το μήνυμα μιας μάνας σε όλους εκείνους που κρίνουν και γελάνε με το παιδί της

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share