Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Αυτό που περίμεναν όλοι οι φίλοι του Παναθηναϊκού: Στη Λεωφόρο όλοι οι ευρωπαϊκοί αγώνες - Έδωσε το «ΟΚ» η UEFA!

Το αίτημα των «πρασίνων» έγινε δεκτό και θα αγωνιστούν κανονικά στο «σπίτι» τους

13 Οκτωβρίου 2023 13:56
Αυτό που περίμεναν όλοι οι φίλοι του Παναθηναϊκού: Στη Λεωφόρο όλοι οι ευρωπαϊκοί αγώνες - Έδωσε το «ΟΚ» η UEFA!
ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI
Από Κυριάκος Μελλίδης

Ο Παναθηναϊκός έλυσε τελικά το θέμα που προέκυψε με το ΟΑΚΑ και τα παιχνίδια του Europa League, καθώς θα επιστρέψει στη Λεωφόρο.

Η πράσινη ΠΑΕ ήταν σε διαβουλεύσεις με την UEFA όλες αυτές τις μέρες και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου έδωσε το "ΟΚ" για να επιστρέψει το τριφύλλι στη φυσική του έδρα.

Υπενθυμίζεται ότι το ΟΑΚΑ τέθηκε εκτός λειτουργείας, καθώς υπήρχε πρόβλημα στατικότητας του στεγάστρου Καλατράβα. Οι πράσινοι έπαιξαν στη Λεωφόρο τα παιχνίδια με Ντνίπρο και Μαρσέιγ για τα προκριματικά του Champions League, ενώ στο ΟΑΚΑ έπαιξαν με την Μπράγκα στα playoffs αλλά και στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League.

Ξεμπρόστιασμα της χώρας και από τον «Guardian» για το ΟΑΚΑ: «Ίσως ξηλωθεί τελείως το στέγαστρο - Σύμβολο κατάρρευσης του εκσυγχρονισμού της Ελλάδας»

Στέγαστρο Καλατράβα - ΟΑΚΑ: «Για τους Έλληνες, οι οποίοι ήλπιζαν ότι θα αναπολούσαν τους "ονειρεμένους αγώνες" με υπερηφάνεια, το αρχιτεκτονικό ορόσημο του Santiago Calatrava τα έλεγε όλα.

Μια κατασκευή που τόσο αψήφησε τους σκεπτικιστές που αμφισβητούσαν την ικανότητά τους να φιλοξενήσουν το μεγαλύτερο σόου της Γης όσο και εξέφραζε μια νεογέννητη αίσθηση αυτοπεποίθησης», αναφέρει το άρθρο της Helena Smith στον Guardian, σήμερα.

«Αυτή την εβδομάδα, σχεδόν 20 χρόνια αργότερα, η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το στάδιο των 70.000 θέσεων θα κλείσει "επ' αόριστον" λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια του χαλύβδινου στεγάστρου του Καλατράβα. Το δίτοξο στέγαστρο - προάγγελος των μεταγενέστερων έργων του iσπανού αρχιτέκτονα - δεν "ανταποκρινόταν στα νομικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας", σύμφωνα με τον φορέα δημόσιας περιουσίας που είχε αναλάβει την επιθεώρηση του χώρου».

Στη συνέχεια, το άρθρο αναφέρει πως αθλητικά γεγονότα, αλλά και μουσικές συναυλίες -όπως η sold out συναυλία των Coldplay- ακυρώνονται μετά το αιφνίδιο κλείσιμο του γηπέδου. Διαβάστε επιπλέον: «Ούτε στο ελάχιστο επιτρεπόμενο η στατική επάρκεια»: Αναλυτικά το πόρισμα για το φιάσκο με το στέγαστρο Καλατράβα στο ΟΑΚΑ

«Οι αξιωματούχοι άρχισαν να ψιθυρίζουν το αδιανόητο: ίσως ήταν καιρός να αποσυναρμολογηθεί η διάσημη οροφή συνολικά. Σκουριά είχε βρεθεί όχι μόνο κατά μήκος των χαλύβδινων καλωδίων και των τόξων της, αλλά ακόμη και στους κοχλίες που τη συγκρατούσαν. "Τίποτα δεν αποκλείεται σε αυτό το σημείο", δήλωσε μια καλά πληροφορημένη πηγή. "Ίσως θα πρέπει να κατέβει"», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα Guardian.

«Δεν είναι όλοι οι μηχανικοί πεπεισμένοι ότι τα στέγαστρα κινδυνεύουν με επικείμενη κατάρρευση. Κάποιοι που εργάστηκαν πάνω στο σχέδιο το 2003 πιστεύουν ότι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι -που αναγκάστηκαν να αντιμετωπίσουν μια σειρά από καταστροφές φέτος, από ένα θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα μέχρι πυρκαγιές και πλημμύρες- μπορεί να ενήργησαν βιαστικά από φόβο μήπως βρεθούν σε δύσκολη θέση», προσθέτει η δημοσιογράφος.

«"Ακόμη και τώρα δεν ξέρουμε τι μας κόστισαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004", αναφέρει η αριστερή εφημερίδα Αυγή σε κύριο άρθρο της αυτή την εβδομάδα. "Οι απόψεις συγκλίνουν στα 20 δισ. ευρώ. Τα λεγόμενα ολυμπιακά έργα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες συνέβαλαν αποφασιστικά στο να χρεοκοπήσει το ελληνικό κράτος λίγα μόλις χρόνια αργότερα.

"Έχει γίνει σύμβολο της κατάρρευσης του αφηγήματος του εκσυγχρονισμού της Ελλάδας", δήλωσε στον Guardian ο Γιάννης Τσίρμπας, αναπληρωτής καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. "Περισσότερο από ποτέ γνωρίζουμε τώρα ότι ο εκσυγχρονισμός [της Ελλάδας] ήταν ακριβώς αυτό: ένα αφήγημα και όχι η πραγματικότητα"», διαβάζουμε στο δημοσίευμα του βρετανικού Μέσου.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share