Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Περηφάνια για τα αγόρια του πόλο - Πρωταθλήτρια Ευρώπης η εθνική ομάδα εφήβων

Συνεχίζεται η συλλογή μεταλλίων από το ελληνικό πόλο

14 Αυγούστου 2023 22:11
Περηφάνια για τα αγόρια του πόλο - Πρωταθλήτρια Ευρώπης η εθνική ομάδα εφήβων
Από Ανθή Κουρεντζή

Η τρομερή ελληνική ομάδα κέρδισε την Σερβία στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με 9-8 και ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Με την ευκαιρία, δείτε την συγκινητική ανάρτηση του πολίστα Άγγελου Βλαχόπουλου.

Το ελληνικό πόλο συνεχίζει την συλλογή μεταλλίων και αυτή τη φορά οι έφηβοι έφεραν το χρυσό! Στον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Τουρκία, κέρδισαν την Σερβία με 9-8 και αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης!

Περηφάνια για τα αγόρια του πόλο - Πρωταθλήτρια Ευρώπης η εθνική ομάδα εφήβων

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 3-0, 1-4, 2-3

ΕΛΛΑΔΑ: Μαυριόπουλος, Λυκούδης 2, Κόκκινος 1, Καρατζάς 2, Καπράγκος 1, Λασκαρίδης 2, Ζερβουδάκης 1, Χωματάς, Μητράκης, Σιαμάς, Μπελέσης, Μαραγκουδάκης, Κρατημένος.

ΣΕΡΒΙΑ: Ντίμκοβιτς, Μποντιρόγκα, Νοβάκοβιτς 1, Ισίτοβιτς, Σπάσοβιτς, Γκλάντοβιτς 3, Λάζιτς, Κόζιτς, Αντάμοβιτς 2, Μπόσκοβιτς 1, Κρίστιτς 1, Ντίμιτς, Σάβιτς.

Θοδωρής Βλάχος: Η απάντηση για την «συγγνώμη» που ζήτησε - «Ένιωσα πως έπρεπε να βγω μπροστά...» (video)

Την αποθέωση γνώρισε η Εθνική πόλο των ανδρών κατά την επιστροφή της από τη Φουκουόκα.

Η Εθνική πόλο επέστρεψε στην Ελλάδα τα ξημερώματα της Δευτέρας μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Τους Έλληνες διεθνείς υποδέχτηκαν φίλαθλοι, ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης και ο ΓΓΑ, Γιώργος Μαυρωτάς.

Πρώτος στις κάμερες μίλησε ο προπονητής της Εθνικής ομάδας, Θοδωρής Βλάχος, τονίζοντας πως: «Ο τρόπος που χάθηκε αυτή η κορυφή μας ενόχλησε. Μας άφησε μία πικρία. Βλέποντας αυτή την υποδοχή από δικούς μας ανθρώπους και απλούς φίλαθλους, καταλάβαμε πως πετύχαμε κάτι σημαντικό στη Φουκουόκα. Ένιωσα πως έπρεπε να βγω μπροστά για να απαλύνω τις ευθύνες για τους παίκτες, για αυτό ζήτησα συγγνώμη από τα παιδιά και τον κόσμο για την επίμαχη φάση».

Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Γεννηδουνιάς δήλωσε: «Μαζί χάνουμε, μαζί κερδίζουμε. Ήταν παλικαρίσιο αυτό που έκανε ο προπονητής. Πετύχαμε κάτι που δεν έχει πετύχει ξανά η Εθνική πόλο στο παρελθόν. Ήταν γλυκόπικρη η γεύση που μας, αλλά δεν σημαίνει πως μειώνει αυτό την επιτυχία μας στη διοργάνωση».

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς τόνισε: «Πολύς κόσμος είδε την ομάδα που μας έχει κάνει περήφανους τα τελευτάει χρόνια. Πέρα από το αργυρό μετάλλιο, πήραν χρυσό μετάλλιο στο ήθος».

Τέλος, ο νέος αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί στις πρώτες μου μέρες στο υπουργείο είχα την χαρά και την τιμή να υποδεχτώ τους πρωταθλητές του κόσμου, γιατί στις καρδιές μας είναι πρωταθλητές κόσμου».

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share