Ξιφασκία: Χάλκινο μετάλλιο για τη Δώρα Γκουντούρα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Ξιφασκία: Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Δώρα Γκουντούρα στη σπάθη στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας, διοργάνωση που έχει χαρακτήρα ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για τα ατομικά των τριών όπλων. Ενώ, πριν λίγες μέρες άλλο ένα μετάλλιο κέρδισε για την Ελλάδα ο Μάκης Μίτας στη Σκοποβολή.
Με πέντε νίκες και μία μόνο ήττα στους ομίλους, η Ελληνίδα ξιφομάχος προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό. Πέρασε με μπάι στο ταμπλό των «64» και στις «32» νίκησε με 15-12 τη Βελγίδα Γιολίν Κορτίν.
Στο ταμπλό των «16» νίκησε με 15-14 τη Μαλγκορζάτα Κόζατσουκ από την Πολωνία, ενώ στα προημιτελικά η Γκουντούρα ξεπέρασε το εμπόδιο της Βουλγάρας Γιοάνα Ιλίεβα, με 15-13 εξασφαλίζοντας το μετάλλιο. Όμως, στα ημιτελικά, η Γαλλίδα Μανόν Απετί Μπρουνέ νίκησε με 15-14 τη Δώρα Γκουντούρα, η οποία έμεινε στην 3η θέση.
Η Δέσποινα Γεωργιάδου, επίσης στη σπάθη, είχε μια σχετικά καλή παρουσία στους ομίλους, με τέσσερις νίκες σε έξι αγώνες και πέρασε στη φάση των 32. Εκεί έπεσε πάνω στην Ουγγαρέζα Πουστάι και τελικά λύγισε με 15-9 και πήρε την 23η θέση στη διοργάνωση. Η Μαρίνα Παϊζη με 5 ήττες στους ομίλους κατέλαβε την 49η θέση.
Στο ξίφος ασκήσεως των ανδρών, ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος και ο Ηλίας Γιάννος Ρίζος δεν προκρίθηκαν στο κυρίως ταμπλό και ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στην 60ή και 67η θέση αντίστοιχα.
Θρίαμβος για την Ελλάδα: Χρυσό μετάλλιο για την Ελισάβετ Τελτσίδου στο Γκραν Σλαμ του τζούντο
Άλλος ένας αθλητικός θρίαμβος σημειώθηκε για την Ελλάδα. Η Ελισάβετ Τελτσίδου πήγε στο Καζακστάν για το Γκραν Σλαμ του τζούντο με στόχο ένα μετάλλιο και τελικά κατέκτησε το χρυσό, το οποίο είναι το τρίτο της σε τέτοια διοργάνωση, επικρατώντας της Βεν Ντίγικε από την Ολλανδία στον τελικό.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία είναι στο Νο5 της Ολυμπιακής κατάταξης και στο Νο9 του παγκόσμιου ranking, ήταν ένα από τα φαβορί στην κατηγορία των -70 κιλών και επιβεβαίωσε τις προβλέψεις με πανηγυρικό τρόπο.
Με μια εντυπωσιακή εμφάνιση στον τελικό με αντίπαλο την Βεν Ντίγικε από την Ολλανδία, η Τελτσίδου κατέκτησε το τρίτο χρυσό μετάλλιο σε Γκραν Σλαμ και συνεχίζει, στα 27 της χρόνια, με στόχο κι άλλες επιτυχίες στο μέλλον.






0 ΣΧΟΛΙΑ