Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Super League: Καρυδάτο διπλό τίτλου η ΑΕΚ με ανατροπή μέσα... στον Άρη! "Αγκαλιά" με το πρωτάθλημα και φιέστα τίτλου με Βόλο στην OPAP Arena

Η Ένωση έχει 80 βαθμούς, τρεις βαθμούς περισσότερους από το δεύτερο «Τριφύλλι»!

8 Μαΐου 2023 23:36
Super League: Καρυδάτο διπλό τίτλου η ΑΕΚ με ανατροπή μέσα... στον Άρη!
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Super League: Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, με πέναλτι του Γκρέι, η ΑΕΚ, η οποία ήταν καλύτερη από τον Άρη, κατάφερε να το γυρίσει, με γκολ των Φαν Βέερτ-Τσούμπερ, να πάρει τη νίκη στη Θεσσαλονίκη και συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη, να παραμείνει μόνη πρώτη στην κορυφή!

Η Ένωση έχει 80 βαθμούς, τρεις βαθμούς περισσότερους από το δεύτερο «Τριφύλλι» και την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ, στο παιχνίδι με τον Βόλο, μόνο με αυτοκτονία, δηλαδή ήττα, χάνει την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μόνο με ισοπαλία τη 10η αγωνιστική, στη Νέα Φιλαδέλφεια, οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα, κατακτούν το 13ο τίτλο στην ιστορία της ομάδας. Η τελευταία φορά που το σήκωσε ήταν τη σεζόν 2017-2018.

Το ματς

Με τέσσερες αλλαγές παρέταξε τον Άρη ο Απόστολος Τερζής και δη τους Ενκουλού, Ρουπ, Χριστοδουλόπουλο και Ντουκουρέ. Ο Κουέστα υπερασπίστηκε την εστία, με τους Εμπακατά, Ενκουλου, Πίρσμαν, Μαζικού στην άμυνα και μπροστά τους τους Ρουπ και Νταρίντα, ενώ η τριάδα της επίθεσης αποτελείτο οι Γκαρσία, Χριστοδουλόπουλος και Γκρέι.

Απρόοπτο είχε η ενδεκάδα της Ένωσης, αφού ο Λιβάι Γκαρσία ένιωσε έντονη αδιαθεσία (δεν έχει κορωνοϊό, αλλά ανέβασε πυρετό και έχει συμπτώματα υπερκόπωσης) και τέθηκε εκτός μάχης. Έτσι ο Ματίας Αλμέιδα τοποθέτησε τον Φαν Βέερτ στην κορυφή της επίθεσης με παρτενέρ τον Τσούμπερ.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες θέσεις, ο Αθανασιάδης υπερασπίστηκε τα δοκάρια της αθηναϊκής ομάδας, έχοντας στην άμυνα τους Ρότα (που επέστρεψε στο αρχικό σχήμα), Βίντα, Μουκουντί και Χατζισαφί, από δεξιά προς αριστερά. Ο Σιμάνσκι ήταν ο κόφτης στον άξονα, με τον Γκατσίνοβιτς στο αριστερό φτερό και τον Ελίασον στο δεξί, ενώ στην κορυφή του ρόμβου τοποθετήθηκε ο Πινέδα.

Πέναλτι και εξιλέωση Πινέδα

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, ανέλαβε τον έλεγχο και την κατοχή και πίεσε ασφυκτικά την άμυνα του Άρη, η οποία βίωσε δύσκολες στιγμές από πολύ νωρίς! Μόλις στο 2’ ο Ελίασον έδωσε στον Φαν Βέερτ που μοίρασε στον Τσούμπερ, το διαγώνιο σουτ του οποίου μέσα στην περιοχή εξουδετερώθηκε από τον Κουέστα. Έξι λεπτά αργότερα ο Πινέδα βρήκε πεδίο βολής εκτός περιοχής, έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ξυστά από το δεξί δοκάρι. Στο 13’ κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Άρης κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Πινέδα στον Ματέο Γκαρσία, με τον Γκρέι να ευστοχεί και να ανοίγει το σκορ, στο 17’.

Η Ένωση δεν υπέστη ψυχρολουσία, ούτε άφησε να την πάρει η κατηφόρα και προσπάθησε να αντιδράσει με τον ίδιο ρυθμό και πρέσινγκ ψηλά.. Στο 21’ το σουτ του Τσούμπερ (που θύμισε ανάλογη προσπάθεια του Πινέδα στο 8’) είχε την ίδια κατάληξη, στο 23’ όμως οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον δρόμο για την ισοφάριση. Ο Πινέδα έκλεψε τη μπάλα στο κέντρο, έτρεξε στην αντεπίθεση με ταχύτητα, μοίρασε στον Φαν Βέερτ που έκανε προσποίηση, αδειάζοντας τον προσωπικό του αντίπαλο και με ωραίο πλασέ έγραψε το 1-1.

Σούπερ Τσούμπερ

ΕΚ παραλίγο να πάρει το προβάδισμα στο 31’. Ύστερα από αντεπίθεση, ο Γκατσίνοβιτς έκανε καταπληκτική ποδιά στον Ντουκουρέ έδωσε στον Τσούμπερ, που μπήκε στην περιοχή, αλλά αντί να σουτάρει πήγε να γυρίσει στον Φαν Βέερτ και ανακόπηκε.

Στη συνέχεια ο Άρης έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες με Νταρίντα (34’) και Γκρέι (35’), μέσα στην περιοχή της αθηναϊκής ομάδας, ενώ από το 36’ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ήταν ένας επιθετικός μονόλογος των φιλοξενούμενων. Στο 37’ ο Κουέστα μπλόκαρε την προσπάθεια του Φαν Βέερτ, ενώ ο Τσούμπερ έκανε τρεις συνεχόμενες προσπάθειες (40’, 41’, 42’), στο 43’ όμως βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του (1-2).

Καρυδάτο διπλό τίτλου η ΑΕΚ με ανατροπή μέσα... στον Άρη
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Δοκάρι με Φαν Βέερτ

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε με την ίδια φόρα και διάθεση να «καθαρίσει» το διπλό! Στο 49’ βρέθηκε κοντά σε τρίτο γκολ με τον Σιμάνσκι που έκλεψε τη μπάλα, πάτησε περιοχή, έκανε και το γύρισμα, αλλά η προσπάθειά του κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Στο 54’ η Ένωση είχαν άλλη μία καλή, διπλή στιγμή, πρώτα με το σουτ του Γκατσίνοβιτς που κόντραρε και στη συνέχεια η προσπάθεια του Χατζισαφί, παρότι είχε δύναμη, κατέληξε πάνω στον Κουέστα.

Ακολούθησαν κινήσεις από τους δύο προπονητές που φρέσκαραν μεσοεπιθετικά τα σχήματά τους. Η εικόνα του ματς πάντως δεν διαφοροποιήθηκε, ενώ οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα δεν χαλάρωσαν ακόμα και όταν μαθεύτξκε, ότι στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός προηγείτο του Παναθηναϊκού με τον Ρέαμπτσιουκ. Στο 65’ η ΑΕΚ βγήκε στην αντεπίθεση, ο Άμραμπατ έδωσε στον Φαν Βέερτ που έπιασε σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα όμως χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Κουέστα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι ξεθάρρεψαν με Καμάτσο να γίνεται σε δύο στιγμές (82’) απειλητικός, αλλά εξουδετερώθηκε πρώτα από τον Σιμάνσκι και στη συνέχεια (εκτέλεση κόρνερ) από τον Αθανασιάδη. Το 1-2 παρέμεινε μέχρι τέλους, με την ΑΕΚ να παίρνει τη νίκη από τη Θεσσαλονίκη, η οποία τη φέρνει αγκαλιά με το πρωτάθλημα, μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό.

Οι συνθέσεις:

Άρης: Κουέστα – Εμπακατά Ενκουλου Πίρσμαν Μαζικού – Ντουκουρέ (59’ Ιτούρμπε), Ρουπ, Νταρίντα – Γκαρσία, Χριστοδουλόπουλος (59’ Καμάτσο), Γκρέι (89’ Καμαρά)

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (83’ Φερνάντες), Ελίασον (59’ Άμραμπατ), Πινέδα (67’ Γιόνσον), Τσούμπερ (67’ Μάνταλος), Φαν Βέερτ (83’ Ζίνι)

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share