Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε 78-82: Χάθηκε το πλεονέκτημα, ζητείται μπρέικ στην Κωνσταντινούπολη

28 Απριλίου 2023 23:45
Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε 78-82: Χάθηκε το πλεονέκτημα, ζητείται μπρέικ στην Κωνσταντινούπολη
LATO KLODIAN / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ολυμπιακός βρήκε αυτή τη φορά... σίδερο, με τη Φενέρμπαχτσε να κάνει το μπρέικ στο ΣΕΦ (82-78) και να ισοφαρίζει στο 1-1 τη σειρά των playoffs της EuroLeague.

Δείτε επίσης: Euroleague: Έπεσαν μπουνιές στη Μαδρίτη! Άγριο ξύλο μεταξύ παικτών στο Ρεάλ-Παρτιζάν - Της... μουρλής και στο Μονακό - Αποβολές για τη Μακάμπι και χειρονομίες Μπόλντγουιν στους διαιτητές (Video)

Στις δηλώσεις του μετά από το Game 1, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε ότι η σειρά θα έχει πολλά σκαμπανεβάσματα. Όχι απλά από αγώνα σε αγώνα, αλλά από δεκάλεπτο σε δεκάλεπτο. Και δικαιώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (28/4), καθώς Ολυμπιακός και Φενέρμπαχτσε έδωσαν τεράστια μάχη μέχρι να πάρουν οι Τούρκοι την νίκη (82-78) που οδήγησε τη σειρά των playoffs της EuroLeague στο 1-1.

Οι Πειραιώτες έκλεισαν το ματς με 7/23 τρίποντα, δύο βράδια μετά από τα 16/29 στο πρώτο παιχνίδι. Κώστας Σλούκας (18 πόντοι) και Σάσα Βεζένκοβ (18 πόντοι) ήταν οι κορυφαίοι, σε ένα σαραντάλεπτο στο οποίο ο Μπαρτζώκας είδε τους παίκτες του να χτίζουν διαφορά 16 πόντων (26-10), αλλά να μην έχουν την ένταση, το πείσμα και την αποφασιστικότητα των αντιπάλων τους.

Η Φενέρμπαχτσε, από την άλλη, εκτέλεσε 18 περισσότερα σουτ, είχε ασύλληπτη αναλογία ασίστ/λαθών (21/7) και έφυγε δίκαια νικήτρια από το Φάληρο. Ο Κάρσεν Έντουαρντς (16 πόντοι) ήταν game changer, όμως στο τέλος καθάρισαν ο Νάιτζελ Χέιζ, ο Μάρκο Γκούντουριτς κι ο Τζόναθαν Μότλι. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη κυριάρχησε στον αιφνιδιασμό, στους πόντους από τα λάθη του αντιπάλου και στους πόντους από δεύτερες ευκαιρίες και πλέον έχει στα χέρια της το πλεονέκτημα έδρας.

Ο αγώνας

Με δύο τρίποντα του Κάναν στο πρώτο δίλεπτο, ο Ολυμπιακός έχτισε ένα μικρό προβάδισμα (8-1) και έβαλε τον κόσμο του στο ματς. Το 24-10 στο τέλος της περιόδου ήταν απίθανο, με τους Τούρκους να έχουν 3/14 δίποντα, αλλά και με τους γηπεδούχους να στηρίζονται στον πλουραλισμό τους και στην άμυνα στη ρακέτα, καθώς εκτός από την καλή δουλειά στο ριμπάουντ, μετρούσαν και τρία μπλοκ.

Το 26-10 στις αρχές της δεύτερης, έγινε 26-18 όταν ο Κάρσεν Έντουαρντς άρχισε να σκοράρει κατά ριπάς για τη Φενέρμπαχτσε και εκεί οι φιλοξενούμενοι έδειξαν για πρώτη φορά ανταγωνιστικοί. Η έντασή τους στο επιθετικό ριμπάουντ δεν τους έδωσε πολύ σκορ, έδειξε όμως την αποφασιστικότητα που είχαν για να διεκδικήσουν το ματς. Στο ημίχρονο (37-34) είχαν εκτελέσει 15 περισσότερα σουτ, είχαν όμως και αρκετό δρόμο για να βάλουν πραγματικά προβλήματα στον Ολυμπιακό.

Στην έναρξη του β' μέρους ο Ιτούδης κράτησε τον Ντόρσεϊ στον πάγκο, ο Έντουαρντς συνέχισε να προκαλεί προβλήματα με την έφεσή του στο σκοράρισμα και η Φενέρμπαχτσε μείωσε στο καλάθι (43-41 στο 24'). Σε αυτό το τέμπο κύλησε όλη η τρίτη περίοδος, την οποία έκλεισε ο Βεζένκοβ με ένα τρίποντο-αριστούργημα, με ένα σουτ-έπος για το 56-51.

Ένα τρίποντο του Γκούντουριτς ισοφάρισε στο 56-56 στο 31', με τον Χέιζ να παίρνει τη σκυτάλη και να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του. Κι όταν όλα είχαν στραβώσει, ο ΜακΚίσικ έβαλε τρίποντο από την αριστερή γωνία για το 64-63, αυτός έβαλε και το γκολ-φάουλ για το 67-63, πριν ο Σλούκας σκοράρει ακόμη ένα μεγάλο σουτ για το 70-66 και βάλει κι αυτός γκολ-φάουλ για το 73-68. Η Φενέρμπαχτσε είχε ξανά απαντήσεις με τον Χέιζ και τον Μότλι, ο Σλούκας ήταν όμως εκεί για το 76-75.

Στο 76-77 ο ΜακΚίσικ πέταξε δύο βολές στα σκουπίδια, ο Γκούντουριτς είχε 1/2 στα 33" για το +2 μετά από δικό του επιθετικό ριμπάουντ, όμως αμέσως μετά ο Βεζένκοβ πήγε σε μάλλον βιαστικό τρίποντο, αστόχησε και στην προσπάθεια για επιθετικό ριμπάουντ ο Ντόρσεϊ έγραψε το 76-80 μόνος του στον αιφνιδιασμό.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λοτερμόσερ, Γιαβόρ, Βίλιους

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-10, 37-34, 56-51, 78-82

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share