Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Euroleague: Έπεσαν μπουνιές στη Μαδρίτη! Άγριο ξύλο μεταξύ παικτών στο Ρεάλ-Παρτιζάν - Της... μουρλής και στο Μονακό - Αποβολές για τη Μακάμπι και χειρονομίες Μπόλντγουιν στους διαιτητές (Video)

«Διπλασίασαν» το προβάδισμα οι Σέρβοι με ματς που διεκόπη από σοβαρά επεισόδια - Ισοφάρισε τη σειρά η Μονακό και έμεινε ζωντανή

28 Απριλίου 2023 00:32
Euroleague: Έπεσαν μπουνιές στη Μαδρίτη! Άγριο ξύλο μεταξύ παικτών στο Ρεάλ-Παρτιζάν - Της... μουρλής και στο Μονακό - Αποβολές για τη Μακάμπι και χειρονομίες Μπόλντγουιν στους διαιτητές (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Euroleague: Έπεσαν μπουνιές στη Μαδρίτη με άγριο ξύλο μεταξύ παικτών στο Ρεάλ-Παρτιζάν, ενώ της... μουρλής έγινε και στο Μονακό με χειρονομίες του παίκτη της Μακάμπι, Μπόλντγουιν, προς στους διαιτητές. Ενώ, ένας εκπληκτικός Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο με πολλούς πρωταγωνιστές έδειξε έτοιμος για το Final Four, νικώντας με 79-68 της Φενέρ και κάνοντας το πρώτο «βήμα»

Ρεάλ - Παρτίζαν 80-95: «Διπλασίασε» το προβάδισμα με ματς που διεκόπη από σοβαρά επεισόδια

Η Παρτίζαν «αγκάλιασε» την πρόκριση στο Final 4 του Κάουνας κάνοντας το δεύτερο break απέναντι στην ελλιπέστατη Ρεάλ (80-95) με το παιχνίδι να μην ολοκληρώνεται ποτέ από σοβαρά επεισόδια.

Σε ένα ματς που διεκόπη (38') από την απόφαση των διαιτητών μετά το... ροντέο που έγινε στο παρκέ, η Παρτίζαν αναδείχθηκε η νικήτρια με 80-95 επί της Ρεάλ.

Το αποτέλεσμα αυτό, την φέρνει σε θέση απόλυτου αφεντικού με το 2-0 στη σειρά και ενώ οι ομάδες μεταφέρονται στο... καμίνι του Βελιγραδίου για τη συνέχειά της, με τα πάντα να μένουν ανοιχτά.

Απίστευτο ξύλο στη Μαδρίτη

Απίστευτες καταστάσεις συνέβησαν στη Μαδρίτη στο 1:40 για το τέλος του αγώνα! Με το σκορ στο 80-95 υπέρ των Σέρβων οι παίκτες των δύο ομάδων πιάστηκαν στα χέρια μετατρέποντας το παρκέ σε... πραγματικό ρινγκ.

Αφορμή στάθηκε ένα αντιαθλητικό φάουλ του Γιουλ του Κέβιν Πάντερ και έκτοτε ακολούθησε πραγματική... κλωτσοπατινάδα στο «WiZink Center». Οι γροθιές έδιναν και έπαιρναν ενώ μερικοί παίκτες χρησιμοποίησαν και λαβές... κατς όπως ο Γιαμπουσέλε στον Έξουμ τον οποίο και ξάπλωσε στο παρκέ!

Μάλιστα ο Αυστραλός έδειχνε να τραυματίζεται ύστερα από αυτήν την κίνηση του Γάλλου, καθώς αποχώρησε υποβασταζόμενος.

Ο αγώνας

Σε ένα σκηνικό που θύμιζε αρκετά τον πρώτο μεταξύ τους αγώνα, η Παρτίζαν μπήκε στο παρκέ με διάθεση και έφτασε στο 0-7 μετά από δύο λεπτά από τους Πάντερ και Λεσόρ. Η Ρεάλ αδυνατούσε να βρει ισορροπίες με την απουσία του Ταβάρες στη ρακέτα με αποτέλεσμα να μην βρίσκει σκορ μέχρι και το 3', όταν ο Γκος ευστόχησε σε τρίποντο μετά το 0-9 από τον Παπαπέτρου σε αιφνιδιασμό.

Οι φιλοξενούμενοι έχοντας και τον έλεγχο των ριμπάουντ διατηρούσαν στα ίδια επίπεδα τη διαφορά τους με τον Έξουμ να κάνει το double-score στο 9-18. Ο Πουαριέ έδωσε οντότητα και οι Χεζόνια και Ρούντι λύσεις για να παραμείνει κοντά η ομάδα, όμως οι «ασπρόμαυροι» έδιναν τη δική τους νότα (21-31).

Με τους δύο παίκτες που είχαν τη μεγαλύτερη επιρροή στην πρώτη περίοδο για τους γηπεδούχους (Ρούντι με και Χεζόνια) η Ρεάλ έτρεξε σερί 7-0 φτάνοντας στο 28-31, την ώρα που η προσπάθεια της Παρτίζαν εστίαζε κυρίως στο τρίποντο χωρίς την ίδια επιτυχία. Η είσοδος του Σμάιλαγκιτς έδωσε διαφορετική ενέργεια στο σύνολο του Ομπράντοβιτς και εκτόξευσε την απόδοσή του με 7 πόντους σε εκείνο το διάστημα (30-40). Πάντερ και Νάναλι έφεραν για πρώτη φορά το +15 στον πίνακα με τους Μούσα και Πουριέ να μειώνουν προς στιγμήν (36-47).

Στο αρχικό μέρος, η Ρεάλ είχε 10-22 δίποντα, 4/11 τρίποντα και 16 ριμπάουντ με 4 ασίστ και 8 λάθη. Για την Παρτίζαν, η στατιστική έγραψε 11/17 δίποντα (!), 5/14 τρίποντα, 14/16 βολές, 19 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 5 κλεψίματα και 6 λάθη.

Με την επιστροφή από την ανάπαυλα και με το αίσθημα της... επιβίωσης να έρχεται σιγά σιγά στο μυαλό, Πουαριέ και Μούσα υπέγραψαν ένα σημείο που η Ρεάλ πλησίασε στους 10 πόντους (43-53). Ο Γάλλος των γηπεδούχων, μάλιστα, στο 23ο λεπτό έκανε το 45-53, δίνοντας και σημαντικές πινελιές στην άμυνα που επέτρεψε στους παίκτες του Ματέο να φέρουν το ματς στο 48-53 με τον Φερνάντεθ.

Ο Νάναλι «μίλησε» σε εκείνο το σημείο και έδωσε ανάσα στην μπλοκαρισμένη Παρτίζαν με τρίποντο και φάουλ (48-57) ενώ ακόμη και αν οι γηπεδούχοι είδαν τη διαφορά στο -5 (52-57) με τον Μούσα, η αντίδραση ήταν άμεση. Ο Ντεκ που δεν είχε μπει στο κλίμα του παιχνιδιού θα κατέβαζε και πάλι από τους 10 με τον Ρούντι να συνεχίζει το έργο του από το τόξο (4/5 τρίποντα).

Παρόλα αυτά, Λεντέι και Αβράμοβιτς όρισαν την αφετηρία του τέταρτου δεκαλέπτου στο 62-75 που μετατράπηκε σε +17 (62-79) από το σουτ του Πάντερ βάζοντας για τα καλά την Ρεάλ σε... μονόδρομο. Το τρίποντο του Λεντέι έφερε τη διαφορά στη μεγαλύτερη τιμή της με το 69-87 και ενώ η προσπάθεια των Μαδριλένων δεν είχε αντίκρισμα. Ακόμη και αν έφτασαν στους 12 (78-90) 3'45'' πριν το τέλος, τα αποθέματα ενέργειας δεν ήταν αρκετά για τξ «βσόλοσσα».

Τα δεκάλεπτα: 21-31, 37-51, 62-75, 80-95

Ρεάλ Μαδρίτης - Παρτίζαν 0-2

  • Game 1: Ρεάλ Μαδρίτης - Παρτίζαν 87-89
  • Game 2: Ρεάλ Μαδρίτης - Παρτίζαν 80-95

Μακάμπι - Μονακό 86-74: Είχε τον... Τζόρνταν της και έμεινε στο κόλπο ενόψει Τελ Αβίβ

Με τον Τζόρνταν Λόιντ να σημειώνει ρεκόρ καριέρας στην Euroleague (33., 5/5δίπ., 5/9τρ., 8/9β.) η Μονακό επικράτησε της Μακάμπι με 86-74 στο Πριγκιπάτο, έφερε τη σειρά στα ίσια (1-1) και πλέον ταξιδεύει στο Τελ Αβίβ για να πάρει... πίσω το αβαντάζ της έδρας.

Η Μονακό έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο. Αντίθετα η Μακάμπι είχε... κάνει τη δουλειά στο Game 1 των play-offs και είχε «μαξιλαράκι» ασφαλείας.

Από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι ήταν πολύ πιο αποφασισμένοι για τη νίκη και την ισοφάριση της σειράς, οι Ισραηλινοί το... πήραν απόφαση και απλά περίμεναν τη λήξη του ματς προκειμένου να μεταφερθούν οι δύο ομάδες στο Τελ Αβίβ έχοντας κάνει ήδη το «break».

Και όσο ο Τζόρνταν Λόιντ συνέχιζε να σκοράρει ακατάπαυστα, άλλο τόσο η πλάστιγγα έγερνε στη μεριά των γηπεδούχων. Μάλιστα η διαφορά έφτασε και στο +18 για λογαριασμό της Μονακό κατά τη διάρκεια της τελευταίας περιόδου έχοντας «καθαρίσει» με την υπόθεση της νίκης. Ο Αμερικανός πραγματοποίησε το πιο παραγωγικό βράδυ της καριέρας του στην Euroleague καθώς τελείωσε το ματς έχοντας 33 πόντους με 5/5 δίποντα, 5/9 τρίποντα, 8/9 βολές, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 35 βαθμούς στο ranking.

Έγινε της... μουρλής στο Μονακό - Αποβολές για τη Μακάμπι και χειρονομίες Μπόλντγουιν στους διαιτητές!

Επεισοδιακό φινάλε στην αναμέτρηση Μονακό - Μακάμπι, με τον άσο των φιλοξενούμενων να γίνεται έξαλλος από τις αποφάσεις των διαιτητών και να ξεφεύγει!

Το ματς

Ούτε ο πιο αισιόδοξος άνθρωπος της Μονακό δεν περίμενε τόσο «εκρηκτικό» ξεκίνημα της γαλλικής ομάδας καθώς βρέθηκε να προηγείται 11-0 (!) χάρη στους Ουαταρά και Λόιντ οι οποίοι είχαν δώσει τρελό ρυθμό στο ματς του «Gaston Medecine». Παρόλα αυτά δεν υπήρξε συνέχεια καθώς το τάιμ άουτ που κάλεσε

ο Κάτας ήταν αρκετό για να «ξυπνήσει» τους παίκτες του και να «απαντήσουν» με δικό του σερί 8-0 για το 11-8. Ουσιαστικά η Μακάμπι επέστρεψε άμεσα στο ματς και φρόντισε να πλησιάσει ακόμα περισσότερο με τη λήξη του δεκαλέπτου (22-18) παρά το γεγονός ότι είχε 4/14 τρίποντα σε αυτό το διάστημα.

Μάλιστα η αντεπίθεση της Μακάμπι συνεχίστηκε και έως το 12' καθώς προηγήθηκε με 24-26 (!) έχοντας ανατρέψει πλήρως τα δεδομένα στο ματς. Ο Γουέιντ Μπόλντγουιν ήταν εκείνος που είχε πάρει τη μπαγκέτα του αγώνα (10π., 2ασ.) έως εκείνο το χρονικό σημείο ωστόσο και πάλι οι γηπεδούχοι φρόντισαν να... κρατήσουν τα ηνία του αγώνα.

Με σερί 9-0 δια χειρός Οκόμπο, η Μονακό βρέθηκε αμέσως στο +7 (33-26) αλλά έως το τέλος του ημιχρόνου η «ομάδα του λαού» βρήκε τρόπο για να πλησιάσει στον πόντο (42-41) έως το τέλος του ημιχρόνου. Στο πρώτο μισό οι γηπεδούχοι είχαν 12/17 δίποντα (!), 5/13 τρίποντα, 3/8 βολές, 11-2 ριμπάουντ, και 7 ασίστ για 7 λάθη, ενώ η Μακάμπι 9/17 δίποντα, 5/16 τρίποντα, 8/10 βολές, 10-9 ριμπάουντ, και 6 ασίστ για 10 λάθη!

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μονακό μπήκε στο ματς όπως ακριβώς και στο ξεκίνημα! Με επιμέρους 11-2 βρέθηκε για πρώτη φορά στο +10 (52-42) έχοντας τον Τζόρνταν Λόιντ σε τρομερή κατάσταση! Ο δείκτης του σκορ έφτασε και στο +13 (57-44) για λογαριασμό των γηπεδούχων οι οποίοι είχαν επιβάλλει τον ρυθμό τους και είχαν γίνει τα «αφεντικά» του αγώνα. Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων το μομέντουμ ήταν ξεκάθαρα υπέρ της ομάδας του Σάσα Ομπράντοβιτς η οποία προηγήθηκε και με +15 πόντους (66-51) λίγο πριν από το τέλος της 3ης περιόδου (67-54).

Η Μονακό ήταν αποφασισμένη για τη νίκη και το 1-1 στη σειρά, δίχως να είχε την παραμικρή διάθεση για να μπει σε περιπέτειες ενόψει της τελευταίας περιόδου. Η διαφορά έφτασε και στους 18 πόντους (76-58 στο 33') και έκτοτε οι γηπεδούχοι έριξαν εντελώς ταχύτητα. Η Μακάμπι προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το «χειρόφρενο» της Μονακό και πλησίασε έως και τους 8 πόντους (78-70 στο 37') έχοντας πραγματοποιήσει επιμέρους 12-2 χωρίς ωστόσο να απειλήσει περισσότερο. Η Μονακό επέστρεψε άμεσα στο ματς (86-72 στο 38') και ουσιαστικά δεν άφησε κανένα περιθώριο (άλλης) αντίδρασης στους Ισραηλινούς.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 42-41, 67-54, 86-74.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share