Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Champions League: Ψιλοκαθάρισε την Τσέλσι η Ρεάλ Μαδρίτης (video)

Και τώρα ελάτε να της το πάρετε

12 Απριλίου 2023 23:54
Champions League: Ψιλοκαθάρισε την Τσέλσι η Ρεάλ Μαδρίτης (video)
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Champions League: Με ουσιαστικό ποδόσφαιρο και ένα εύκολο 2-0 η Ρεάλ Μαδρίτης «ψιλοκαθάρισε» την Τσέλσι και πάει στο Λονδίνο για να εξασφαλίσει την πρόκριση στα ημιτελικά της αγαπημένης της διοργάνωσης!

Σε μία έκρηξη αμετροέπειας, ύβρης, πιθανώς και ποδοσφαιρικής ασχετοσύνης ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Τεντ Μποέλι, ο οποίος την ακολούθησε στην Μαδρίτη προέβλεψε ότι ο πρώτος προημιτελικός στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» θα λήξει 0-3 για την ομάδα του.

Δεν το στήριξε κάπου, δεν είχε κάποια ποδοσφαιρική εξήγηση για αυτή του την ατάκα. Έτσι του ‘ρθε, έτσι την είπε, με τον Αμερικανό επιχειρηματία να δίνει ένα ακόμα έξτρα κίνητρο στους παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης να μπούνε μέσα για να τον κάνουν να καταπιεί την γλώσσα του.

Όχι, πως χρειαζόταν και μεγάλη προσπάθεια βέβαια. Η μία είναι ΟΜΑΔΑ με όλα τα γράμματα κεφαλαία, η άλλη είναι ένα πανάκριβο κέντρο λεγεωνάριων, όπου παίκτες και προπονητές αλλάζουν από μήνα σε μήνα. Το τελικό 2-0 δημιουργεί ξεκάθαρο φαβορί πρόκρισης, με την Ρεάλ Μαδρίτης να κάνει επίδειξη ωριμότητας, επαγγελματισμού, ουσίας και να κρυφοκοιτάζει ήδη τις επερχόμενες τιτανομαχίες στα ημιτελικά, κατά πάσα πιθανότητα με την Μάντσεστερ Σίτι.

Champions League: Ψιλοκαθάρισε την Τσέλσι η Ρεάλ Μαδρίτης - Και τώρα ελάτε να της το πάρετε

Αγάλι, αγάλι…

Κι όμως η Τσέλσι μπήκε καλά στο ματς, προσπαθώντας να χτυπήσει στο επιθετικό τρανζίσιον την άμυνα των Μαδριλένων, που έπαιζε στο ύψος της σέντρας. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Ζοάο Φέλιξ έφυγε μόνος του στην πρώτη μεγάλη στιγμή, όμως ο Μιλιτάο με εκπληκτικό σπριντ τον έβγαλε από την τροχιά του και τον ανάγκασε σε σουτ πάνω στον Κουρτουά.

Ο Βέλγος που έφαγε… ψωμάκι στην Τσέλσι, άπλωσε το κορμί του και είπε όχι σε κοντινή προβολή του Στέρλινγκ, μετά από ωραία σέντρα του Τζέιμς (23’) και κάπου εκεί οι μπλε μας… τελείωσαν.

Όσο περνούσε η ώρα, η Ρεάλ Μαδρίτης άρχισε να αποκωδικοποιεί τα δεδομένα του παιχνιδιού και επικράτησε ολοκληρωτικά σε κάθε τομέα του παιχνιδιού.

Από ωραία σέντρα του Καρβαχάλ, ο Βινίσιους έπιασε το εναέριο πλασέ, ο Κέπα είχε απάντηση, όμως ο Μπενζεμά που μυρίστηκε την φάση έκανε το 1-0 σε κενή εστία (21’) με το 11ο συνεχόμενο γκολ του στο Champions League απέναντι σε αγγλικές ομάδες.

Η επιλογή της τσέλσι να παίξει με τριάδα πίσω αποδείχθηκε αποτυχημένη. Μόνο στο πρώτο μέρος ο Κέπα είχε να αντιμετωπίσει 8 σουτ προς την εστία του, με τον Ισπανό να έχει απαντήσεις σε ουκ ολίγες απόπειρες από Βινίσιους, Ροντρίκο, Αλάμπα και τον Τιάγκο Σίλβα (26’) με τάκλιν αυτοθυσίας να γλιτώνει την Τσέλσι από το 2-0.

Έγειρε η πλάστιγγα…

Αν η Ρεάλ Μαδρίτης πάρει τον έλεγχο ενός παιχνιδιού είναι πολύ δύσκολο να τον χάσει. Είναι τέτοια η ποιότητα των παικτών της, που ξέρουν να διαβάζουν όλες τις συνθήκες κάθε ματς. Ο Μόντριτς με περίτεχνο φαλτσαριστό (49’) λίγο έλειψε να πετύχει ένα γκολ - όνειρο, την ώρα που ο Βινίσιους και ο Ροντρίγκο προκαλούσαν συνεχώς ρήγματα.

Ο τελευταίος έφυγε στην πλάτη του Τσίλγουελ στο 59ο λεπτό, με τον Άγγλο μπακ να τον ανατρέπει και να βλέπει την κόκκινη κάρτα.

Η πλάστιγγα έγειρα για τα καλά και η «βασίλισσα» άρχισε να ψάχνει με υπομονή το τελειωτικό χτύπημα, που ήρθε με την σούπερ-αλλαγή του Αντσελότι. Ένα λεπτό μετά την είσοδο του στο παιχνίδι, ο Μάρκο Ασένσιο πέρασε την μπάλα από την μύτη της βελόνας και με φαλτσαριστό σουτ έκανε το 2-0 (74’), που για ένα τέτοιο ζευγάρι αποτελεί σκορ πρόκρισης.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Καμαβινγκά (71’ Ρούντιγκερ), Κρόος (84’ Τσουαμενί), Μόντριτς (84’ Θεμπάγιος), Βαλβέρδε, Βινίσιους, Ροντρίγκο (71’ Μάρκο Ασένσιο), Μπενζεμά.

ΤΣΕΛΣΙ (Φρανκ Λάμπαρντ): Κέπα, Τζέιμς, Φοφανά, Τιάγκο Σίλβα (75’ Μάουντ), Κουλιμπαλί (55’ Κουκουρέγια), Τσίλγουελ, Καντέ (75’ Γκάλαχερ), Φερνάντες, Κόβατσιτς, Στέρλινγκ (65’ Χάβερτς), Ζοάο Φέλιξ (65’ Τσαλόμπα).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share