Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 2-0: Με... λάτιν στυλ ξανά κορυφή

Συνεχίζει αγωνιστικά ανεβασμένος

6 Μαρτίου 2023 21:46
Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 2-0: Με... λάτιν στυλ ξανά κορυφή
ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Παναθηναϊκός πιστοποίησε για ακόμη μια φορά πως έχει ανέβει αγωνιστικά, είδε τους Μαντσίνι και Παλάσιος να σκοράρουν και επικράτησε του Παναιτωλικού με 2-0 για τη Super League, επιστρέφοντας στην κορυφή, σε ένα παιχνίδι όπου η οργή για τα Τέμπη δεν κρύφτηκε.

Το ματς

Δυνατά μπήκε στο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός, απειλώντας μόλις στο 4' με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάγκνουσον, η οποία πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Γκρατερόλ. Ο Παναιτωλικός σκόραρε στο 5ο λεπτό με τον Καρέλη, ωστόσο το τέρμα του ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Οι Πράσινοι επιχειρούσαν κατά βάση από τα δεξιά με τον Παλάσιος να προσεγγίσουν την εστία των Αγρινιωτών, με τον Τσέριν αντίστοιχα να κινείται σε ελεύθερο ρόλο όπως κάνει δηλαδή και ο Μπερνάρ.

Η δεύτερη τελική του Τριφυλλιού ήρθε ξανά από στημένη φάση στο 20', με τον Μαντσίνι αυτή τη φορά ν' αναλαμβάνει την εκτέλεση αλλά να αστοχεί αρκετά. Στο 28' οι Πράσινοι έφτασαν μία ανάσα από το 1-0, όταν έπειτα από λάθος πάσα των φιλοξενούμενων ο Σπόραρ έκλεψε μέσα στην περιοχή, τσίμπησε την μπάλα και πέρασε τον τερματοφύλακα, όμως το πλασέ του πλάγια θέση έδιωξε πριν περάσει τη γραμμή ο Λάρσον!

Στο 35' ο Παναθηναϊκός είχε νέα καλή στιγμή με συρτό σουτ του Κουρμπέλη, ωστόσο συνολικά η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε δυσκολίες στο να βρει καλές τελικές, παρότι αριθμητικά είχε πολλές. Στο 39ο λεπτό και πάλι ο αρχηγός σπατάλησε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα, όταν το δυνατό σουτ με το αριστερό του "Κούρμπε" σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Γκρατερόλ!

Δοκάρι είχε ο Παναθηναϊκός και στο 42' με σουτ του Χουάνκαρ, μετά από φοβερό τακουνάκι του Μαντσίνι. Μοιραία, το 0-0 δεν άλλαξε ποτέ μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο δίχως αλλαγές προσώπων. Μία μικρή μεταβολή την είχε ο Παναθηναϊκός, με τον Γιοβάνοβιτς να αλλάζει συγκεκριμένα θέσεις τους δύο ακραίους του και τον Παλάσιος, πλέον, να παίζει αριστερά και τον Μαντσίνι δεξιά.

Στο 58' οι Πράσινοι είχαν και τρίτο δοκάρι με βολίδα από μακριά ξανά του Χουάνκαρ, με την μπάλα όμως να μην τους κάνει ούτε τότε το... χατίρι! Η στιγμή της λύτρωσης ήρθε εν τέλει στο 62', όταν σε μία αντεπίθεση ο Παλάσιος κατέβασε και σούταρε δυνατά, ο Γκρατερόλ απέκρουσε προς στιγμήν, αλλά ο Κουρμπέλης πήρε το ριμπάουντ και πάσαρε στον Μαντσίνι, κάνοντας προ κενής εστίας το 1-0 στη Λεωφόρο!

Το Τριφύλλι πλησίασε και σε δεύτερο τέρμα στο 76', όταν από κάθετη πάσα του Παλάσιος ο Σπόραρ ανάμεσα σε δύο αμυντικούς του Παναιτωλικού "τσίμπησε" την μπάλα και έκανε το τελείωμα, με τον Γκρατερόλ να πέφτει στα πόδια του Σλοβένου και να αποκρούει. Στο 79ο λεπτό ο Κλεϊνχέισλερ πήγε να πετύχει ένα απίθανο γκολ, ωστόσο το μονοκόμματο πλασέ του Ούγγρου από εξαιρετική ατομική ενέργεια και πάσα του Ιωαννίδη, πέρασε χιλιοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 85' ο Παλάσιος, όταν από φάση διαρκείας έπειτα από κόρνερ του Τσέριν, ο Αργεντινός εξτρέμ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0!

Οι ενδεκάδες:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (87' Πούχατς), Κουρμπέλης (86' Τσόκαϊ), Ρούμπεν, Τσέριν, Παλάσιος, Μαντσίνι (71' Κλεϊνχέισλερ), Σπόραρ (77' Ιωαννίδης).

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Γκρατερόλ, Aποστολάκης, Λάρσον, Μαλής, Χατζηθεοδωρίδης (86' Χουχούμης), Μλάντεν, Μάρτενσον (86' Νοσιρού), Ντουάρτε (72' Μόρσεϊ), Σενγκέλια, Χουάνπι (72' Μπουζούκης), Καρέλης (72' Ζοάο Πέδρο).

Πηγή: Sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share