Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τραγωδία στα Τέμπη: Οργή λαού και στη Λεωφόρο από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού - «Δεν ήταν ατύχημα, ήταν δολοφονία...»

Κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει!

6 Μαρτίου 2023 20:14
Τραγωδία στα Τέμπη: Οργή λαού και στη Λεωφόρο από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού - «Δεν ήταν ατύχημα, ήταν δολοφονία...»
ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η οργή του κοινού για όσα συνέβησαν στην τραγωδία των Τεμπών δεν κρύβεται, με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να «ξεσπούν» με τη σειρά τους στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στον αγώνα με τον Παναιτωλικό για τη Super League.

Με ένα εξαιρετικά δηκτικό πανό οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, που αγωνίζεται μετά την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό, εξέφρασαν την οργή τους για το δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ έστειλαν σαφές μήνυμα και στους δημοσιογράφους. Ενώ πριν την έναρξη του παιχνιδιού κόντρα στον Παναιτωλικό οι οπαδοί των πράσινων, άναψαν και μαύρα καπνογόνα στη μνήμη των θυμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως φώναξαν συνθήματα κατά του πρωθυπουργού, των δημοσιογράφων που κάλυψαν την τραγωδία ενώ ακούστηκε και το σύνθημα: «ΠΑΟ-θρησκεία-Θύρα 13, δεν ήταν ατύχημα ήταν δολοφονία!».

Οργή λαού! Στα γήπεδα, στις πλατείες, στους δρόμους και στα σχολεία, πολίτες και μαθητές «αλέθουν» Μητσοτάκη και Κυβέρνηση για το μακελειό των σιδηροδρόμων στα Τέμπη!

Το μακελειό στα Τέμπη, με τον τραγικό θάνατο πολλών αθώων πολιτών, μεταξύ των οποίων οι περισσότεροι φοιτητές έχει ανάψει το φυτίλι, που βάζει φωτιά σε διαδοχικές εκρήξεις οργής και αγανάκτησης του Ελληνικού λαού σε όλη τη χώρα!

Θρήνος επικρατεί σε όλη τη χώρα για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών, ενώ σήμερα Δευτέρα 6 Μαρτίου φίλοι και συγγενείς θα πουν το τελευταίο αντίο στα αγαπημένα τους πρόσωπα που χάθηκαν στη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών.

Απολύτως ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι φανατικοί οπαδοί μεγάλων ποδοσφαιρικών ομάδων, που κατά καιρούς συμπλέκονται μεταξύ τους στις κερκίδες των γηπέδων, κατά την χθεσινή αγωνιστική στο ποδόσφαιρο, συναντήθηκαν και ταυτίστηκαν σε σκληρά συνθήματα αποδοκιμασίας της κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Δολοφόνοι» φώναζαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, με τεράστια πανό, που έγιναν από τους φιλάθλους, να έχουν υψωθεί παντού από την Κρήτη μέχρι και την Μακεδονία, με αιτήματα να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι και να μην θυσιαστούν ξανά ζωές, εξαιτίας της εγκληματικής αδιαφορίας, αλλά και των παιχνιδιών με διαπλεκόμενα συμφέροντα, των κυβερνήσεων.

Εκτός από το παιχνίδι ΟΦΗ-ΑΕΚ σε αντικυβερνητικό συλλαλητήριο εξελίχθηκε και ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον Λεβαδειακό στο γήπεδο Καραϊσκάκη, στην Τούμπα, στο γήπεδο μπάσκετ του Άρη κλπ.

Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα οι πολίτες αποδοκίμαζαν την κυβέρνηση είτε με το γνωστό σύνθημα για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είτε με την ιαχή «Δολοφόνοι-δολοφόνοι». Στην Τούμπα οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ οργισμένοι αποδοκίμαζαν και αυτοί την κυβέρνηση με αντίστοιχα συνθήματα.

Eπίσης σε διαδήλωση κατά της κυβέρνησης μετέτρεψαν 5.000 οπαδοί του Άρη τον αγώνα μπάσκετ με το Περιστέρι στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο.

Το οργισμένο γνωστό σύνθημα κατά του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη που δόνησε τις εξέδρες του «Νick Galis Hall» δεν άφηνε περιθώρια για παρερμηνείες:

Πανομοιότυπο περιεχόμενο είχε το πανό που αναρτήθηκε ακριβώς απέναντι από τις τηλεοπτικές κάμερες: «Δεν είναι ατύχημα. Είναι δολοφονία».

Στο πέταλο του Παλέ αναρτήθηκε άλλο πανό, σε κιτρινόμαυρο φόντο, με το εξής μήνυμα: «Σύγκρουση μετωπική θα έχουμε στις κάλπες. Ο κόσμος σας σιχάθηκε, ανίκανες γραβάτες».

Πριν τον αγώνα, ο συνεργάτης του Γιάννη Καστρίτη στον πάγκο του Άρη, Σωτήρη Καραποστόλου, τόνισε ότι «έχουμε μόνο αγάπη, συμπόνια και αλληλεγγύη για τις οικογένειες των θυμάτων, αλλά και θυμό και οργή για τους κυβερνητικούς και άλλους αρμόδιους».

Και στα σχολεία

Εν τω μεταξύ φουντώνει και στα σχολεία το κύμα των καταλήψεων και των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας, με τα παιδιά να προχωρούν σε αυτοσχέδιες δράσεις, συγκλονισμένα από τη σφαγή την νεολαίας, που έγινε στα Τέμπη και οργισμένα από την εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης για τη ζωή των πολιτών και ιδιαιτέρως των νέων ανθρώπων, που αποτελούν το μέλλον της Ελλάδος!

Σε πάρα πολλά γυμνάσια και λύκεια, μαθητές και μαθήτριες με τα σακίδιά τους σχημάτισαν συνθήματα στα προαύλια, ενώ κατέβηκαν σε πορείες και συγκεντρώσεις στα Κέντρα των πόλεων.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share