Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Αρμάνι-Παναθηναϊκός 78-76: Κέρδισε την ελπίδα, έχασε με... γκρι παρέμβαση

Ήττα στο ντεμπούτο Σερέλη με βολές φάουλ που... κανείς δεν κατάλαβε

23 Φεβρουαρίου 2023 23:16
Αρμάνι-Παναθηναϊκός 78-76: Κέρδισε την ελπίδα, έχασε με... γκρι παρέμβαση
EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ ανταγωνιστικός στο Μιλάνο, έφτασε μια ανάσα από το «διπλό» στο ντεμπούτο του Χρήστου Σερέλη ως πρώτου προπονητή, αντικαθιστώντας τον Ντέγιαν Ράντονιτς, ωστόσο ηττήθηκε με 78-76 από την Αρμάνι Μιλάνο σε δύο βολές που δόθηκαν για ένα φάουλ του Γιώργου Παπαγιάννη που... κανείς δεν κατάλαβε στο τέλος.

Οι «πράσινοι» στο ντεμπούτο του Χρήστου Σερέλη παρατάχθηκαν με πολλά προβλήματα, άντεξαν μέχρι το τέλος αλλά ηττήθηκαν, προδομένοι από τα λάθη τους κι από ένα σφύριγμα για φάουλ υπέρ του Μέλι στα 11,6'' για το τέλος.

Με αυτήν την ήττα το «τριφύλλι»... έπεσε στο 8-17 και παραμένει στα χαμηλά «στρώματα» της βαθμολογίας, ενώ οι νικητές πήγαν στο 9-15 μ' έναν αγώνα λιγότερο και προσπαθούν να αναρριχηθούν, χωρίς βέβαια ελπίδες για πλέι οφ.

Το ματς

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός φάνηκε να έχει αρκετή διάθεση παρά τα πολλά προβλήματα για να παλέψει και να μην παραδοθεί άνευ όρων στους αντιπάλους του. Μάλιστα στο μεγαλύτερο μέρος του είχε το προβάδισμα και στο φινάλε της εναρκτήριας περιόδου ήταν οριακά μπροστά με 21-20.

Οι γηπεδούχοι ήταν βέβαιο ότι θα αντιδρούσαν και θα βελτιώνονταν στη συνέχεια κι αυτό συνέβη. Κυριάρχησαν και στις δύο πλευρές του παρκέ και προσπάθησαν να «χτίσουν» μία διαφορά ξεφεύγοντας με έξι πόντους (34-28). Ωστόσο υπήρξε αντίδραση από τους φιλοξενούμενους και το ημίχρονο τελείωσε με 40-39 κι όλα ήταν ανοιχτά ενόψει της συνέχειας.

Η τρίτη περίοδος βρήκε τους Λομβαρδούς να κυριαρχούν κυρίως στην επίθεση και να σκοράρουν με ιδιαίτερη άνεση τόσο από κοντά όσο κι από μακριά, εκμεταλλευόμενοι την κάκιστη άμυνα που έπαιζε η ελληνική ομάδα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Οι παίκτες του Έτορε Μεσίνα «έχτισαν» μία διαφορά που πλησίασε τους δέκα πόντους (64-56, 28'), ωστόσο οι «πράσινοι» αντέδρασαν και στο 30' ο φωτεινός πίνακας του Μεντιολάνουμ Φόρουμ έγραφε 64-60 κι όλα ήταν ανοικτά.

Το ντέρμπι ήταν φανερό ότι θα συνεχιζόταν και στο τελευταίο δεκάλεπτο και πράγματι έτσι συνέβη. Στο 37' όμως οι Λομβαρδοί κατάφεραν με μπροστάρη τον Μπράντον Ντέιβις να ξεφύγουν με 76-70 κι επιστροφή υπήρξε για το «τριφύλλι», καθώς στο 39' ένα τρίποντο του Λι έφερε την ισοπαλία (76-76). Στα 11,6'' για το φινάλε η Αρμάνι αστόχησε αλλά ο Ιερεθουέλο έδωσε φάουλ υπέρ του Μέλι και κατά του Παπαγιάννη. Ο Ιταλός φόργουορντ με δύο βολές διαμόρφωσε το 78-76 και ο Χρήστος Σερέλης κάλεσε τάιμ άουτ. Στην τελευταία επίθεση ο Μπέικον έκανε τραβηγμένο κι άστοχο σουτ και το ματς τελείωσε με νικητές τους γηπεδούχους.

Πηγή: Basketa.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share