Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός 3-2: Δύσκολη νίκη με πρωταγωνιστή τον Ντάντας

Με πολλές αλλαγές ο ΠΑΟΚ

30 Ιανουαρίου 2023 20:15
ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός 3-2: Δύσκολη νίκη με πρωταγωνιστή τον Ντάντας
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Λεβαδειακός προσπάθησε να φύγει “αλώβητος” από την Τούμπα, αλλά ο ΠΑΟΚ έχασε αρκετές ευκαιρίες και έφτασε στη νίκη (3-2), στο ματς για την 20η αγωνιστική της Super League, με τον Τιάγκο Ντάντας να σκοράρει δυο φορές. Οι Βοιωτοί άγχωσαν τους γηπεδούχους, με την απόδοσή τους.

Δείτε επίσης: Super League: Έστησε πάρτι στην OPAP Arena και ανέβηκε στην κορυφή η ΑΕΚ - Κατέρρευσε ο Άρης (video)

Με τη νίκη επί του Λεβαδειακού, ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 45 βαθμούς κι έπιασε τον Ολυμπιακό στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα στη Super League. Οι Βοιωτοί έμειναν στους 13 βαθμούς και στην… ουρά.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο ματς και προσπάθησε να φτάσει σε ένα γρήγορο γκολ. Μόλις στο 2′, ο Λεβαδειακός είδε την κεφαλιά του Ντάντας να στέλνει την μπάλα να περάσει για λίγο άουτ, αλλά οκτώ λεπτά μετά ο Πορτογάλος άνοιξε το σκορ. Ο Κάργας έκανε την κάθετη, ο Νάρει το γύρισμα από τα δεξιά και ο Ντάντας πλάσαρε στην κίνηση για το 1-0 των Θεσσαλονικέων.

Ο Λεβαδειακός, όμως, κατάφερε να “σοκάρει” άμεσα την τούμπα. Δυο λεπτά μετά, ο Λούα Λούα δέχθηκε την κάθετη πάσα, ο Λούα Λούα προσπέρασε τον Κοτάρσκι, ο πορτιέρε του ΠΑΟΚ ανέτρεψε τον αντίπαλό του και ο διαιτητής Διαμαντόπουλος έδωσε πέναλτι (μετά και από έλεγχο στο onfield review). Ο Μουτίνιο ανέλαβε την εκτέλεση και στο 15′ έφερε το ματς στα ίσα.

ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός 3-2: Δύσκολη νίκη με πρωταγωνιστή τον Ντάντας
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ

Ο ΠΑΟΚ έδειξε και πάλι να ελέγχει το ματς, αλλά δεν μπόρεσε να ανεβάσει… στροφές και να γίνει επικίνδυνος. Ο Λεβαδειακός είχε πολύ καλή εικόνα μεσοεμυντικά και δεν δέχθηκε άλλη “σοβαρή” φάση στα καρέ του στο πρώτο μέρος. Τελικά, ο Ντάντας ήταν αυτός που έλυσε και πάλι το.. γρίφο που έβαλε η ομάδα του Βέλιτς μέσα στην Τούμπα στο 45+4. Η σέντρα βγήκε από τα αριστερά, ο Βήχος έκανε κακό διώξιμο και ο Ντάντας έκανε το 2-1 με σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε “δυνατά” και στην επανάληψη, χάνοντας δυο σημαντικές ευκαιρίες (κορυφαία το πλασέ του Κωνσταντέλια, λίγο πριν τη μεγάλη περιοχή, μετά από γύρισμα του Νάρεϊ). Στο 61′ όμως ήρθε το 3-1. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νάρεϊ, ο Κάργας πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Κουλιεράκης -στο δεύτερο δοκάρι- έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με δικιά του κεφαλιά. Πέντε λετπα μετά, όμως, οι Βοιωτοί μείωσαν σε 3-2. Ο Τσάπρας έκανε το σουτ δεξιά της περιοχής, η μπάλα βρήκε στον Κάργα, πήρε ύψος και κατέληξε στα δίχτυα του Κοτάρσκι, ο οποίος αιφνιδιάστηκε.

Το ματς μπήκε στην τελική του ευθεία, με τον ΠΑΟΚ να πιέζει για ένα ακόμα γκολ και τον Λεβαδειακό να βλέπει στο 78′ την λόμπα του Τόρο απ΄’ο το ύψος της μεγάλης περιοχής -προ του Κοτάρσκι- να στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ.

Στο φινάλε του αγώνα, ο Λεβαδειακός είχε καλή στιγμή στο 85′ με το πλασέ του Γερεμέγεφ και δυο λεπτά μετά, ο ΠΑΟΚ έχασε μοναδική ευκαιρία για νέο γκολ, με τον Ολιβέιρα να πλασάρει μόλις άουτ, από θέση τετ-α-τετ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share