Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Basket league / Καρδίτσα - ΑΕΚ (64-70) : Δύσκολο διπλό στο Γιάννης Μπουρούσης

Καταπονημένη, αλλά νικήτρια η ΑΕΚ το βράδυ του Σαββάτου (14/1) στο κλειστό Γιάννης Μπουρούσης

14 Ιανουαρίου 2023 21:21
Basket league / Καρδίτσα - ΑΕΚ (64-70) : Δύσκολο διπλό στο Γιάννης Μπουρούσης
(ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ήταν ματς με φαβορί και αουτσάιντερ, όμως το βράδυ του Σαββάτου (14/1) η Καρδίτσα και η ΑΕΚ έδωσαν μεγάλη μάχη στο κλειστό Γιάννης Μπουρούσης για τη 12η αγωνιστική της Basket League. Με την ευκαιρία, δείτε το σκορ των αγώνων Προμηθέας - Λαύριο και Κολοσσός - Ιωνικός.

Στο τέλος η ΑΕΚ ήταν αυτή που χαμογελούσε, καθώς επικράτησε με 70-64 για να ανέβει στο 7-5 (4-2 εντός και 3-3 εκτός έδρας) και να συνεχίσει με στόχο την τετράδα της κανονικής περιόδου.

Ο Ηλίας Καντζούρης είδε άσχημο ποσοστό στο τρίποντο, αλλά πολλή δημιουργία σε τόσο χαμηλό σκορ, με τους Στρέλνιεκς, ΜακΓκρίφ, Φλιώνη, Γουίλιαμς, Μάντσεν να είναι διψήφιοι και με τον πάγκο να προσφέρει πολλά σε σκορ και ριμπάουντ.

Στο 1-11 έπεσε η Καρδίτσα (1-5 εντός και 0-6 εκτός έδρας), που παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Ο Λαμάρ Πίτερς βοήθησε στο ντεμπούτο του με το περιφερειακό του σουτ, όμως από εκεί και πέρα ο Νίκος Παπανικολόπουλος δεν είχε την αποτελεσματικότητα που είχε ανάγκη η ομάδα του για να λυγίσει έναν αντίπαλο υψηλότερου επιπέδου.

Basket league / Καρδίτσα - ΑΕΚ (64-70) : Δύσκολο διπλό στο Γιάννης Μπουρούσης
(ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI)

Με τον ΜακΓκρίφ να έχει 9 πόντους και τη δημιουργία σε καλό επίπεδο (7 ασίστ για 3 λάθη), η ΑΕΚ έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά (24-20), την ώρα που η Καρδίτσα ήταν αναποτελεσματική στο δίποντο, αλλά είχε πείσμα και ενέργεια. Γι' αυτό και έμεινε κοντά μέχρι το ημίχρονο (37-39), με τους αναπληρωματικούς της να δίνουν 13 πόντους καθώς οι φιλοξενούμενοι μετρούσαν 25 εκτελεσμένα δίποντα για επτά τρίποντα και οκτώ λάθη έως το 37-39.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε στο ξεκίνημα του β' μέρους, με την Καρδίτσα να επιμένει και την ΑΕΚ να κρατάει το προβάδισμα. Μέχρι οι Στρέλνιεκς - Μάντσεν να ανεβάσουν τη διαφορά στους οκτώ (45-53) και ακολουθήσει νέο καλό διάστημα των γηπεδούχων που ισοφάρισαν στο φινάλε της τρίτης περιόδου. Η μάχη συνεχίστηκε, ο Αγραβάνης μείωσε στους τρεις (58-61 στο 36'), όμως εκεί, στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα, Μάντσεν και Μίτσελ απάντησαν με ένα 6-0 για το αποτέλεσμα.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσαρούχα, Συμεωνίδης, Χριστινάκης

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-24, 37-39, 55-55, 64-70

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share