Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δυστυχώς: Θέμα ωρών ο θάνατος του Πελέ! Η Σάντος ήδη τον... αποχαιρέτησε!

Ετοιμάζουν την κηδεία του στη Βραζιλία

28 Δεκεμβρίου 2022 09:56
Δυστυχώς: Θέμα ωρών ο θάνατος του Πελέ! Η Σάντος ήδη τον... αποχαιρέτησε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τη δική του μάχη για να κρατηθεί στη ζωή συνεχίζει να δίνει ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου Πελέ.

Όλη η οικογένειά του 82χρονου Πελέ είναι συνεχώς στο πλευρό του, με τον Βραζιλιάνο να παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση. Την ίδια στιγμή, τις τελευταίες ώρες τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση ότι ο Πελέ είναι έχει ξεκινήσει να αποχαιρετά τους δικούς του ανθρώπους.

Η κόρη του Κέλι Νασιμέντο που δεν φεύγει στιγμή από το πλευρό του πατέρα της, θυμήθηκε πριν από λίγες ώρες κάποιες από τις όμορφες στιγμές τους.

Η ίδια σε ανάρτησή της έγραψε χαρακτηριστικά: «Ο χρόνος κυλά, οι ευτυχισμένες στιγμές είναι για πάντα».

Θυμίζουμε πως τελευταίο ανακοινωθέν του νοσοκομείου που νοσηλεύεται ο Πελέ, ανέφερε ότι η υγεία του επιδεινώθηκε, καθώς ο καρκίνος που αντιμετωπίζει επηρεάζει πλέον την καρδιά και τα νεφρά του.

Ο Πελέ δίνει μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου από τον Σεπτέμβριο του 2021. Στις 29 Νοεμβρίου εισήχθη στο νοσοκομείο προκειμένου οι γιατροί να επανεξετάσουν τη θεραπεία του.

Δυστυχώς: Θέμα ωρών ο θάνατος του Πελέ! Η Σάντος ήδη τον... αποχαιρέτησε!

Πελέ: Η Σάντος πρόσθεσε ένα στέμμα στο σήμα της προς τιμήν του

Η Σάντος ανακοίνωσε ότι προσθέτει το στέμμα σε περίοπτη θέση στο σήμα της ομάδας για να τιμήσει τον βασιλιά του ποδοσφαίρου, Πελέ.

Η Σάντος έθεσε στη δημοσιότητα το νέο σήμα της που θα έχει ένα στέμμα προς τιμήν του Πελέ και θα χρησιμοποιείται από τον σύλλογο από το 2023, όπως αναφέρουν τα βραζιλιανικά ΜΜΕ.

Το στέμμα τοποθετήθηκε πάνω από το σήμα και ανάμεσα από τα δύο αστέρια που συμβολίζουν τα παγκόσμια πρωταθλήματα συλλόγων το 1962 και το 1963.

Φυσικά το "ντεμπούτο" με το νέο σήμα θα κάνει η Κ20 της ομάδας σε ένα τουρνουά στο Σάο Πάολο, ενώ το συγκεκριμένο σήμα θα το χρησιμοποιούν όλα τα τμήματα ποδοσφαίρου (επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά) σε άνδρες και γυναίκες αλλά και στο τμήμα futsal.

Να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Σάντος τιμά τον Πελέ στη φανέλα της. Το 2019, όταν ο Βασιλιάς του Ποδοσφαίρου έγινε 79 ετών, η Σάντος χρησιμοποίησε πρόσθεσε το στέμμα στη φανέλα μόνο του Σοτέλδο, ο οποίος φορούσε το "10" που φορούσε και ο Πελέ με τη Σάντος, ενώ το ίδιο είχε συμβεί και το 2011 στην πορεία της Σάντος στο Copa Libertadores. Τότε την τιμή να φοράει αυτό το σήμα είχε ο Πάουλο Ενρίκε Γκάνσο, ο οποίος επίσης φορούσε τη φανέλα με τον αριθμό "10".

Ο Πελέ φόρεσε τη φανέλα της Σάντος για 18 χρόνια. Έπαιξε 1.116 παιχνίδια και σκόραρε 1.091 γκολ. Αυτή τη στιγμή ο Πελέ νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο, καθώς αντιμετωπίζει χρόνια πρόβλημα με τον καρκίνο, με την πορεία του να επιδεινώνεται.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share