Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δραματικές ώρες για τον Πελέ: Δεν ανταποκρίνεται στη θεραπεία ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου

Η ενημέρωση του νοσοκομείου για την κατάσταση της υγείας του

3 Δεκεμβρίου 2022 16:01
Δραματικές ώρες για τον Πελέ: Δεν ανταποκρίνεται στη θεραπεία ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συγκεκριμένα, η βραζιλιάνικη ιστοσελίδα folha υποστηρίζει ότι ο Πελέ βρίσκεται πλέον σε αποκλειστική καταπραϋντική θεραπεία. Συνεχίζει δηλαδή να παίρνει φαρμακευτική αγωγή για να ανακουφιστεί από τους πόνους, χωρίς όμως να υποβάλλεται σε παρεμβατικές θεραπείες.

Επισημαίνουμε, ότι το νοσοκομείο που έχει διακομιστεί ο Πελέ ενημέρωσε ότι ο 82χρονος θρύλος διαγνώστηκε με λοίμωξη του αναπνευστικού και η κατάσταση του είναι σταθερή.

Πέθανε ο άνθρωπος που σόκαρε τον πλανήτη: Ποιος ήταν ο «Ιάπωνας κανίβαλος» που έφαγε συμφοιτήτριά του

Ο διάσημος «Ιάπωνας κανίβαλος», Ισέι Σαγκάουα, ο οποίος το 1981, αφού δολοφόνησε, έφαγε μια Ολλανδή φοιτήτρια στο Παρίσι, πέθανε σε ηλικία 73 ετών.

Το έγκλημα του είχε προκαλέσει φρίκη σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όπως έγινε γνωστό, ο Σαγκάουα πέθανε στις 24 Νοεμβρίου από πνευμονία και η κηδεία του τελέστηκε παρουσία μόνο συγγενών του.

Ο Ισέι Σαγκάουα ήταν φοιτητής στο Παρίσι, στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης, όταν, στις 11 Ιουνίου 1981, είχε προσκαλέσει σε δείπνο στο διαμέρισμά του την Ολλανδή συμφοιτήτριά του, Ρενέ Χάρτεφελτ.

Εκεί την σκότωσε, πυροβολώντας την με καραμπίνα στον αυχένα και τη βίασε, πριν τη διαμελίσει και φάει διάφορα τμήματα του πτώματός της σε διάστημα τριών ημερών.

"Το να φάω αυτό το κορίτσι, ήταν μια έκφραση αγάπης. Ήθελα να αισθανθώ μέσα μου την ύπαρξη ενός προσώπου που αγαπώ", είχε πει μετά τη σύλληψή του.

Καθώς ειδικοί είχαν διαγνώσει ψυχική ασθένεια, δεν είχε καταδικαστεί και είχε τεθεί υπό περιορισμό στη Γαλλία και μετά στην Ιαπωνία, πριν ανακτήσει την ελευθερία του τον Αύγουστο του 1985.

Έγινε σταρ από τα μέσα ενημέρωσης και υποδεχόταν πολυάριθμους δημοσιογράφους στο διαμέρισμά του σε προάστιο του Τόκιο. Μερικές φορές είχε εμφανιστεί στην ιαπωνική τηλεόραση ενώ είχε εκδώσει best-sellers, όπως το «Κανίβαλος» ή το «Θα ήθελα να φαγωθώ». Ακόμα, είχε σκιτσάρει ένα μάνγκα (ιαπωνικό κόμικς), στο οποίο αφηγούταν το έγκλημά του.

Ο Ιάπωνας συγγραφέας, Τζούρο Κάρα, κέρδισε το 1982 το λογοτεχνικό βραβείο Ακουταγκάουα για το μυθιστόρημα «Η επιστολή του Σαγκάουα», το οποίο ήταν αφιερωμένο στο έγκλημά του.

Το 2018, δύο ανθρωπολόγοι γύρισαν ένα ντοκιμαντέρ γι' αυτόν με τίτλο «Caniba», στο οποίο ο Ισέι Σαγκάουα υποστήριζε πως δεν είναι σε θέση να «εξηγήσει» την πράξη του.

«Είναι απλώς η φαντασίωσή μου. Δεν μπορώ να πω τίποτα πιο συγκεκριμένο», δήλωνε στην ταινία. «Οι άνθρωποι πρέπει να πιστεύουν πως είμαι τρελός». Έλεγε πως του ήταν «αδύνατο να συγκρατήσει» την «εμμονή» του, προσθέτοντας: «ήθελα να φάω γλουτούς, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο».

Οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ Βερένα Παραβέλ και Λουσιάν Καστέιν-Τέιλορ είχαν πει πως είχαν πλήθος από «εξαιρετικά αντικρουόμενα αισθήματα» τους μήνες που πέρασαν κοντά στον Ισέι Σαγκάουα και τον αδελφό του, τον Τζουν, θιασώτη του αυτοακρωτηριασμού.

«Ήμασταν αηδιασμένοι, γοητευμένοι, θέλαμε να καταλάβουμε...», διευκρίνιζε η Βερένα Παραβέλ, προσθέτοντας πως πρόκειται παρόλα αυτά για μια «ταινία για την αδελφοσύνη, για την αγάπη».

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share