Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Super League: Πράσινη «απόδραση» από το Αγρίνιο με «υπογραφή» Ιωαννίδη

Με γκολ του Ιωαννίδη στο 79' το «τριφύλλι» πήρε σπουδαία νίκη στο Αγρίνιο με 1-0

9 Νοεμβρίου 2022 19:35
Super League: Πράσινη «απόδραση» από το Αγρίνιο με «υπογραφή» Ιωαννίδη
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο με σκορ 0-1, για τη 12η αγωνιστική της Super League. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να δημιουργήσουν προβλήματα στο «τριφύλλι» με την αμυντική τους λειτουργία, ωστόσο το γκολ του Ιωαννίδη στο 79' κατάφερε να την «ξεκλειδώσει» και να ανοίξει το δρόμο για το «διπλό».

Οι γηπεδούχοι στάθηκαν άτυχοι, καθώς στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης είχαν δοκάρι ύστερα από κεφαλιά του Καρέλη, χάνοντας έτσι σπουδαία ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσια. Το 0-1 παρέμεινε μέχρι τέλους, κι έτσι οι «πράσινοι» επέστρεψαν στις νίκες μετά την ισοπαλία της Λεωφόρου στο ντέρμπι των «αιωνίων».

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα πρώτα λεπτά, έλεγχε τον αγώνα, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις για γκολ. Ο Παναιτωλικός έκλεινε εξαιρετικά τους χώρους, με τους Κουρμπέλη, Πέρεθ και Τσέριν να αδυνατούν να δημιουργήσουν φάσεις.

Ο Βέρμπιτς ήταν κακός σε δεύτερο σερί παιχνίδι, την ώρα που και ο Μπερνάρ στα άκρα δεν μπόρεσε να προσφέρει τα αναμενόμενα.

Κάπως έτσι το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς μεγάλες φάσεις, με τον Παναθηναϊκό να ζητάει πέναλτι στο 21′, όταν η μπάλα μετά από ένα σουτ του Σπόραρ, βρήκε στο χέρι του Αποστολάκη, αλλά ο Βεργέτης και στο VAR έκριναν ότι είναι το χέρι στήριξης και δεν δόθηκε κάτι.

Η καλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου άνηκε στον Παναιτωλικό. Στο 30′ Μορσεϊ πέρασε ανάμεσα σε Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, εντός περιοχής εκτέλεσε με το δεξί κι απέκρουσε σε κόρνερ εντυπωσιακά ο Μπρινιόλι.

Στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε και πάλι καλά, ωστόσο άρχισε να ανεβάζει στροφές και να πιέζει μετά το 60′.

Ο Σπόραρ επιχείρησε τρεις φορές να νικήσει τον Ανέστη, ωστόσο δεν τα κατάφερε ούτε με κεφαλιά, ούτε με προβολή, αλλά ούτε και με πλασέ.

Τη λύση τελικά την έδωσε ο Ιωαννίδης. Μπήκε στο 76’ και στο 79’ άνοιξε το σκορ. Έπειτα από σέντρα του Χουάνκαρ, ο Ιωαννίδης έκανε την κεφαλιά, ο Ανέστης απέκρουσε, η μπάλα βρήκε στον Κορνέλιους, πήρε πορεία προς το τέρμα, με τον Έλληνα άσο να την σπρώχνει στα δίχτυα για το 0-1.

Νίκη Παναθηναϊκού απέναντι στον Παναιτωλικό για την 12η αγωνιστική της Super League
(ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Παναιτωλικός πίεσε για την ισοφάριση στα τελευταία λεπτά με την είσοδο του Καρέλη. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, μάλιστα, είχε δοκάρι στο 89′.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου):Ανέστης, Αποστολάκης, Χατζηθεοδωρίδης (75’ Χουχούμης), Λάρσον, Κορνέλιους, Μλάντεν (75’ Μάρτενσον), Φλόρες, Ντίαζ (75’ Κολοβός), Σενγκέλια (61’ Νταγκό), Μόρσεϊ (84’ Καρέλης), Πέδρο.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ (90′ Γκάνεα), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Πέρεθ, Κουρμπέλης (76’ Βαγιαννίδης), Τσέριν, Μπερνάρ (90′ Σάρλια), Βέρμπιτς (76’ Ιωαννίδης), Σπόραρ (84’ Τσόκαϊ).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share