Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Super League: Νίκη του Βόλου κόντρα στον Άρη (2-0)

Ουσιαστικός, ανώτερος και νικητής!

2 Οκτωβρίου 2022 21:49
Super League: Νίκη του Βόλου κόντρα στον Άρη (2-0)
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Super League: Ο Άρης γνώρισε την ήττα από τον Βόλο με 2-0, πληρώνοντας σε μεγάλο βαθμό τα δικά του λάθη. Οι «κίτρινοι» είχαν ευκαιρίες αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα, σταματώντας το σερί των δύο νικών στο πρωτάθλημα.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Ολυμπιακός – Ατρόμητος 2-0: Ντεμπούτο για φίλημα από Μπακαμπού και Μίτσελ!

Ο Άρης πήγε στο Πανθεσσαλικό για να αντιμετωπίσει τον Βόλο στην 6η αγωνιστική της Super League, με στόχο να διευρύνει το νικηφόρο σερί του, οι Βοιωτοί ωστόσο έβαλαν στοπ στις βλέψεις των παικτών του Άλαν Πάρντιου. Στην τρίτη θέση η ομάδα του Κώστα Μπράτσου, έχασαν έδαφος οι «κίτρινοι».

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση και από νωρίς απείλησαν με αξιώσεις την εστία του Βόλου. Στο 5′ ο Εμπακατά, έπειτα από φάση διαρκείας που ξεκίνησε από το ίδιο επιχείρησε να σκοράρει, όμως το σουτ του σταμάτησε σωτήρια ο Ντέλετιτς. Έξι λεπτά αργότερα ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους. Μετά από κακό διώξιμο του Ουές, η μπάλα στρώθηκε στον Ντιόπ, με το πλασέ του τελευταίου να περνάει πολύ κοντά από το κάθετο δοκάρι του Κλέιμαν.

Η απάντηση του Βόλου ήταν άμεση, με τον Οζέγκοβιτς να κερδίζει την κεφαλιά μετά από ωραία σέντρα του Ντέλετιτς, και τη μπάλα να φεύγει και πάλι λίγο άουτ. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα ο Βόλος ισορρόπησε και το ματς απέκτησε γρήγορο ρυθμό. Στο 19′ ο Μεζκίδα γύρισε από τα δεξιά, η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Φαμπιάνο αλλά ο Κουέστα δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε. Πέντε λεπτά αργότερα οι Βοιωτοί άνοιξαν το σκορ. Ο Οζέγκοβιτς πάτησε περιοχή από τα δεξιά, ο Κουέστα απέκρουσε την προσπάθειά του, αλλά ο Ντέλετιτς πήρε το ριμπάουντ και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 29′ ο Οζέγκοβιτς πάτησε και πάλι περιοχή, δέχθηκε το μαρκάρισμα από τους Ντιόπ και Ενκουλού, με τον διαιτητή Βεργέτη να καταλογίζει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπαριέντος και παρ’ όλο που ο Κουέστα έπεσε στη σωστή γωνία δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι σημαντικό στο ματς με τον Βόλο να διαχειρίζεται με σχετική άνεση το υπέρ του προβάδισμα.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον ίδιο τρόπο που ολοκληρώθηκε και το πρώτο. Οι γηπεδούχοι πήραν και πάλι την πρωτοβουλία του παιχνιδιού και στο 49′ βρήκαν και τρίτο γκολ, το οποίο ωστόσο ακυρώθηκε από παρέμβαση του VAR. Ο Φερνάντες έκανε μια υπέροχη ντρίμπλα, γύρισε την μπάλα στον Μεζκίδα που με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με το γκολ να μην μετράει εξαιτίας οφσάιντ στην αρχή της φάσης του Οζέγκοβιτς.

Στο 55′ ο Ιτούρμπε έφυγε στην κόντρα και ο Άλχο τον ανέτρεψε λίγο πριν μπει στη μεγάλη περιοχή του Κλέιμαν, με αποτέλεσμα ο Βεργέτης να τον αποβάλλει με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο Πάλμα εκτέλεσε το φάουλ με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 67′ ο Μαντσίνι είχε την έμπνευση να απειλήσει απευθείας από το κόρνερ με τον Κλέιμαν ωστόσο να έχει αντίδραση.

Ο Άρης μέχρι και το τέλος του παιχνιδιού είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, απείλησε αρκετές φορές, έπεσε όμως πάνω στον πολύ καλό Κλέιμαν, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις οι παίκτες του Πάρντιου δεν είχαν τις σωστές αποφάσεις στην τελική ενέργεια. Λίγο πριν τη συμπλήρωση των 90′ ο Ζερβίνιο επιχείρησε ωραίο φαλτσαριστό σουτ από δεξιά, με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να διώχνει εντυπωσιακά.

Βόλος: Κλέιμαν, Ουές, Εσκοβάλ, Σιέλης, Οικονομόπουλος, Μπαριέντος, Τσοκάνης, Παόλο Φερνάντες, Μεζκίδα, Ντέλετιτς, Οζέγκοβιτς.

Άρης: Κουέστα, Εμπακατά, Μαζικού, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Ντιόπ, Νταμπό, Μάνου Γκαρθία, Μαντσίνι, Ιτούρμπε, Πάλμα.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share