Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Europa League: Με την... ψυχή στο στόμα η πρόκριση για τον Ολυμπιακό - Βατσλικ και Βαλμπουενά τον έσωσαν στα πέναλτι (video)

Οι "ερυθρόλευκοι" χαμογέλασαν στο τέλος και θα παίξουν στα play-offs της διοργάνωσης πλέον

12 Αυγούστου 2022 00:28
Europa League: Με την... ψυχή στο στόμα η πρόκριση για τον Ολυμπιακό - Βατσλικ και Βαλμπουενά τον έσωσαν στα πέναλτι (video)
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χαμογέλασε στο θρίλερ ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες έκαναν τα αδύνατα… δυνατά για να αποκλειστούν, αλλά τελικά λύγισαν στα πέναλτι (2-2 κ.δ, 4-3 πέναλτι) τη Σλόβαν Μπρατισλάβας και πέρασαν στα playoffs του Europa League.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός - Πάει για παίκτη της Μπαρτσελόνα!

Το ματς

Ο Ολυμπιακός (όπως και η Σλόβαν) ήταν αναγκασμένος να μπει με το μαχαίρι στα δόντια λόγω της κρισιμότητας του αγώνα και του 1-1 του πρώτου αγώνα. Η ομάδα που μπήκε λίγο πιο δυνατά ήταν, ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι, η οποία έδειξε ξεκάθαρα ότι σκόπευε να παίξει σκληρά. Εκείνη, πάντως, που δημιούργησε πρώτη προϋποθέσεις για να σκοράρει, ήταν οι «ερυθρόλευκοι», αλλά ο Ραντζέλοβιτς (από μακρινή μπαλιά του Εμβιλά) δεν βρήκε τον Ελ Αραμπί στο 6’.

Οι Πειραιώτες μετά το πρώτο τέταρτο άρχισε να παίρνει τον έλεγχο του αγώνα και λίγο έλειψε να ανταμειφθούν στο 25ο λεπτό, όταν ο Κούντε με εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Ελ Αραμπί που έκανε την προβολή, αλλά ο Χόβαν του είπε «όχι». Λίγο πριν, οι Πειραιώτες απείλησαν και με τον Μασούρα, που δεν εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Άβιλα, καθώς δεν έπιασε γεμάτα την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε εκτός.

Η Σλόβαν δοκίμαζε συχνά εκτός περιοχής σουτ, με τον Βατσλίκ να είναι σε ετοιμότητα και ουσιαστικά την καλύτερή της φάση την είχε στο 39’. Όταν το εκτός ισορροπίας σουτ του Κούτσκα είχε ως αποτέλεσμα η μπάλα να φύγει ψηλά. Θα μπορούσαν να είχαν πάθει ζημιά σε αυτό το σημείο οι πρωταθλητές Ελλάδος.

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε με την απαραίτητη συγκέντρωση στο δεύτερο μέρος και η Σλόβαν είχε καλή στιγμή στο 52’, όταν στη σέντρα του Μπαρσεγιάν, δεν αντέδρασε καλά ο Σισέ και ο Γκριν έπιασε άστοχη κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής των Πειραιωτών. Λίγο μετά έγινε το 0-1. Ο Ζινκερνάγκελ έπιασε εκτός περιοχής σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Κανκάβα, αλλάζει πορεία και καταλήγει στα δίχτυα του Χόβαν.

Τα λάθη δεν έλειψαν και στη συνέχεια στην άμυνα των Πειραιωτών. Από το 60’ και μετά, ο Ολυμπιακός είχε προτεραιότητα να θωρακίσει το προβάδισμά του, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το δημιουργικό κομμάτι, προσπαθώντας να παίξει και με τον χρόνο.

Ο Κορμπεράν θέλησε να δώσει ενέργεια στην ομάδα του, βάζοντας Τικίνιο και Αγκιμπού αντί Ελ Αραμπί και Ζινκερνάγκελ στο 68’. Όσο κυλούσε ο χρόνος, όλο και περισσότερο οπισθοχωρούσε η ομάδα του Κορμπεράν και η Σλόβαν έπαιρνε περισσότερο θάρρος.

Στο 81’ ο Γκριν βγήκε φάτσα με τον Βατσλίκ, τον πέρασε και ο Μανωλάς, ο οποίος είχε μπει δευτερόλεπτα στο παιχνίδι, έδιωξε πάνω στη γραμμή, αλλά στη συνέχεια δόθηκε -ορθώς- οφσάιντ. Η Σλόβαν είχε κλείσει πλέον στα καρέ του τον Ολυμπιακό. Στο 90’ ο Σάπονιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βατσλίκ, που έκανε ασταθή επέμβαση, αλλά ήταν offside.

Στο 90’+3’ ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να τελειώσει την πρόκριση, αλλά ο Μασούρας τη σπατάλησε. Οι Πειραιώτες έφυγαν στην κόντρα με τον Άβιλα που μοίρασε για τον Μασούρα, ο οποίος δεν πάσαρε για να απλοποιήσει την κατάσταση και με το δυνατό του σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο. Στα… καπάκια ήρθε η τιμωρία για τους Πειραιώτες.

Μέσω φάσης που είναι απαράδεκτο να συμβαίνει σε επαγγελματικό επίπεδο. Κανείς «ερυθρόλευκος» δεν βγήκε πάνω στον Άγκμπο μετά την πάσα σε εκτέλεση κόρνερ, ο παίκτης της Σλόβαν έκανε σέντρα-σουτ και ο Σάπονιτς ήρθε με φόρα για το 1-1.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, στην οποία η Σλόβαν πήγε με αριθμητικό μειονέκτημα. Ο Άμπενα δέχθηκε δεύτερη κίτρινη, αφού μανούριασε με τον Τικίνιο. Η εικόνα του αγώνα ήταν διαφορετική, με τον Ολυμπιακό να είναι στο προσκήνιο, αφού η Σλόβαν υποχώρησε. Στο 100’, η μακρινή μπαλιά του Εμβιλά άνοιξε την άμυνα των γηπεδούχων, ο Μασούρας έκανε κεφαλιά-πάσα για τον Αγκιμπού Καμαρά που σκόραρε από κοντά.

Το παιχνίδι ήταν πλέον στρωμένο για τον Ολυμπιακό, αφού είχε και προβάδισμα και αριθμητικό πλεονέκτημα. Αν έκανε τα βασικά θα «κλείδωνε» την πρόκριση. Αμ δε! Λόγω νέας τρικυμίας στην άμυνά του, με τους γηπεδούχους να παίζουν βόλεϊ στην περιοχή του στο 108’ έγινε το 2-2, με τον Γκριν. Οι Πειραιώτες δεν έβγαλαν ουσιαστικά αντίδραση και έδειξαν να λυγίζουν λόγω άγχους, αλλά και δυνάμεων, παρότι είχε παίκτη παραπάνω.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share