Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Άννα Κορακάκη: Πήρε το χρυσό και η ελληνική σημαία χάθηκε στον ουρανό – Το απίστευτο στιγμιότυπο εν μέσω… ομίχλης! (video)

Κατέκτησε την πρώτη θέση στο αεροβόλο πιστόλι 10μ. στους Μεσογειακούς Αγώνες

2 Ιουλίου 2022 18:44
Άννα Κορακάκη: Πήρε το χρυσό και η ελληνική σημαία χάθηκε στον ουρανό – Το απίστευτο στιγμιότυπο εν μέσω… ομίχλης! (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λίγο μετά την ολοκλήρωση του αγώνα της, η Άννα Κορακάκη βρέθηκε στο σημείο της τελετής, για να πάρει το χρυσό της μετάλλιο (διατήρησε τον τίτλο που είχε κατακτήσει και τέσσερα χρόνια, στην Ταραγόνα) και να ακούσει τον εθνικό ύμνο.

Η απονομή του μεταλλίου της Άννας Κορακάκη έγινε υπό… μοναδικές καιρικές συνθήκες. Όπως φαίνεται και στα video που ακολουθούν, η ομίχλη και ο αέρας που επικρατεί στο Ομάν, δημιούργησε μια απίστευτη ατμόσφαιρα.

Παγκόσμιο πρωτάθλημα / Πόλο: Έπεσε σκληρά μαχόμενη η Εθνική μας ομάδα - Ήττα από τους Ιταλούς και τώρα... χάλκινο!

Ήττα στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης για την Εθνική μας ομάδα πόλο των Ανδρών, η οποία το πάλεψε, αλλά τελικά ηττήθηκε με 11-10 από την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία. Πλέον, θα παλέψει για την τρίτη θέση την ερχόμενη Κυριακή (3/7, 15:30), κόντρα στον ηττημένο του ζευγαριού Ισπανία-Κροατία.

Διαβάστε επίσης: Wimbledon: Έπεσε στο «τείχος» που λέγεται Τατιάνα Μαρία - Αποκλεισμός για την Μαρία Σάκκαρη

Κορυφαίος για τους Ιταλούς ο τερματοφύλακάς τους, Ντε Λούνγκο, ο οποίος με κρίσιμες επεμβάσεις δεν επέτρεψε στην Εθνική μας να σκοράρει καθοριστικά γκολ. Πρώτος σκόρερ για τη «γαλανόλευκη» οι Γενηδουνιάς, Καλογερόπουλος και Βλαχόπουλος, οι οποίοι σκόραραν από δύο γκολ, ενώ για τους νικητές ξεχώρισαν οι Ντι Φούλβιο, Πρεσιούτι και Ντόλσε, οι οποίοι επίσης σκόραραν δις.

Αρκετά νευρικές οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του ημιτελικού, έδιναν μεγαλύτερη βάση στην άμυνά τους. Η Ιταλία πήρε το προβάδισμα με τον Ντόλτσε και η Εθνική μας ισοφάρισε άμεσα με τον Καλογερόπουλο, πριν οι Ιταλοί πάρουν ξανά κεφάλι στο σκορ, με δύο γκολ των Κανέλα και Γκράτα. Ο Βλαχόπουλος μείωσε σε 3-2, πριν ο Μπρούνι διαμορφώσει το 4-2 του πρώτου οκταλέπτου.

Η Εθνική μας «έδεσε» την άμυνά της στη δεύτερη περίοδο και με γκολ των Βλαχόπουλου και Φουντούλη ισοφάρισε σε 4-4, με τους Ιταλούς να βρίσκουν απάντηση και να εκμεταλλεύονται τις επιθέσεις τους με παίκτη παραπάνω, παίρνοντας προβάδισμα με 6-4, ενώ ο Νικολαΐδης έκανε από κοντά το 6-5 του δεύτερου οκταλέπτου.

Με έμφαση στις άμυνες η τρίτη περίοδος, με τις δύο ομάδες να σκοράρουν από ένα γκολ και τους Ιταλούς να προηγούνται με 7-6. Στην «τελική ευθεία» του ματς οι Ιταλοί αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι, παίρνοντας για πρώτη φορά στο ματς προβάδισμα τρθιών γκολ (9-6), πριν η Εθνική μας βρει απαντήσεις και μειώσει αρχικά σε 9-8 με τον Καλογερόπουλο και στη συνέχεια σε 10-9 με τον Γενηδουνιά. Ο Ντι Φούλβιο σκόραρε το καθοριστικό γκολ για το 11-9 στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, πριν διαμορφώσει το τελικό 11-10 με πέναλτι ο Βλαχόπουλος, στα τελευταία διαδικαστικά δευτερόλεπτα.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 6-5, 7-6, 11-10

Ιταλία: Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 2, Νταμόντε, Γκράτα 1, Φοντέλι, Κανέλα 1, Μαρτζιάλι, Ετσενίκε, Πρεσιούτι 2, Μπρούνι 1, Ντι Σόμα 1, Ντόλτσε 2, Νικόσια

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος 2, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Γούβης, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share