Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Wimbledon: Έπεσε στο «τείχος» που λέγεται Τατιάνα Μαρία - Αποκλεισμός για την Μαρία Σάκκαρη

Αποχαιρετά το σπουδαίο Grand Slam η Ελληνίδα τενίστρια

1 Ιουλίου 2022 18:17
Wimbledon: Έπεσε στο «τείχος» που λέγεται Τατιάνα Μαρία - Αποκλεισμός για την Μαρία Σάκκαρη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Μαρία Σάκκαρη δεν τα κατάφερε απέναντι στην Τατιάνα Μαρία στον τρίτο γύρο του Wimbledon, καθώς γνώρισε την ήττα με 2-0 σετ και έμεινε εκτός συνέχεια του φημισμένου Grand Slam.

Η Ελληνίδα τενίστρια στο πρώτο σετ παρουσιάστηκε κατώτερη από την Γερμανίδα αντίπαλή της, μη έχοντας απάντηση στην πίεση κοντά στο φιλέ. Η Σάκκαρη όσο και αν πάλεψε, πάντοτε βρισκόταν μερικά βήματα πίσω και αναπόφευκτα έχασε το πρώτο σετ, ενώ ταυτόχρονα δεν ολοκλήρωνε τις προσπάθειές της που θα την έβαζαν πίσω στην διεκδίκηση (6-3).

Δείτε επίσης: Πτώση για τον Τσιτσιπά - Τον "εκτόπισε" ο Ναδάλ από την 4η θέση της παγκόσμιας κατάταξης

Στο δεύτερο σετ η Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης ξεδίπλωσε όλο το ταλέντο της, εκμεταλλεύτηκε κάθε λάθος της Γερμανίδας τενίστριας, παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα με 5-2 γκέιμς, δείχνοντας έτοιμη να οδηγήσει την αναμέτρηση στο έσχατο σετ.

Από εκεί και πέρα, σαν ένα «black out» η Σάκκαρη με ένα γκέιμ μακριά από την ισοφάριση, αγχώθηκε και δεν κατόρθωσε να κλείσει ένα φαινομενικό δικό της σετ. Έτσι, η Σάκκαρη έμεινε εκτός από την Τατιάνα Μαρία και αποχαιρετά το τουρνουά.

Wimbledon: Σαρωτικός ο Τσιτσιπάς στον 2ο γύρο - Επόμενος "σταθμός" ο Κύργιος

τσιτσιπασ-στεφανοσ-τενισ-1-7

Στον τρίτο γύρο του Wimbledon προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Στεφ επικράτησε 3-0 σετ απέναντι στον Τζόρνταν Τόμπσον (Νο78) και σφράγισε ένα από τα μεγάλα ραντεβού του τουρνουά.

Ποιο είναι αυτό; Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα παίξει απέναντι στον Νικ Κύργιο, ο οποίος νωρίτερα ισοπέδωσε τον Κραΐνοβιτς με 3-0 σετ.

Οι δύο αθλητές έχουν βρεθεί αντιμέτωποι άλλες τέσσερις φορές με τον Κύργιο να μετρά τρεις νίκες και τον Τσιτσιπά μία. Από αυτές μόνο μία έχει διεξαχθεί σε γρασίδι και μάλιστα είναι η πιο πρόσφατη. Συγκεκριμένα πριν από λίγες ημέρες στο Χάλε οι δύο τους είχαν κοντραριστεί με τον Κύργιο να επικρατεί 2-1 σετ κάνοντας μάλιστα ανατροπή.

Το ματς

Από την αρχή του σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε διάθεση να πιέσει τον Τόμπσον. Την πρώτη φορά γέμισε το service game του Αυστραλού και την δεύτερη κατάφερε να κάνει το break. O 28χρονος Αυστραλός είχε θέματα με το σερβίς του και ο Τσιτσιπάς τα εκμεταλλεύτηκε για να κάνει και δεύτερο break προηγούμενος με 5-2 και στη συνέχεια έκλεισε το σετ με 6-2.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε ιδανικά για τον Τόμπσον. Ο Αυστραλός με γρήγορο break προηγήθηκε με 3-1, αλλά η συνέχεια ανήκε απόλυτα στον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας κατέκτησε πέντε διαδοχικά games, έκανε δύο break και έκλεισε το σετ με 6-3 φτάνοντας έτσι στο 2-0.

Στο τρίτο σετ οι δύο αθλητές κράτησαν το σερβίς τους με σχετική ευκολία με τον Τσιτσιπά να δημιουργεί τριπλό match point στο δωδέκατο game.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share