Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Στη κορυφή του κόσμου: Σκαρφάλωσε στη 4η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ξανά ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Φεύγει "αέρας" για το Roland Garros

16 Μαΐου 2022 13:00
Στη κορυφή του κόσμου: Σκαρφάλωσε στη 4η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ξανά ο Στέφανος Τσιτσιπάς
EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί να μην έπαιξε στο επίπεδο που ήθελε, στον τελικό της Ρώμης, όμως ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκόμισε κέρδη από την παρουσία του εκεί.

Σε συνδυασμό με τον πρόωρο αποκλεισμό του περσινού νικητή, Ράφα Ναδάλ, ο Στέφανος ανέβηκε στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης και μάλιστα δημιούργησε και διαφορά 645 βαθμών από τον Ισπανό, μία εβδομάδα πριν το Roland Garros. Η πρώτη τριάδα έμεινε αμετάβλητη (Τζόκοβιτς, Μεντβέντεφ, Ζβέρεφ), ενώ σταθερά στο Νο6 είναι ο Αλκαράθ που προτίμησε να ξεκουραστεί πριν το grand slam και δεν κατέβηκε στη Ρώμη.

Ο Κάπερ Ρουντ ανέβηκε στο Νο8, ενώ την 10αδα κλείνουν οι Αλιασίμ και Μπερετίνι, με τον τελευταίο να μην κατεβαίνει στο Παρίσι καθώς ακόμη αναρρώνει από την επέμβαση που έκανε.

Οσον αφορά το race για το ATP Finals, ο Στέφανος είναι στο Νο2 αυτή τη στιγμή και είναι πίσω μόνο από τον Ναδάλ για μόλις 130 πόντους, με τον Αλκαράθ να είναι σε απόσταση αναπνοής.

Σταθερή στο Νο4 η Σάκκαρη

Στην κατάταξη των γυναικών δεν άλλαξε το παραμικρό στην πρώτη 5αδα. Η Σάκκαρη παραμένει στο Νο4, με την Σβιόντεκ να έχει δημιουργήσει μία… χαοτική διαφορά από το Νο2, της τάξεως των 2.150 βαθμών.

Στο Νο2 έμεινε η Κρεϊτσίκοβα και στο Νο3 η Μπαντόσα. Αλλαγές στην πρώτη 10αδα είχαμε με την Τζαμπέρ να ανεβαίνει στο Νο6 και την Σαμπαλένκα στο Νο7, καθώς υποχώρησε δύο θέσεις η Πλίσκοβα (Νο8).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share