Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ο Τσιτσιπάς έχασε από τον Τζόκοβιτς στον τελικό της Ρώμης - «Μακάρι να φτάσω στο επίπεδό σου μια μέρα» (Βίντεο)

15 Μαΐου 2022 21:22
Ο Τσιτσιπάς έχασε από τον Τζόκοβιτς στον τελικό της Ρώμης - «Μακάρι να φτάσω στο επίπεδό σου μια μέρα» (Βίντεο)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το όνειρο κατάκτησης του τίτλου στο Masters της Ρώμης από τον Στέφανο Τσιτσιπά «έσβησε» από τον μεγάλο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος νίκησε 6-0, 7-6(5) στον τελικό κατακτώντας τον 6ο τίτλο του στο 1000άρι Masters της Ρώμης και τον 87ο τίτλο καριέρας.

Ο Τζόκοβιτς μια εβδομάδα πριν από τα 35α γενέθλιά του έδωσε ένα καλό μάθημα στον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο 24χρονος Έλληνας για πρώτη φορά έχασε σετ με 6-0 σε χωμάτινη επιφάνεια, απέναντι σε έναν παίκτη που την κατάλληλη στιγμή και εν όψει του Roland Garros δείχνει να επιστρέφει όλο και πιο δυνατός.

Ακόμα και όταν ο Τσιτσιπάς αντέδρασε στο 2ο σετ, όπου και προηγήθηκε με 5-2, ο Τζόκοβιτς δεν τα παράτησε, ισοφάρισε σε 5-5 και 6-6, πήγε το σετ στο tie break και εκεί στο πρώτο championship point που βρήκε, τελείωσε τον τελικό.

Ο Τσιτσιπάς χάνει τρίτο τελικό σε χωμάτινη επιφάνεια από τον Τζόκοβιτς, που πλέον έχει επτά νίκες στους εννέα συνολικά αγώνες που έχουν παίξει. Παραμένει στους οκτώ τίτλους στην καριέρα του και σε επίπεδο τουρνουά Masters 1000 στους δύο, από τις κατακτήσεις στο Μόντε Κάρλο πέρυσι και φέτος.

Δείτε εδώ τον χθεσινό αγώνα του με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Δείτε εδώ τις δηλώσεις του Τσιτσιπά

Πηγή: gazzetta.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share