Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ρεάλ Μαδρίτης 76-87: Η "Βασίλισσα" πήρε την σκούπα και το εισιτήριο για το Final Four

Η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε την "σκούπα" και καθάρισε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (87-76), ούσα η πρώτη χρονικά ομάδα που εξασφάλισε το εισιτήριο για το Final Four του Βελιγραδίου

26 Απριλίου 2022 23:18
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ρεάλ Μαδρίτης 76-87: Η
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά από την περσινή απουσία, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ξανά σε Final Four της EuroLeague! Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο κέρδισε για τρίτη διαδοχική φορά τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (87-76) σε μια βδομάδα και πήρε το εισιτήριο για τους αγώνες που θα κρίνουν τον Πρωταθλητή Ευρώπης στη Stark Arena σε περίπου ένα μήνα.

Αναντολού Εφές - Αρμάνι Μιλάνο 77-65: Μίτσιτς και Λάρκιν έβαλαν τα μεγάλα σουτ για το 2-1

Οι φιλοξενούμενοι δεν πτοήθηκαν ούτε από το καυτό ξεκίνημα του Σκότι Γουίλμπεκιν, ούτε από την εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι φίλοι της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ήταν εντυπωσιακά εύστοχοι στο δίποντο στο πρώτο μέρος (16/21 δίποντα) και πήραν πιο εύκολα απ ότι περίμεναν πολλοί την πρόκριση για το Final Four του Βελιγραδίου.

Ο αγώνας

Με τον αέρα των δύο νικών στο WiZink Center, η Ρεάλ Μαδρίτης ξεκίνησε το παιχνίδι με το πόδι στο γκάζι. Σε τέτοιο βαθμό που έφτασε γρήγορα στο +8 (14-22 στο 8'), με την ευστοχία στο δίποντο να κάνει τη διαφορά. Παρά το μομέντουμ όμως, ο Σκότι Γουίλμπεκιν δεν άφηνε τους φιλοξενούμενους να νιώσουν ασφαλείς. Χάρη στο δικό του επιθετικό ταλέντο, η Μακάμπι Τελ Αβίβ μπόρεσε να μείνει όρθια στο πρώτο μέρος, παρά το +10 (41-51) της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο ίδιος παίκτης ήταν αυτός που περιόρισε το ισπανικό προβάδισμα στο τρίτο δεκάλεπτο (55-6ο στο 27'), όσο όμως η Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν τόσο άστοχη στο τρίποντο (3/16 τρίποντα στο 30') ήταν αδύνατο να διεκδικήσει κάτι καλύτερο απέναντι σε ένα σύνολο που είχε 21/30 δίποντα και 20 ασίστ ως το 30ό λεπτό της αναμέτρησης.

Αυτό ήταν! Όσο περνούσε η ώρα, η "Βασίλισσα" ένιωθε όλο και καλύτερα στο παρκέ στη Menora Mivtachim Arena με τον Σέρχιο Γιουλ και τον Βενσάν Πουαριέ να κάνουν τα απολύτως απαραίτητα ώστε το ισπανικό προβάδισμα να μην απειληθεί επί της ουσίας. Το +14 (71-85) του 37ου λεπτού έβαζε άλλωστε τέλος σε κάθε ισραηλινή φιλοδοξία για ανατροπή και παράταση ζωής στο κυνήγι της πρόκρισης στο Final Four.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γιαβόρ - Χόρντοφ - Νίκολιτς.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-25, 41-51, 61-73, 76-87.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share