Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αναντολού Εφές - Αρμάνι Μιλάνο 77-65: Μίτσιτς και Λάρκιν έβαλαν τα μεγάλα σουτ για το 2-1

Η Αρμάνι Μιλάνο έκανε σπουδαία προσπάθεια για τρεισήμισι περιόδους, την κρίσιμη στιγμή όμως ο Βασίλιε Μίτσιτς και ο Σέιν Λάρκιν έκαναν αυτό που χρειαζόταν για να οδηγήσουν την Αναντολού Εφές στη νίκη (77-65) και το 2-1 στη σειρά.

26 Απριλίου 2022 22:30
Αναντολού Εφές - Αρμάνι Μιλάνο 77-65: Μίτσιτς και Λάρκιν έβαλαν τα μεγάλα σουτ για το 2-1
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα βήμα έμεινε στην Αναντολού Εφές προκειμένου να πάρει το εισιτήριο για το Final Four του Βελιγραδίου και να είναι σε θέση να παλέψει για τη διατήρηση των σκήπτρων που κατέκτησε πέρσι στην Κολωνία. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο στα μισά της τρίτης περιόδου, αλλά είδαν τον Βασίλιε Μίτσιτς και τον Σέιν Λάρκιν να κάνουν ένα βήμα μπροστά, να βάζουν διαδοχικά καλάθια και να δίνουν τη νίκη στην ομάδα του Εργκίν Αταμάν (77-65), για το 2-1 στην προημιτελική σειρά.

Ολυμπιακός - Μονακό 72-96: "Φωτιά" ο Τζέιμς στη 3η Περίοδο - Βελιγράδι μέσω Μόντε Κάρλο

Ο αγώνας

Η Αρμάνι Μιλάνο μόνο ψαρωμένη δεν έδειξε στα πρώτα λεπτά του αγώνα, πλην όμως πολύ γρήγορα η Αναντολού Εφές πήρε τα ηνία του ρυθμού. Εν αρχή χάρη στον Βασίλιε Μίτσιτς κι εν συνεχεία με όπλο την ευστοχία του Τιμπόρ Πλάις, ο οποίος τελείωνε φάσεις τόσο κοντά όσο και μακριά από το καλάθι, με αποτέλεσμα το +9 (23-14 στο 8'), που έδινε την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση στους γηπεδούχους. Η συνέπεια των πιακτών του Εργκίν Αταμάν στην επίθεση σε συνδυασμό με την αστοχία εκείνων του Έτορε Μεσίνα από τα 6μ75 (4/15 στο ημίχρονο) επέτρεψαν στους Πρωταθλητές Ευρώπης να μετατρέψουν το +3 (29-26 στο 15') σε +14 (42-28 στο 18') μέσα σε τρία λεπτά. Προβάδισμα που πάντως κατάφερε να μαζέψει στο μισό (42-35) η ιταλική ομάδα στην ανάπαυλα, κυρίως γιατί ο Τζέριαν Γκραντ (8 πόντοι με 3/3 σουτ) τής έδωσε το κάτι παραπάνω.

Η Αρμάνι Μιλάνο είχε πάρει την ένεση αυτοπεποίθησης που χρειαζόταν, γεγονός που τη βοήθησε στο δεύτερο μέρος. Τι κι αν ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ έβλεπε το ένα σουτ μετά το άλλο να καταλήγουν στο σίδερο, οι υπόλοιποι ήταν έτοιμοι να κάνουν τη δουλειά στην επίθεση. Με πρώτο και καλύτερο τον Ντεβον Χολ, ο οποίος κράτησε όρθια την ιταλική ομάδα στο διάστημα της τουρκικής υπεροχής. Βλέπετε, το +9 (49-40 στο 24') της Αναντολού Εφές δεν κράτησε για πολύ, με τη διαφορά να πέφτει στο σουτ στο τέλος της τρίτης περιόδου (59-56 στο 30'), η οποία βρήκε τους φιλοξενούμενους να έχουν υπερδιπλάσια κλεψίματα (11 έναντι 5).

Το παιχνίδι είχε γίνει ντέρμπι πλέον, με τον "Τσάτσο" να βάζει μεγάλα σουτ και τον Κάιλ Χάινς να δίνει τα διαπιστευτήριά του στις δύο πλευρές του παρκέ. Αποτέλεσμα αυτού ήταν το +2 (61-63) της Αρμάνι Μιλάνο με περίπου πέντε λεπτά να απομένουν για το τέλος. Στο κρισιμότερο σημείο της βραδιάς όμως, κέρδισε αυτός που είχε τον Σέιν Λάρκιν και τον Βασίλιε Μίτσιτς στη δική του πλευρά.

Τα δυο βαριά χαρτιά των Πρωταθλητών Ευρώπης έβαλαν μαζεμένα καλάθια από το 37' έως το 39' με αποτέλεσμα να "χτίσουν" το +9 (74-65 στο 39') που έκρινε τα πάντα στη Sinan Erdem Arena.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπελόσεβιτς - Μπολτάουζερ - Πέρεθ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-17, 42-35, 59-56, 77-65.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share