Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Κύπελλο Ελλάδος: Προβάδισμα ΠΑΟ για τελικό με Ιωαννίδη (Βίντεο)

Φωνάζει για πέναλτι, έχασε ένα... τσουβάλι ευκαιρίες

20 Απριλίου 2022 21:14
Κύπελλο Ελλάδος: Προβάδισμα ΠΑΟ για τελικό με Ιωαννίδη (Βίντεο)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Παναθηναϊκός - Λαμία: Ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς επικράτησε με 1-0 της Λαμίας χάρη σε γκολ του Φώτη Ιωαννίδη.

Παράλληλα, Βεζένκοφ και Παπανικολάου έστειλαν στον τελικό τον μέτριο Ολυμπιακό.

Οι «πράσινοι» νίκησαν 1-0 τη Λαμία στη Λεωφόρο χάρη σε γκολ του Ιωαννίδη από το 19', ωστόσο το σκορ θα μπορούσε να είναι κατά πολύ μεγαλύτερο αν το «τριφύλλι» δεν σπαταλούσε τόσες πολλές και μεγάλες ευκαιρίες για γκολ.

Οι παίκτες του Ιβαν Γιοβάνοβιτς διαμαρτυρήθηκαν και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έντονα για τη φάση του 36', όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Τζανετόπουλου, όμως ο διαιτητής Σιδηρόπουλος και ο VAR του αγώνα θεώρησαν πως δεν υπήρξε πέναλτι.

Η ρεβάνς της Λαμίας είναι προγραμματισμένη για την επόμενη Τετάρτη (27/4), με τις δύο ομάδες να διεκδικούν το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσουν το νικητή του ζευγαριού ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός.

Το ματς

Με σκοπό να τελειώσει από τον πρώτο κιόλας αγώνα την πρόκριση μπήκε στο «Απ. Νικολαΐδης» ο Παναθηναϊκός, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να παρατάσσει την καλύτερη (και πιο επιθετική παράλληλα) ενδεκάδα που διέθετε απέναντι στη Λαμία.

Αυτό που αναζητούσαν στο παιχνίδι, δηλαδή το γκολ, οι «πράσινοι» το βρήκαν πριν καν συμπληρωθεί 20λεπτο στη Λεωφόρο. Συγκεκριμένα στο 19ο λεπτό ο Κώτσιρας έκλεψε την μπάλα, διένυσε αρκετά μέτρα με αυτήν, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Ιωαννίδη, με τον Έλληνα επιθετικό να τελειώνει ωραία τη φάση με εξαιρετικό αριστερό πλασέ για το 1-0 στον ημιτελικό!

Το «τριφύλλι» είχε την απόλυτη κυριαρχία στο χορτάρι και στο 23' άγγιξε το 2-0. Ο Αϊτόρ έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα της Λαμίας, πάσαρε στον Γκατσίνοβιτς, με τον Σέρβο να παίρνει την μπάλα και να αστοχεί οριακά! Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς είχε αναγκάσει τους φιλοξενούμενους σε εντελώς παθητικό ρόλο, με το δεύτερο γκολ να έμοιαζε θέμα χρόνου (χωρίς ωστόσο να έρχεται ποτέ).

Νέα μεγάλη στιγμή δημιούργησε ο Παναθηναϊκός και στο 43', όταν ο Χουάνκαρ έκανε τη σέντρα από τ' αριστερά και ο Σαραμαντάς πρόλαβε τον Ιωαννίδη, ακριβώς πριν ο τελευταίος σκοράρει σε κενή εστία. Λίγο νωρίτερα (σ.σ. στο 36'), είχε αστοχήσει από κοντά και ο Παλάσιος, σε μία εξαιρετική δημιουργία ξανά του φοβερού για ακόμη ένα ματς Αϊτόρ.

Με την εκκίνηση στο δεύτερο ημίχρονο το «τριφύλλι» έψαχνε τουλάχιστον άλλο ένα γκολ, προκειμένου να θέσει πιο γερές βάσεις πρόκρισης στον τελικό. Ευκαιρίες έφτιαχνε η ομάδα με το... τσουβάλι, το 2-0 όμως δεν ερχόταν. Οι «πράσινοι» είχαν καταφέρει σε λίγα λεπτά στην επανάληψη (για την ακρίβεια μέχρι το 58') να δημιουργήσουν τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες κατά σειρά με Παλάσιος (σ.σ. δύο φορές), Βέλεθ και Βιγιαφάνιες, με την μπάλα ωστόσο να μην καταλήγει στα δίχτυα.

Ο καταιγισμός των ευκαιριών συνεχιζόταν, με τον Γκατσίνοβιτς στο 64ο λεπτό να βρίσκεται μόνος του στη μικρή περιοχή, αλλά η κοντινή κεφαλιά που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο. Ο Βέλεθ αυτή τη φορά στο 74' έστειλε ελάχιστα εκατοστά έξω τη δική του κεφαλιά! Ένα ματς τουλάχιστον του 3-0, ήταν ακόμη στο γκολ 10 λεπτά πριν το φινάλε, λόγω της αστοχίας του Παναθηναϊκού να βρει τέρματα. Το τελικό 1-0 αφήνει τους «πράσινους» με σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση, αλλά το σκορ δεν είχε το εύρος που όλοι ήθελαν πριν τη σέντρα.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: EUROKINISSI

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share