Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Super League: «Έμπλεξε» για τα καλά η Λαμία - Περιμένει την… έφεση ο ΠΑΣ!

Οι Ηπειρώτες παρέμειναν ζωντανοί στη «μάχη» για μια θέση στα πλέι οφ

28 Φεβρουαρίου 2022 22:48
Super League: «Έμπλεξε» για τα καλά η Λαμία - Περιμένει την… έφεση ο ΠΑΣ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χωρίς να... θέλξει με την απόδοσή του, ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε με 1-0 της Λαμίας χάρη σε ένα γκολ του Πίρσμαν στο 44', παραμένοντας ολοζώντανος στη μάχη που δίνει για να μπει στα πλέι οφ.

Αυτή την στιγμή οι Ηπειρώτες βρίσκονται έναν βαθμό πίσω από τον έκτο της βαθμολογίας, Αστέρα Τρίπολης, ενώ περιμένουν και την μεθαυριανή απόφαση της έφεσης που έχουν καταθέσει, για την ποινή αφαίρεσης πέντε βαθμών που του επιβλήθηκε.

Έμπλεξε για τα καλά σε σενάρια υποβιβασμού η Λαμία, η οποία ηττήθηκε για έκτη διαδοχική αγωνιστική, μένοντας στην προτελευταία θέση, δύο βαθμούς πίσω από τον Ατρόμητο.

πασ-γιαννενα-λαμια

Το ματς

Χωρίς καλό ρυθμό και με ελάχιστες καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες το ξεκίνημα της αναμέτρησης στους «Ζωσιμάδες». Στο 5’ ο Καραχάλιος σούταρε από μακριά με την μπάλα να καταλήγει πολύ ψηλά άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε και το δυνατό σουτ του Τσούκαλου για τους φιλοξενούμενους στο 6’.

Super League: «Τελείωσε» τον Απόλλωνα και βγήκε από την... εντατική ο Ατρόμητος (video)

Ο ΠΑΣ είχε περισσότερη ώρα την κατοχή της μπάλας, αλλά χωρίς να μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Γκαραβέλη. Στο 27’ ο Περέα έκανε ωραία ατομική προσπάθεια από τα δεξιά και βρήκε με πάσα τον Σνάιντερ μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά το σουτ του τελευταίου κόντραρε σε σώματα αμυντικών και πέρασε κόρνερ.

Τελικά, ο ΠΑΣ ευτύχησε να πάρει το προβάδισμα στο λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, στην πρώτη πραγματικά καλή φάση που δημιούργησε. Στο 44', ο Σάλιακας έκανε σέντρα από τα δεξιά, ο Ντομίνγκες «τσίμπησε» την μπάλα, εκείνη κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε στον Πίρσμαν, ο οποίος έκανε το 1-0 με ωραίο πλασέ και με την μπάλα να βρίσκει και στην πλάτη του Σαραμαντά, πριν καταλήξει στα δίχτυα των φιλοξενούμενων.

πασ-γιαννενα-λαμια

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λαμία πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ ο ΠΑΣ οπισθοχώρησε και βάλθηκε να διαφυλάξει το υπέρ του 1-0. Στο 66' ο Μπανγκουρά σούταρε για τους φιλοξενούμενους, αλλά ο Κάργας έδιωξε με σωτήρια προβολή, ενώ στο 75' οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, με τον Περέα να βγαίνει στην αντεπίθεση και να βρίσκει με ιδανική σέντρα τον Μορέιρα, ο οποίος όμως έστειλε την μπάλα πάνω στον Γκαραβέλη.

Στο 77' ο Λοντίγκιν έσωσε τους Ηπειρώτες από την ισοφάριση, αποκρούοντας εντυπωσιακά δυνατό σουτ που έκανε ο Μπεχαράνο από πλάγια θέση, ενώ στο 79' ο Τσούκαλος έκανε ωραίο γυριστό από το σημείο του πέναλτι, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ να μπλοκάρει. Η Λαμία συνέχισε να πιέζει, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να βρει το γκολ της ισοφάρισης, γνωρίζοντας την έκτη διαδοχική της ήττα και μπλέκοντας για τα καλά σε σενάρια υποβιβασμού. Από την άλλη ο ΠΑΣ πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη, χάρη στην οποία διατήρησε ζωντανές της ελπίδες του για είσοδο στα πλέι οφ, ενώ περιμένει και την αυριανή απόφαση για την αφαίρεση βαθμών.

Πηγή: sport-fm.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share