Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Super League: «Τελείωσε» τον Απόλλωνα και βγήκε από την... εντατική ο Ατρόμητος (video)

Ο VAR ακύρωσε τέσσερα γκολ του Απόλλωνα Σμύρνης!

28 Φεβρουαρίου 2022 21:57
Super League: «Τελείωσε» τον Απόλλωνα και βγήκε από την... εντατική ο Ατρόμητος (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η πρώτη εφετινή εκτός έδρας νίκη για τον Ατρόμητο ήρθε στη Ριζούπολη και στο κρισιμότερο -ίσως- σημείο του πρωταθλήματος. Σε ένα παιχνίδι, στο οποίο το VAR έπαιξε σημαντικό ρόλο, οι Περιστεριώτες επικράτησαν 2-0 του Απόλλωνα, ο οποίος έστειλε τέσσερις φορές την μπάλα στα δίχτυα αλλά σε καμία από αυτές δεν κατοχυρώθηκε ένα γκολ με τον Βούλγαρο, Καμπάκοφ να συμβουλεύεται το βίντεο.

Super League: «Καθάρισε» τον ΟΦΗ και «αγγίζει» πια τον τίτλο ο Ολυμπιακός

Ο Ατρόμητος με το «τρίποντο» αυτό, και σε συνδυασμό με την ήττα 1-0 της Λαμία από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο άλλο σημερινό παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής έφτασε στους 20 βαθμούς και την 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο Απόλλωνας, παρέμεινε στην τελευταία θέση με 13 βαθμούς, πέντε λιγότερους από την ομάδα της Φθιώτιδας.

Ο Κουλούρης πέτυχε και τα δύο τέρματα για τον Ατρόμητο. Το πρώτο με πέναλτι στο 47ο λεπτό και το δεύτερο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με ένα πανέμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ, βλέποντας πως ο Κότσαρης είναι εκτός θέσης. Για τον Απόλλωνα δεν κατοχυρώθηκαν δύο γκολ του Ντάουντα στο 61’ και το 65’, στο 44’ του Ντομίνγκες και -αρχικά- στο 16ο λεπτό του Τσίμπσαχ.

Το ματς

Οι οιωνοί για τον Απόλλωνα δεν ήταν καλοί, από την έναρξη του αγώνα. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Μπάμπης Τεννές υποχρεώθηκε να κάνει μια αλλαγή με τον Νικολά Μαρτίνες σε ένα μαρκάρισμα να νιώθει έντονους πόνους στον οπίσθιο μηριαίο και να γίνεται αλλαγή. Το γεγονός αυτό υποχρέωσε τον Έλληνα τεχνικό να περάσει στο παιχνίδι τον Τσιλούλη και να αλλάξει το σχήμα της ομάδας του, διαμορφώνοντάς το σε ένα με τρεις παίκτες στην επίθεση. Ο Ιωαννίδης παρέμεινε στην κορυφή, με τους Τσιλούλη και Παμλίδη να είναι στις δύο πτέρυγες.

Η διαφοροποίηση αυτή στο σχήμα έπαιξε ρόλο και στην παρουσία των δύο ομάδων στα πρώτα λεπτά στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ατρόμητος, που είχε την πρόθεση να κρατήσει την μπάλα και να οργανώσει το παιχνίδι, το έκανε πιο εύκολα. Οι παίκτες του είχαν την κατοχή και έδειχναν την πρόθεση να δημιουργήσουν απειλές για την άμυνα του Απόλλλωνα. Χωρίς αποτέλεσμα όμως καθώς οι παίκτες του Απόλλωνα κρατούσαν τις θέσεις τους και δύσκολα μπορούσε η μπάλα να περάσει μπροστά.

Στο 16ο λεπτό ο Απόλλωνας με τον Τσίμπσαχ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Ατρομήτου σε μια φάση που ορθά ο διαιτητής δεν κατοχύρωσε το τέρμα καθώς ο παίκτης των γηπεδούχων ήταν σε θέση οφ-σάιντ. Ωστόσο η φάση αυτή «αποκάλυψε» και κάτι ανησυχητικό για τον Ατρόμητο.

Οι Περιστεριώτες είχαν αρχίσει να χάνουν την κατοχή της μπάλας, να δυσκολεύονται να την κρατήσουν και να φτιάξουν παιχνίδι, ενώ και αμυντικά έδειξε και μια μεγάλη αδράνεια των αμυντικών. Ο Κόουλμαν επεσήμανε τα προβλήματα αυτά στους παίκτες του. Ωστόσο, ο Απόλλωνας έχοντας ξεπεράσει το σοκ του τραυματισμού του Μαρτίνες είχε αρχίσει να πιέζει την άμυνα του Ατρόμητου. Το παιχνίδι άρχισε σιγά-σιγά να έχει ρυθμό με τους παίκτες του Κόουλμαν να κερδίζουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 38ο λεπτό να έχει ένα δοκάρι την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα με τον Άλιμπεκ σε μια φάση που ξεκίνησε από εκτέλεση ενός κόρνερ.

Στο 44ο λεπτό ο Ντομίνγκες θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Ατρόμητου μετά κακή προσπάθεια του Κουλούρη να διώξει.

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε εξαιρετικά για τον Ατρόμητο. Στο 47ο λεπτό ο Κουλούρης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 1-0 για τους φιλοξενούμενους, σε μια φάση που δημιουργήθηκε όταν ο Ροτάριου βρήκε τον Χαρίση και εκείνος έσπασε τον Κουλούρη.

Στο τέρμα του Απόλλωνα ο Μπάμπης Τεννές αντέδρασε άμεσα. Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Γιαννιώτα και Ντάουντα, άλλαξε σε 4-4-2 το σύστημα και τα αποτελέσματα φάνηκαν γρήγορα. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους, κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και άρχισα να δημιουργούν φάσεις. Από την πλευρά ο Ατρόμητος κλείστηκε στη μεγάλη περιοχή προσπαθώντας να κρατήσει το πρόβάδισμα.

Ο Απόλλωνας στην πίεση που άσκησε κατάφερε να δημιουργήσει ευκαιρίες με τον Ντάουντα να δέχεται περισσότερες φορές τη μπάλα ως τελικός αποδέκτης. Στις δύο από τις φορές που κατάφερε να στείλει τη μπάλα στην εστία του Γιαννιώτη ο επιθετικός του Απόλλωνα Σμύρνης κρίθηκε από τον διαιτητή ότι είναι σε θέση οφ-σάιντ μετά τη χρήση του VAR με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται και να μην μπορούν να πιστέψουν τι συνέβη.

Την στιγμή, λοιπόν, που ο Απόλλωνας προσπαθούσε να βρει δυνάμεις, ο Κουλούρης με ένα εκπληκτικό τέρμα έκανε δύο τα τέρματα του Ατρόμητου και σφράγισε τη νίκη.

Πηγή: sport-fm.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share