Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Super League: «Ανώμαλη προσγείωση» για τον ΠΑΟΚ από τον φορτσάτο Ιωνικό (photos)

Του έχει πάρει τον αέρα!

27 Φεβρουαρίου 2022 19:38
Super League: «Ανώμαλη προσγείωση» για τον ΠΑΟΚ από τον φορτσάτο Ιωνικό (photos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ιωνικός αποχωρεί με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από την Τούμπα, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Super League 1, με τον ΠΑΟΚ να δέχεται απότομη προσγείωση μετά τη σπουδαία πρόκριση επί της Μίντιλαντ. Έτσι, οι Νικαιώτες «ντούμπλαραν» τα φετινά θετικά αποτελέσματα (μετά και το υπέρ τους 3-2 στον πρώτο γύρο).

Super League: Ισοπαλία μέχρι και στα… δοκάρια στο Αγρίνιο (video)

Πολύ καλό πρώτο μέρος, με πολλές ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες. Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με την εκτέλεση πέναλτι του Σβαμπ στο 33', με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν στο 58' με τη «χρυσή αλλαγή» του Σπανού, Ροτζέριο Τουράμ. Δεν κινδύνευσε μετά την ισοφάριση ο Ιωνικός, ο οποίος είχε μεγάλη ευκαιρία και το 1-2.

παοκ-ιωνικοσ

Ο ΠΑΟΚ πήγε στο -10 από τον Ολυμπιακό, όμως θα έχει χάσει έδαφος για τη δεύτερη θέση σε περίπτωση νίκης της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (αυτή τη στιγμή η «Ένωση» είναι στο -7, ενώ ακολουθεί και το μεταξύ τους ματς την προσεχή Τετάρτη). Από την άλλη, ο Ιωνικός -o οποίος προερχόταν από την «τεσσάρα» (4-0) επί του Απόλλωνα- ξεμάκρυνε κι άλλο από την ουρά, όντας 11ος και στο +9 από τον προτελευταίο Ατρόμητο (δύο ματς λιγότερα), ενώ σε περίπτωση νίκης επί του Παναιτωλικού την τελευταία αγωνιστική θα εξασφαλίσει τη 10η θέση που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα Playouts.

Να σημειωθεί ότι ο Τσιγκρίνσκι βγήκε στην παρουσίαση των δύο ομάδων με σημαία της Ουκρανίας, την οποία σήκωσε -με τους συμπαίκτες του στο πλάι- και στο γκολ του Ιωνικού.

Το ματς

Εκρηκτικό το ξεκίνημα στην αναμέτρηση, με τον ΠΑΟΚ να έχει τεράστια τριπλή ευκαιρία και δοκάρι πριν τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού. Αρχικά ο Τσόλακ βρήκε την οριζόντια δοκό με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, σε δεύτερο χρόνο το σουτ του Μπίσεσβαρ προσέκρουσε στον Μύγα πριν περάσει τη γραμμή, όπως συνέβη και με εκείνο του Μιτρίτσα που πήρε το δεύτερο «ριμπάουντ»! Η φάση εξετάστηκε για πιθανό χέρι του Μύγα στην προσπάθεια του Μπίσεσβαρ, με τον VAR να συμφωνεί για τη μη ύπαρξη παράβασης.

παοκ-ιωνικοσ

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αξιοποιήσουν το «πάγωμα» του Ιωνικού, αυξάνοντας την πίεσή τους για ένα γρήγορο γκολ. Ωστόσο, η ομάδα του Δημήτρη Σπανού σταδιακά κέρδισε μέτρα ισορροπώντας το ματς. Μάλιστα, στο 11' βρέθηκαν μία ανάσα από το 0-1, με τον Μάντζη να βγαίνει σε θέση τετ-α-τετ, μετά από λάθος γύρισμα του Σάστρε, με τον Έλληνα φορ να πλασάρει πάνω στον Πασχαλάκη.

Στο 12' το μονοκόμματο σουτ του Σάστρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι η μπάλα, με τον Καμπράλ να απαντά με παρόμοιο τρόπο στο 15', βλέποντας τον αντίπαλο κίπερ να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Και εκεί που άρχισε να πέφτει ο ρυθμός, ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι στο 31'. Ύστερα από την εκτέλεση του φάουλ και γύρισμα από τα δεξιά, ο Μύγας μάρκαρε από πίσω τον Μιχάι, με τον Διαμαντόπουλο να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Καραντώνης στο VAR συμφώνησε, με τον Σβαμπ να αναλαμβάνει την εκτέλεση για να γράψει το 1-0 (στην αριστερή πλευρά του τέρματος η μπάλα, με τον Χουτεσιώτη να μένει στο κέντρο).

Ο Ιωνικός προσπάθησε να αντιδράσει εκ νέου, με τον Μύγα να χάνει ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 39', με τον Πασχαλάκη να βάζει «στοπ» στο τετ-α-τετ. Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη στιγμή στο -πολύ γεμάτο- πρώτο μέρος, στο οποίο ο ΠΑΟΚ είχε 8(4) τελικές, έναντι 5(4) των φιλοξενούμενων.

παοκ-ιωνικοσ

Με διπλή αλλαγή ξεκίνησε στο δεύτερο μέρος ο Ιωνικός, με τους Τουράμ και Πλατέλλα να περνούν αντί των Μάντζη και Σάντσες. Το σύστημα παρέμεινε 4-3-3, με δίδυμο στα στόπερ τους Ρομαό και Τσιγκρίνσκι, τον Ντάλσιο εξάρι, τους Πλατέλλα και Άοσμαν εσωτερικούς και τους Λένις και Καμπράλ να πλαισιώνουν τον Τουράμ στην επίθεση.

Το ματς κυλούσε σε αργό τέμπο στο δεύτερο μέρος. Ο Μιτρίτσα απείλησε με ένα γυριστό στο 51', όμως εκείνος που βρήκε δίχτυα ήταν ο Ιωνικός. Ο Τουράμ, ύστερα από προσποίηση πάνω στον Μιχάι, έπιασε συρτή σουτάρα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να τινάζει τα δίχτυα της εστίας για το 1-1. Να σημειωθεί ότι όλοι οι παίκτες του Ιωνικού έτρεξαν στον πάγκο, περικυκλώνοντας τον Τσιγκρίνσκι που με υψωμένη γροθιά ύψωσε τη σημαία της Ουκρανίας, με το κοινό της Τούμπας να χειροκροτά.

Εν συνεχεία, οι «κυανόλευκοι» όχι μόνο ήλεγχαν τον ρυθμό χωρίς να απειλούνται, αλλά έχασαν και μεγάλη ευκαιρία στο 70'. Ύστερα από βαθιά μπαλιά, ο Τουράμ βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, με τον Πασχαλάκη να βγαίνει καίρια και να διώχνει. Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση, με το σκορ να μένει ως είχε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Πηγή: sport-fm.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share