Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Πέθανε από κορωνοϊό ο Βασίλης Μποτίνος

Έφυγε από τη ζωή ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού

16 Φεβρουαρίου 2022 12:03
Θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Πέθανε από κορωνοϊό ο Βασίλης Μποτίνος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πέθανε ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού, Βασίλης Μποτίνος και η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Ο Βασίλης Μποτίνος άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο από τον Ολυμπιακό Βόλου και το 1964 τον απέκτησε ο Ολυμπιακός σε ηλικία 19 ετών.

Διαβάστε επίσης: Πέθανε ο ηθοποιός Kώστας Κλεφτόγιαννης

Ο Βασίλης Μποτίνος γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 1944 στο Βόλο. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από τον τοπικό Ολυμπιακό όπου αγωνιζόταν ως σέντερ φορ. Το 1964, αφού προηγουμένως είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού Βόλου με 19 γκολ σε 29 αγώνες, πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό Πειραιώς έπειτα από ενέργειες του τότε αντιπροέδρου της ομάδας Σηφαλάκη παρά το γεγονός ότι ενδιαφέρον για την απόκτησή του είχαν εκφράσει τόσο ο Πανιώνιος όσο και ο Ηρακλής.

Στην ομάδα του Πειραιά αγωνίστηκε με επιτυχία ως εξτρέμ και παρέμεινε μέχρι το 1971 όταν ένας σοβαρός τραυματισμός καθώς και εξωγηπεδικές παρεμβάσεις πολιτικών παραγόντων (Ασλανίδης) έβαλαν πρόωρα τέρμα στην καριέρα του. Το 1972 αγωνίστηκε με την φανέλα του Παναιγιάλειου στην Β Εθνική. Η τελευταία σεζόν που αγωνίστηκε ήταν το 1973-74 με τον Πανιώνιο.

Υπήρξε 12 φορές διεθνής με την Εθνική Ελλάδας πετυχαίνοντας 3 τέρματα από το 1967 μέχρι το 1969.

Επίσης, κατέκτησε δύο φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Ενόπλων 1968 και 1969.

Σύμφωνα με το fosonline, ο Βασίλης Μποτίνος νοσηλεύτηκε αρχικά με κορωνοϊό στο Κρατικό Νίκαιας και στη συνέχεια στο ΚΑΤ της Κηφισιάς.

Πέθανε η Ευστρατία Μαυραπίδου (video)

Σε ηλικία 96 ετών πέθανε σήμερα (15/2) η Ευστρατία Μαυραπίδου, μια από τις τρεις γιαγιάδες της Συκαμνιάς Λέσβου, που η φωτογραφία τους το καλοκαίρι του 2015 να περιποιούνται στην ακτή ένα βρέφος, παιδί μίας γυναίκας πρόσφυγα από τη Συρία που μόλις είχε αποβιβασθεί στην ακτή, έκανε το γύρο του κόσμου, αποτελώντας και την αφορμή να προταθούν για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης του 2016.

Οι τρεις γυναίκες συνέχισαν για μεγάλο διάστημα να κάνουν το ίδιο, προσφέροντας ό,τι μπορούσαν στους πρόσφυγες, όλον αυτόν τον καιρό που το χωριό τους έγινε το επίκεντρο της προσφυγικής-ανθρωπιστικής κρίσης.

Από τις τρεις γιαγιάδες, πρώτη η Μαρίτσα Μαυραπίδου πέθανε τον Ιανουάριο του 2019 σε ηλικία 92 ετών, ενώ ζει η Αιμιλία Καμβύση 92 χρονών σήμερα.

Παιδιά προσφύγων από το Μικρασιατικό Μοσχονήσι και οι τρεις τους, αποτέλεσαν σύμβολο της αλληλεγγύης του λαού της Λέσβου στους εκατοντάδες χιλιάδες Σύρους - στη μεγάλη πλειοψηφία τους - πρόσφυγες, που πέρασαν τη διετία 2015-2016 από τις απέναντι ακτές στο νησί. Τις «γιαγιάδες της Λέσβου» είχαν επισκεφθεί και τιμήσει τον Νοέμβριο του 2015, ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και το Δεκαπενταύγουστο του 2020, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share