Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-2: Τρομερό χουνέρι του «Δικεφάλου του Βορρά» και... έφυγε για τους «4»!

Απίστευτη νίκη και πρόκριση στο ΟΑΚΑ!

9 Φεβρουαρίου 2022 22:14
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-2: Τρομερό χουνέρι του «Δικεφάλου του Βορρά» και... έφυγε για τους «4»!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κάνοντας στην ΑΕΚ ένα τρομερό χουνέρι, με ένα γκολ στο 95' κι ένα στο 98', ο ΠΑΟΚ πέρασε από το ΟΑΚΑ με 2-1 και πέρασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, σε ένα από τα πιο τρελά παιχνίδια στην ιστορία του θεσμού.

Απίστευτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με τον Κούρτιτς στο 90+5' να βρίσκει δίχτυα καταφέρνοντας να ισοφαρίσει σε 1-1, είχε προηγηθεί η Ένωση στο 83' με τον Σιμάο, ενώ ένα λεπτό μετά ο Μιτρίτσα θα είναι εκείνος που θα γράψει το 1-2 και θα ολοκληρώσει μια επική πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου για τον Δικέφαλο του Βορρά όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, που νωρίτερα αγχώθηκε να περάσει τον Παναιτωλικό.

Το ματς

Το μεγάλο ντέρμπι του ΟΑΚΑ ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δείχνουν πως θέλουν να παίξουν γρήγορα, με τον Δικέφαλο του Βορρά να είναι αυτός που θα πάρει τα ηνία της αναμέτρησης μετά το πρώτο αναγνωριστικό πεντάλεπτο. Εκείνη όμως που θα απειλήσει πρώτη θα είναι η Ένωση που στο 12' μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια θα δει τον Τσούμπερ να σουτάρει από μακριά, με τον Πασχαλάκη όμως να μπλοκάρει εύκολα. Δύο λεπτά μετά οι γηπεδούχοι θα καταφέρουν να βρουν δίχτυα όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Άμπραμπατ ο Μήτογλου από κοντά θα κάνει το 1-0, με τον επόπτη να το ακυρώνει άμεσα για οφσάιντ. Η φάση ήταν πάρα πολύ οριακή, θα ελεγχθεί και με VAR με το τέρμα τελικά να ακυρώνεται με το 0-0 να παραμένει.

Οι Ασπρόμαυροι ήταν αυτοί που συνέχιζαν να έχουν την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να καταφέρνουν να απειλήσουν την εστία του Τσιντώτα, με την Ένωση να είχε φανερά σαν στόχο να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Σε μια τέτοια φάση ο Άμραμπατ θα μπει από πλάγια θέση στην μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ και θα γυρίσει την μπάλα στο σημείο του πέναλτι, με τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων να δείχνουν την τελευταία στιγμή. Όσο ο χρόνος περνούσε οι παίκτες του Γιαννίκη είχε και τον έλεγχο της μπάλας, με τους παίκτες του Δικεφάλου να μην μπορούν να δημιουργήσουν κάποια φάση. Στόχος των ποδοσφαιριστών του Λουτσέσκου ήταν να παγώσουν τον ρυθμό και να καταφέρουν να βάλουν στο παιχνίδι τους Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ και Άκπομ που δεν μπορούσαν σε κανένα σημείο στο πρώτο μέρος να δώσουν βοήθειες στους συμπαίκτες τους.

Το δεύτερο μέρος θα ξεκινήσει με τους παίκτες του Δικεφάλου του Βορρά να πιέζουν από την αρχή ψηλά, αποτέλεσμα να παίρνει πολύ πιο εύκολα την κατοχή της μπάλας και να αρχίζουν να ασκούν πίεση στους αμυντικούς της Ένωσης. Η ΑΕΚ θα βρει και πάλι δίχτυα στο 59' σε μια απίθανη τριπλή φάση όμως και πάλι δεν θα καταφέρει να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Μετά από εκτέλεση φάουλ από τον Άμραμπατ τρεις παίκτες των γηπεδούχων θα βγουν απέναντι από τον Πασχαλάκη, με τον Αρούχο να κάνει γύρισμα από τα αριστερά, την πρώτη κεφαλιά να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι, με τον Μήτογλου να παίρνει το ριμπάουντ και να ανοίγει το σκορ, κάτι που φυσικά άλλαξε μετά και την χρήση VAR.

Η πρώτη πολύ καλή φάση για της ομάδα της Θεσσαλονίκης θα έρθει στο 67' όταν ο Κούρτιτς θα εκτελέσει φάουλ από πολύ καλή θέση, με τον Τσιντώτα όμως να αποκρούει πολύ δύσκολα, μιας και η μπάλα βρήκε και στον Αραούχο, σε κόρνερ, κρατώντας το 0-0. Μετά από αυτό το σημείο οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν να ανεβάζουν ρυθμό δείχνοντας πως θέλουν να βρουν το γκολ που θα τους έδινε πολύ μεγάλες πιθανότητες πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου, παίρνοντας πλήρως τα ηνία της αναμέτρησης. Φυσικά σε αυτό πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε η αγωνιστική άνοδος του Μπίσεσβαρ, αλλά και η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο του Μιτρίτσα στην θέση του Τσιγγάρα.

Παρά όμως την πίεση του Δικεφάλου η Ένωση θα είναι αυτή που θα ανοίξει το σκορ στο 83' όταν μετά από πάσα του Σιμάνσκι ο Γκαρσία θα μπει από τα δεξιά, θα γυρίσει την μπάλα στο σημείο του πέναλτι, ανάμεσα σε δύο παίκτες του ΠΑΟΚ, με τον Σιμόες να πλασάρει σωστά και να κάνει το 1-0. Η φάση θα ελεγχθεί και αυτή από το VAR, για πιθανή εμπλοκή του Τσούμπερ που ήταν οφσάιντ, όμως τελικά αυτή τη φορά θα μετρήσει κανονικά. Ο ΠΑΟΚ θα πιέσει για να βρει το γκολ της πρόκρισης, κάτι που θα έρθει τελικά στο 90+5' όταν μετά από σέντρα του Μιτρίτσα και κακό διώξιμο των παικτών της Ένωσης, η μπάλα θα φτάσει με στον Κούρτιτς που θα πιάσει ένα εκπληκτικό σουτ, θα νικήσει τον Τσιντώτα και θα κάνει το 1-1. Και σαν να μην έφτανε αυτό για την ΑΕΚ, δύο λεπτά μετά ο Μιτρίτσα με μια κίνηση παράλληλα με το τέρμα και ωραίο τελείωμα θα κάνει το 1-2, ολοκληρώνοντας μια επική ανατροπή για τον Δικέφαλο του Βορρά και χαρίζοντάς του παράλληλα και την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας!

Πηγή: Sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share