Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 3-1: Άγιος Μασούρας τον έσωσε από το «έμφραγμα»!

Παλικάρια οι Αγρινιώτες, αλλά μίλησε ο «άσος» των «ερυθρολεύκων»

9 Φεβρουαρίου 2022 20:45
Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 3-1: Άγιος Μασούρας τον έσωσε από το «έμφραγμα»!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Παναιτωλικός στάθηκε παλικαρίσια στο «Γ. Καραϊσκάκης» και για λίγα λεπτά είχε την πρόκριση στα χέρια του, αλλά ο Γιώργος Μασούρας με δύο γκολ «καθάρισε» για τον Ολυμπιακό, που νίκησε με 3-1 στην παράταση και πέρασε εκείνος στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, λίγη ώρα μετά τον Παναθηναϊκό.

Οι Ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν μόλις στο 2' με τον Φαντιγκά, αλλά ο Παναιτωλικός ισοφάρισε με τον Καρέλη στο 85', όμως ο Γιώργος Μασούρας που είχε περάσει ως αλλαγή από τον Πέδρο Μαρτίνς, έστειλε το ματς στην παράταση με δικό του τέρμα στο 92'.

Στο έξτρα ημίωρο ο Ολυμπιακός κυριάρχησε, αφού έπαιξε και με παίκτη παραπάνω λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Ντουάρτε κι έτσι έφτασε στο σκορ πρόκρισης με σκόρερ και πάλι τον Μασούρα στο 115'!

Πώς παρατάχθηκαν

Με πολλές αλλαγές παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζολάκης, οι Παπαδόπουλος και Μπα τα δύο στόπερ, δεξί μπακ ο Βρουσάι και αριστερό ο Κίτσος. Στα χαφ πήραν θέση οι Καρβάλιο, Κανέ και Σουρλής, ενώ μπροστά ήταν οι Φαντιγκά, Ονιεκούρου και Ελ Αραμπί.

Από πλευράς Παναιτωλικού ο Γιάννης Αναστασίου ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους Ανέστη, Μπακαδήμα, Μαλή, Βργκοτς, Περέιρα, Μάρτενσον, Αντούνιες, Ντουάρτε, Νταγκό, Μεντόσα και Καρέλη.

Το ματς

Φουριόζος μπήκε στην αναμέτρηση ο Ολυμπιακός και κυρίως ο Φαντιγκά, ο οποίος είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι μόλις στο 2ο λεπτό, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για τους Ερυθρόλευκους. Ο Γάλλος χαφ έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή του Παναιτωλικού, έδωσε στον Καρβάλιο, αυτός πάλι στον Φαντιγκά και ο τελευταίος με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Ανέστη για το 1-0.

Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ πιεστικός στο πρώτο κομμάτι του αγώνα και το γκολ του έδωσε ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, όμως ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον Καρέλη στο 11', όταν πετάχτηκε στην αντεπίθεση και φάτσα με τον Τζολάκη, όμως την ώρα που επιχείρησε το σουτ έπεσε ο νεαρός Κίτσος και με τάκλιν έδιωξε σε κόρνερ.

Μια κεφαλιά του Ελ Αραμπί και ένα σουτ του Βρουσάι δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Ανέστη στα επόμενα λεπτά, με τους Αγρινιώτες να προσπαθούν μετά το 20' να πάρουν μέτρα στο γήπεδο, ψάχνοντας διαδρόμους για την εστία του Τζολάκη. Εντούτοις, εκτός από μια ωραία προσπάθεια του Νταγκό, που μπλόκαρε ο κίπερ του Ολυμπιακού, δεν απείλησαν άλλοτε την εστία των γηπεδούχων, οι οποίοι από την πλευρά τους είχαν ένα καλό σουτ του Καρβάλιο και μια κεφαλιά του Ονιεκούρου στο κλείσιμο του πρώτου ημιχρόνου.

Δυναμικά ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός, αφού ήταν αυτός που έψαχνε ένα γκολ για να πάρει σκορ πρόκρισης. Στο 47' ένα σουτ του εξαιρετικού Νταγκό μπλόκαρε ο Τζολάκης, ενώ στο 51' ο Ντουάρτε σούταρε αρκετά άουτ. Ο ίδιος παίκτης έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 56' όταν έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ εκτός περιοχής, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού ήταν ετοιμοπόλεμος κάνοντας εκπληκτική εκτίναξη και απόκρουση.

Από την πλευρά του ο Πέδρο Μαρτίνς προσπάθησε να φρεσκάρει την ενδεκάδα του για να ελέγξει τον ρυθμό, αφού το 1-0 ήταν αρκετά εύθραυστο, βάζοντας στο ματς τους Τικίνιο, Μασούρα, Λόπες και Μαντί Καμαρά. Μάλιστα, δύο από τις αλλαγές του Πορτογάλου τεχνικού έφτασαν κοντά στο γκολ, και συγκεκριμένα οι Λόπες και Τικίνιο στο 68', όταν ο πρώτος έκανε ένα κοντινό σουτ, με τον Ανέστη να αποκρούει και στην συνέχεια τον δεύτερο να παίρνει το ριμπάουντ και να σουτάρει, με τον κίπερ του Παναιτωλικού να μπλοκάρει.

Στο 73' και πάλι ο Ντουάρτε απείλησε για τον Παναιτωλικό, αλλά ο Τζολάκης ήταν ξανά "παρών", ενώ στη συνέχεια ο Μαρτίνς έριξε στο ματς τον Κουντέ στη θέση του Ονιεκούρου, προσπαθώντας να δώσει ανάσες στην ενδεκάδα του, που πιεζόταν από τους Αγρινιώτες. Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση, όταν στο 85' ο Μπαρμπόσα έβγαλε την σέντρα και ο Καρέλης με πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-1, δίνοντας την πρόκριση στον Παναιτωλικό εκείνη τη στιγμή.

Κι όμως, ο Ολυμπιακός δεν το έβαλε κάτω και παίζοντας και με παίκτη παραπάνω από το 89' λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη στον Ντουάρτε, κατάφερε να φτάσει στο 2-1 με σουτ του Μασούρα μέσα από την περιοχή στο 92', ύστερα από σέντρα του Κίτσου από αριστέρα και να στείλει έτσι το παιχνίδι στην παράταση.

Η παράταση

Όπως θα περίμενε κανείς, ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο ημίωρο της παράτασης, φτάνοντας κοντά στο γκολ με τον Τικίνιο στο 96' και στο 98', αλλά και στο 105' με ένα πολύ καλό σουτ του Βρουσάι, το οποίο έφυγε λίγο άουτ. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να πιέζουν πολύ, την ώρα που ο Παναιτωλικός περίμενε προσεκτικά στην άμυνά του, παίζοντας με παίκτη λιγότερο και προσπαθώντας να στείλει το ματς στην διαδικασία των πέναλτι.

Ο Μασούρας, όμως, είχε άλλη άποψη. Με ένα διαγώνιο σουτ από τα δεξιά «έγραψε» το 3-1 και έφερε την πρόκριση, αφού οι φιλοξενούμενοι δε βρήκαν καθαρή ευκαιρία μέχρι το τέλος της παράτασης.

Πηγή: Sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share