Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Αναγέννηση Καρδίτσας-Παναθηναϊκός 0-1: Βγήκε η υποχρέωση με επιστροφή Κουρμπέλη

Πέρασε στα ημιτελικά, γύρισε ο ηγέτης του

9 Φεβρουαρίου 2022 18:05
Αναγέννηση Καρδίτσας-Παναθηναϊκός 0-1: Βγήκε η υποχρέωση με επιστροφή Κουρμπέλη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Παναθηναϊκός... έβγαλε την υποχρέωση στην Καρδίτσα με 1-0 επί της Αναγέννησης, μετά την ήττα στην Τούμπα, πέρασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου και χάρηκε, βλέποντας τον Δημήτρη Κουρμπέλη να επιστρέφει.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αγωνίστηκε με αρκετές αλλαγές και χρειάστηκε την είσοδο των Παλάσιος και Αϊτόρ στο παιχνίδι για να γίνει πιο απειλητική και να πετύχει το γκολ της νίκης στο 81', μετά από συνεργασία των δύο παικτών.

Η είδηση του αγώνα ήταν η επιστροφή του Δημήτρη Κουρμπέλη στην αγωνιστική δράση, καθώς ο Έλληνας άσος μπήκε αλλαγή στο 75' και έπαιξε ξανά σε αγώνα μετά από 14 μήνες απουσίας.

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και αγωνίστηκε για 63 λεπτά, ενώ εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Σωκράτης Διούδης.

Το ματς

Έχοντας το αβαντάζ του 4-0 στη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός μπήκε στο γήπεδο με διάθεση να κρατήσει μπάλα και να απειλήσει. Το έκανε μάλιστα δύο φορές στο πρώτο τέταρτο. Ο Γκατσίνοβιτς αρχικά στο 10' σούταρε ωραία από διαγώνια θέση, με την μπάλα να περνά λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Γκέκα. Κατόπιν στο 14' ο Βιτάλ με δυνατό βολέ μέσα από την περιοχή τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της Αναγέννησης, έπειτα από ωραία κάθετη του Αγιούμπ.

Κάπου εκεί η Αναγέννηση άρχισε να ανεβαίνει στο γήπεδο, να παίρνει μέτρα και να πιέζει πιο ψηλά τους «πράσινους». Στο 21' ο Γκίνι σούταρε από καλή θέση, αλλά ο Διούδης όντας σωστά τοποθετημένος απέκρουσε σταθερά. Και πάλι ο Γκίνι στο 27' έχασε απίστευτη ευκαιρία για το 1-0, με τον παίκτη της Καρδίτσας να πλασάρει στο τετ-α-τετ σχεδόν από την μικρή περιοχή, αλλά τον Διούδη να διώχνει εντυπωσιακά με το δεξί πόδι!

Γενικώς, η εικόνα του Παναθηναϊκού από το 20' και μετά δεν ήταν καλή, παρότι οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν είχαν κάθε λόγο να τα δώσουν όλα. Και γιατί πολλοί από αυτούς δεν έπαιζαν πολύ, αλλά και γιατί η ομάδα προερχόταν από ένα αρνητικό σερί τριών συνεχόμενων ηττών (σ.σ. από Αστέρα, ΟΦΗ, ΠΑΟΚ).

Στην επανάληψη το «τριφύλλι» άρχισε πιο δυναμικά απ' ότι είχε τελειώσει το ημίχρονο, κρατώντας ακόμα περισσότερο μπάλα και προσεγγίζοντας με υπομονή την περιοχή των Θεσσαλών. Ευκαιρίες ωστόσο δεν έβρισκε, απόρροια της καλής αμυντικής συμπεριφοράς των γηπεδούχων.

Σε μία προσπάθεια να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, ο Γιοβάνοβιτς έριξε στο γήπεδο τους Παλάσιος και Πέρεθ, προκειμένου να αποκτήσουν οι «πράσινοι» αφένος ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο στον άξονα, και αφετέρου μεγαλύτερη επιδραστικότητα από τα άκρα. Στο 67' μάλιστα ο Παλάσιος μπήκε κάθετα στην περιοχή, όμως για μισό βήμα δεν βρήκε την μπάλα (σ.σ. από παράλληλο γύρισμα του Χατζηθεοδωρίδη) για να την στείλει στα δίχτυα.

Στο 74ο λεπτό μπήκε ως αλλαγή στο ματς ο Δημήτρης Κουρμπέλης, με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού να επιστρέφει στη δράση μετά από 14 μήνες και συνολικά 425 μέρες αποχής! Στα της αναμέτρησης ξανά, οι «πράσινοι» έγιναν... άλλη ομάδα, όταν πάτησε χορτάρι ο Αϊτόρ και συνυπήρξε επιθετικά με τον Παλάσιος. Ο Ισπανός ήταν που στο 81' βρήκε εξαιρετικά τον Παλάσιος από τα δεξιά, με τον Αργεντινό να πλασάρει εύκολα για το 0-1 του «τριφυλλιού»! Λίγα λεπτά μετά ο Αϊτόρ σημάδεψε με τρομερό φαλτσαριστό σουτ το δεξί «παραθυράκι» της εστίας της Αναγέννησης, όμως ο Γκέκας με εξίσου εκπληκτική επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ! Το 0-1 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με τον Παναθηναϊκό να πανηγυρίζει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει σε διπλά παιχνίδια την Λαμία.

Πηγή: Sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share