Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Australian Open: Επίδειξη δύναμης και πρόκριση για την Σάκκαρη

Πέρασε στον 4ο γύρο

21 Ιανουαρίου 2022 09:45
Australian Open: Επίδειξη δύναμης και πρόκριση για την Σάκκαρη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εκπληκτική η Μαρία Σάκκαρη, νίκησε άνετα σε straight sets τη Βερόνικα Κουντερμέτοβα και πήρε το εισιτήριο για τη φάση των «16» του Australian Open.

Με τον κόσμο για άλλη μια φορά στο πλευρό της, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια (Νο.8) επικράτησε της 24χρονης Ρωσίδας με 6-4, 6-1 σε 89 λεπτά και πέρασε στον τέταρτο γύρο της διοργάνωσης για δεύτερη φορά στην καριέρα της. Τα έχει καταφέρει, μάλιστα, χωρίς να έχει χάσει ακόμα σετ!

H επόμενη αντίπαλός της είναι η επικίνδυνη Τζέσικα Πεγκούλα, Νο.21 στον κόσμο, που απέκλεισε με 7-6(3), 6-2 την Ισπανίδα Νούρια Παρίθας Ντίαθ. Η Μαρία έχει δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες κόντρα στην Αμερικανίδα και σίγουρα δεν έχει ξεχάσει τη μονομαχία τους στο Μαϊάμι, όπου είχε σβήσει έξι ματς πόιντ στο τρίτο σετ! Είχε νικήσει και στο Ίστμπορν το 2019.

Αν παίξει, πάντως, όπως σήμερα, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να περάσει στην οκτάδα για πρώτη φορά! Σέρβιρε εξαιρετικά, έκανε πολύ λίγα αβίαστα λάθη (12) και γενικά είχε το πάνω χέρι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Η Κουντερμέτοβα, από την άλλη, υπέπεσε σε σωρεία αβίαστων λαθών (32) και ενδεχομένως ήταν επηρεασμένη από ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε στους κοιλιακούς από τα μέσα του πρώτου σετ.

Και όμως, τα πράγματα δεν ξεκίνησαν και τόσο καλά για τη Μαρία, αφού έμεινε πίσω με 1-3 και η Ρωσίδα είχε τρία γκέιμ πόιντ για το 1-4. Η 26χρονη τενίστρια βρήκε τρόπο να «σηκωθεί» και όχι μόνο να πάρει πίσω το μπρέικ, αλλά και με νέο «σπάσιμο» (4-3) να γράψει στη συνέχεια το 1-0.

Μπήκε με φόρα και στο δεύτερο σετ και με το μπρέικ που σημείωσε στο πρώτο γκέιμ, έβαλε ακόμα πιο γερές βάσεις για τη νίκη. Η Κουντερμέτοβα, αντίθετα, δεν έδειχνε ικανή να χτυπήσει τη Μαρία και το μόνο που κατάφερε ήταν να πάρει μόνο ένα γκέιμ μέχρι τη λήξη του αγώνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελληνίδα τενίστρια πήρε 11 από τα 13 γκέιμ μετά το εις βάρος της 1-3!

Σίγουρα δεν έχει και την ευκολότερη κλήρωση, καθώς «βλέπει» Άσλεϊ Μπάρτι ή Ναόμι Οσάκα, ωστόσο έχει δείξει ότι μπορεί να χτυπήσει κάθε αντίπαλο. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι και εκείνη πλέον είναι ένα από τα κορυφαία ονόματα στον κόσμο!

Στη φάση των «16 πέρασε και η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα (Νο.4), παρότι έχασε το πρώτο σετ και έμεινε πίσω με μπρέικ στο δεύτερο. Νίκησε με 2-6, 6-4, 6-4 τη Γέλενα Οσταπένκο και έχει πολύ μεγάλο ραντεβού με τη Βικτόρια Αζαρένκα, δύο φορές νικήτρια της διοργάνωσης, που «σκόρπισε» με 6-0, 6-2 την Ελίνα Σβιτολίνα, Νο.15 του ταμπλό.

Ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλο είναι σίγουρα και η Πάουλα Μπαντόσα, που χρειάστηκε τρία σετ για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μάρτα Κόστγιουκ. Πήρε την πρόκριση με 6-2, 5-7, 6-4 και περιμένει τη νικήτρια του αγώνα Κις-Γουάνγκ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share