Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024

Super League: Γερό "ντου" για εξάδα ο Αστέρας Τρίπολης - Νίκη... ανάσα για Λαμία

Πολύ σκληρές αναμετρήσεις σε Τρίπολη και Λαμία

15 Ιανουαρίου 2022 19:35
Super League: Γερό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χτίζει σερί εξάδας στο «σπίτι» του ο Αστέρας Τρίπολης! Οι Αρκάδες πήραν τρίτη σερί εντός έδρας νίκη με σκορ 1-0, αυτή τη φορά λυγίζοντας τον αξιόμαχο Βόλο για να μειώσουν ξανά την απόσταση από την εξάδα στους τρεις βαθμούς.

Άκαρπη η συνάντηση Πλεύρη - Super League: "Καμία αλλαγή εως τις 16/01"

Ο Κέβιν Σονί έλυσε τον γόρδιο δεσμό και πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, χαρίζοντας το τρίποντο στην ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς, με τον Νίκο Παπαδόπουλο να είναι ο κορυφαίος του αγώνα κρατώντας όρθιους τους γηπεδούχους με τρομερές επεμβάσεις στο πρώτο μέρος. Το πάλεψε ο Βόλος αλλά δεν έφτανε, μένει στους 18 βαθμούς.

Το ματς

αστερασ-βολοσ

Καλύτερος ο Βόλος στο πρώτο μέρος, με τον Αστέρα να παίζει κυρίως στις αντεπιθέσεις και τον Παπαδόπουλο να κάνει τρεις φανταστικές επεμβάσεις που κράτησαν καθαρή την εστία του. Ήταν στο 20ο λεπτό του αγώνα όταν ο Φαν Βέερτ έκανε ένα εκπληκτικό μακρινό σουτ, αλλά ο κίπερ των γηπεδούχων του είπε όχι σε συνδυασμό με το οριζόντιο δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα ο Ρεγκατέν επιχείρησε ένα σουτ μέσα από την περιοχή με τον Παπαδόπουλο να κάνει μια τρομερή επέμβαση.

Στο 33’ ο Τσοκάνης έκανε την κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, αλλά ο Έλληνας κίπερ των Αρκάδων δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης.

Από εκεί και πέρα ο Αστέρας Τρίπολης άρχισε να ανεβαίνει και να δημιουργεί, αλλά ο Κότνικ ήταν εκεί και κρατούσε καθαρή την εστία του μέχρι το 41ο λεπτό όπου ο Καρμόνα έσπασε στον Σονί που έκανε δυο κοντρόλ στον αέρα και με φοβερό σουτ στην κίνηση άνοιξε το σκορ για τους Αρκάδες.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου μέρους δεν άλλαξε κάτι, με τους γηπεδούχους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με προβάδισμα.

Έσπασε το εντός έδρας «ρόδι» η Λαμία κόντρα στον αγαπημένο της… Ιωνικό!

Σπουδαία νίκη -η πρώτη της εντός έδρας στο πρωτάθλημα- για τη Λαμία, η οποία νίκησε για 4η φορά φέτος τον Ιωνικό, αυτή τη φορά με 2-1. Ισόβαθμες πλέον οι δύο ομάδες.

Το ματς

Δυνατό «μπάσιμο» στο ματς από τη Λαμία, η οποία ανέλαβε εξαρχής την πρωτοβουλία των κινήσεων, προσπαθώντας να απειλήσει την αντίπαλη εστία, με τον Ιωνικό να πιέζει ψηλά.

λαμια-ιωνικοσ

Παρά τις... απειλητικές τους διαθέσεις, οι γηπεδούχοι δημιούργησαν την πρώτη του κλασική ευκαιρία στο 11', εκείνη δηλαδή με την οποία άνοιξαν το σκορ! Το σουτ που έπιασε σε πρώτο χρόνο ο Ρόμανιτς κόντραρε στον Τσιγκρίνσκι, με την μπάλα να του στρώνεται εκ νέου, να τη φέρνει στο αριστερό του πόδι και με δυνατό σουτ να τη στέλνει στον «ουρανό» της εστίας.

Σε μια φάση, που ξεκίνησε από την πανέξυπνη μπαλιά του δραστήριου Προβυδάκη στην πλάτης της άμυνας του Ιωνικού.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν αμέσως, με τον Άοσμαν να φεύγει ολομόναχος στην κόντρα στο 13'. Ωστόσο, αντί να συνεχίσει μόνος του, άφησε την μπάλα στον εκτεθειμένο Λένις, ο οποίος εν συνεχεία υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Γενικότερα, η ομάδα του Δημήτρη Σπανού ισορρόπησε το παιχνίδι, όμως δυσκολευόταν να απειλήσει με αξιώσεις.

Η τελευταία -πολύ- καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο άνηκε στη Λαμία: Στο 39', ο Λένις προέβη σε καίρια παρέμβαση, γυρνώντας μέχρι την περιοχή της ομάδας του, προκειμένου να κόψει τον Ρόμανιτς που έφευγε ολομόναχος. Σε μια φάση, όπου οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για σπρώξιμο από τον Κολομβιανό και για πέναλτι.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με φάση για τον Ιωνικό, με το μακρινό σουτ του Κάνιας στο 47' να περνά λίγο πάνω από την οριζόντιο δοκό. Για να φτάσουμε στο 53' και στη μεγαλύτερη στιγμή στο ματς μετά το γκολ. Ο Μπεχαράνο έπιασε το φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο 64' έλαβε χώρα μια από τις πλέον περίεργες φάσεις της σεζόν. Ο Σάντσες γύρισε πίσω στον Χουτεσιώτη, χωρίς να έχει δει το πού βρίσκεται ο συμπαίκτης του. Συγκεκριμένα, ο Έλληνας πορτιέρε ήταν στην άλλη πλευρά της εστίας! Ευτυχώς για τους φιλοξενούμενους, η μπάλα πέρασε ξυστά από το δεξί δοκάρι...

Στο 70' ο Δημήτρης Σπανός έριξε τους Ματσούκα και Μάντζη στον αγωνιστικό χώρο, με τον Άοσμαν να γυρνά στα χαφ δίπλα στον Κάνιας και τους «κυανόλευκους» να συνεχίζουν με 4-4-2. Άμεση η απάντηση από τον Μιχάλη Γρηγορίου με τους Τσούκαλο και Αντέτζο, με τη Λαμία να παίζει με τρία στόπερ και τον Νιγηριανό στόπερ να επιστρέφει για τους γηπεδούχους.

Για να φτάσουμε στο 84', όταν ο Μπανγκουρά -ένα λεπτό μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο- έγραψε το 2-0. Η Λαμία έφυγε στην αντεπίθεση, με την μπάλα να φτάνει στον νεαποκτηθέντα άσο της ομάδας της Φθιώτιδας, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ιωνικός κατάφερε να μειώσει στο 90' με το πλασέ του Μάντζη δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς. Παρόλα αυτά, τα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων δεν του έφταναν για να φτάσει σε έναν ηρωικό βαθμό.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share