Τρίτη, 09 Αυγούστου 2022

Βγάζουν ψεύτη τον Τζόκοβιτς: Άλλη μέρα νόσησε με κορωνοϊό και άλλη δήλωσε!

Εκτίθεται ο Σέρβος και κινδυνεύει με φυλάκιση!

11 Ιανουαρίου 2022 20:25
Βγάζουν ψεύτη τον Τζόκοβιτς: Άλλη μέρα νόσησε με κορωνοϊό και άλλη δήλωσε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θρίλερ χωρίς τέλος επικρατεί για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος δεν αποκλείεται σύμφωνα με τελευταία δημοσιεύματα να έχει πει ψέμματα για το πότε νόσησε με κορωνοϊό, ώστε να πάει στην Αυστραλία.

Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, έφτασε στη Μελβούρνη για να λάβει μέρος στο Australian Open στις 6 Ιανουαρίου και τότε ξεκίνησε ένα θρίλερ το οποίο δεν έχει τελειώσει ακόμη. Ο Σέρβος, όντας ανεμβολίαστος, έγινε δεκτός στο τουρνουά με ιατρική εξαίρεση.

Όμως η Visa που του χορηγήθηκε δεν έγινε δεκτή με αποτέλεσμα να κρατηθεί για αρκετές ημέρες σε απομόνωση δίχως κινητό τηλέφωνο. Από την πρώτη στιγμή η υπόθεση συγκέντρωσε τα βλέμματα όλου του πλανήτη.

Ο Τζόκοβιτς, είναι αντιμέτωπος ακόμη και με απέλαση, με το ομοσπονδιακό δικαστήριο που συνήλθε τη Δευτέρα να τον δικαιώνει αρχικά. Ωστόσο και πάλι η υπόθεση είναι σε εκκρεμότητα αφού ο υπουργός μετανάστευσης της χώρας μπορεί να κάνει χρήση της εξουσίας του και να απελάσει τον Σέρβο.

Τι λέει η πλευρά Τζόκοβιτς και πού έχει... κενά

Η υπερασπιστική γραμμή του Τζόκοβιτς ανέφερε ότι ο Σέρβος νόσησε από κορωνοϊό στις 16 Δεκεμβρίου όταν και έκανε pcr test που βγήκε θετικό. Ο Τζόκοβιτς απαλλάχθηκε από τον ιό στις 22 του ίδιου μήνα αφού του τεστ ήταν αρνητικό.

Το χρονικό διάστημα, πάνω των 14 ημερών, που προβλέπεται για την καραντίνα δικαιολογούσε την ιατρική εξαίρεση που του δόθηκε προκειμένου να συμμετάσχει στο Australian Open. Δημοσίευμα του Spiegel όμως ανατρέπει και πάλι την υπόθεση.

Σύμφωνα με το γερμανικό μέσο, το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε ο Τζόκοβιτς και ήταν θετικό έγινε στις 26 Δεκεμβρίου και όχι στις 16 όπως ισχυρίζεται ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο. Όπως επισημαίνεται, ο κωδικός QR του τεστ «μαρτυρά» και την ημερομηνία διεξαγωγής του.

Ακόμη ο αριθμός id αυτού του τεστ είναι μεγαλύτερος από αυτό που έγινε στις 22 του μήνα (κάτι που δε δικαιολογείται αφού υποτίθεται ότι έγινε νωρίτερα) και πράγματι ήταν αρνητικό. Στην ουσία της υπόθεσης, αν όντως ο Σέρβος τενίστας διαγνώστηκε με κορωνοϊό στις 26 Δεκεμβρίου και όχι στις 16 όπως υποστηρίζουν οι δικηγόροι του, τότε όχι μόνο δήλωσε ψευδή στοιχεία (πράγμα για το οποίο κινδυνεύει με φυλάκιση) αλλά δε θα έπρεπε να ταξιδέψει για την Αυστραλία αφού «έσπασε» τη 14ήμερη καραντίνα που είναι σε ισχύ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share