Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

"Θρίλερ" για τον Τζόκοβιτς: Κρατείται στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης

Δεν του επιτρέπουν να χρησιμοποιήσει το κινητό τηλέφωνο

5 Ιανουαρίου 2022 19:58
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απομονωμένος σ' ένα δωμάτιο στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης παραμένει ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου είναι υπό κράτηση από τις αρχές της Μελβούρνης αφού υπάρχει πρόβλημα με την άδεια εισόδου του και πηγές από την Σερβία αναφέρουν ότι μπορεί και να συλληφθεί.


Δεν του επιτρέπουν να χρησιμοποιήσει το κινητό του και κανείς δεν γνωρίζει πως θα εξελιχθεί η υπόθεση.

Για το θέμα μίλησε στο B92 της Σερβίας ο πατέρας του Νόβακ Τζόκοβιτς, Σέρτζαν, ο οποίος σημείωσε: «Κανείς δεν τον αφήνει να βγει. Υπάρχουν δυο αστυνομικοί μπροστά από το δωμάτιο όπου κρατείται» σχολίασε.

Πάντως στη Σερβία κάνουν λόγο για πολιτικά παιχνίδια των Αυστραλών.

Νωρίτερα, η συνοριακή αρχή ζήτησε από την κυβέρνηση της πολιτείας της Βικτώρια να δεχτεί την βίζα του Σέρβου - αίτημα που όπως γνωστοποίησε η βουλευτής Τζάλα Πούλφορντ, απορρίφθηκε.

Ο Κρεγκ Τάιλι, CEO της «Tennis Australia» και διευθυντής αγώνων του πρώτου Grand Slam της σεζόν που ξεκινάει σε 12 μέρες στη Μελβούρνη, τοποθετήθηκε για το θέμα και ουσιαστικά έριξε το μπαλάκι στον Τζόκοβιτς.

«Κατανοούμε πλήρως την αναστάτωση όλων καθώς είναι γνωστές οι απόψεις του Νόβακ (Τζόκοβιτς) σχετικά με τον εμβολιασμό. Ωστόσο, εναπόκειται σε αυτόν να συζητήσει δημόσια για την κατάστασή του και για τους λόγους που πήρε την εξαίρεση. Εμείς δεν είμαστε σε θέση, δεν είναι και νόμιμο, να αποκαλύψουμε τους λόγους και να δημοσιοποιήσουμε ιατρικές πληροφορίες», ανέφερε και ξεκαθάρισε πως η ιατρική εξαίρεση που έλαβε ο Τζόκοβιτς, πάρθηκε μετά από διερεύνηση στοιχείων και δεδομένων.

Η χθεσινή ανακοίνωση του Σέρβου τενίστα στα social media ότι έχει λάβει ιατρική άδεια που του επιτρέπει να αγωνιστεί ανεμβολίαστος στη Μελβούρνη, εξόργισε τους πολίτες της Αυστραλίας που απειλούν να μποϊκοτάρουν το Grand Slam.

«Ο Νόβακ έκανε αίτηση για ιατρική εξαίρεση που του δόθηκε μετά από διαδικασία ενδελεχούς ελέγχου από δύο ξεχωριστές ανεξάρτητες ομάδες ιατρικών ειδικών. Η μία από αυτές ήταν η Ανεξάρτητη Ομάδα Ελέγχου Ιατρικής Εξαίρεσης που ορίστηκε από τo Τμήμα Υγείας της Βικτώρια. Αξιολόγησαν όλες τις αιτήσεις για να δουν αν πληρούν τις οδηγίες της Australian Technical Advisory Group on Immunisation (ATAGI)», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η διοργανώτρια Αρχή του «Tennis Australia».

«Δεν πρέπει να υπάρχουν ειδικοί κανόνες για τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Κανένας απολύτως... Αναμένουμε την παρουσίασή του και ποια στοιχεία μας παρέχει για να το υποστηρίξει αυτό», δήλωσε νωρίτερα ο Σκοτ Μόρισον σε συνέντευξη Τύπου.

Όπως ανακοίνωσε η πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτώρια, ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν ένας από του 26 αθλητές που ζήτησαν να εξαιρεθούν από τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Η απόφαση των αρμοδίων αρχών έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην Αυστραλία, όπου πάνω από το 90% των ατόμων άνω των 16 ετών να έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, με τους ένθερμους υποστηρικτές του τένις να απειλούν να μποϊκοτάρουν το ετήσιο τουρνουά τένις με το επιχείρημα της ειδικής μεταχείρισης του εννέα φορές παγκόσμιου πρωταθλητή.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share